sunnuntaina, joulukuuta 13, 2020

Loput joululahjasukat


Neljälle nuorimmalle lapsenlapselle neuloin palkkiraitasukat Maija-lankojen jämistä. Nyt valmistuivat neljännet. Loputkin Maijat saattavat muuttua palkkiraita-sukiksi, niin koukuttavaa se on tällä hetkellä. Samaan aikaan on helppo katsoa telkkaria. Näihin kului lankaa 64 g.

Useammat Kinket olen neulonut ja tässä taas on yksi versio kokoa 38. Lankana on siis Seitsemän Veljestä ja sitä kului 133 g. Itsekin pidän näistä lempeistä väreistä.


Nämä olivat mielenkiintoiset neuloa. Malli on Tiina Kuun kirjasta Tuhansien villasukkien maa. Mallin nimi on Valuva taivas.  Lankana oli fingering vahvuiset langat, jotka olen ostanut Snurresta. Oli pakko ottaa kuva sukasta jalassa, kun se istuu niin hyvin jalassa. Tuolla alempana kuva sukista ja ne näyttävät oudon hauskoilta ilman jalkaa.


Kärjessä ja varressa on aaltomaista kirjoneulekuvioita ja yksivärisessä osassa on samaa kuviota nurjin ja oikein silmukoin tehtynä. Langat: keltainen on Ilun handun merinosukkalankkaa ja väri curry ja sininen meleeratun oloinen on Woolmin Opera. Puikot oli 2.5 mm sukkikset ja välillä pyörö. Kulutus oli 79 g.


Nämä on tokat  sukat  Tiina Kuun kirjasta ja varmaan uusiakin tulee jossain vaiheessa.


Sukka on hauskan näköinen ja johtuu mielenkiintoisesta kantapäästä. Ensimmäisessä sukassa epäilin koko ajan, että mitä tästä tulee. Kun vain tein tiukasti ohjeen mukaan, niin hyvä tuli. Kantapään malli sopii hyvin mun rintavaan jalkaan. Tai vähän isompi jalkaterä on kuin omissa sukissani. Nämähän onkin tulossa vähän isompi jalkaiselle.  


Tässä kaikki 13 joululahjaksi menevää sukkaparia. Melkoinen kasa.


Ostin halpis-amarylliksen ja nyt se kukkii kauniisti. Tulossa toinenkin kukkavana. Tässä ensimmäisessä vanassa on viisi kukkaa. Amaryllis on yksi mun suosikkikukistani.
 

7 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Lapset tykkää tuommoisista värikkäistä sukista. On tosiaan erikoinen malli noissa yksissä. Kiva kun tulee välillä uusiakin malleja. Joko nyt meinaat tosiaan luopua sukkien teosta, vielähän tässä ehtii parit tehdä ennen aattoa . ;)

Iso Gnu kirjoitti...

Sude en luovu. Aloitin just uudet palkkiraitasukat ja nyt aikuiselle. Jossain vaiheessa jatkan noita lukuisia keskeneräisiä. Mutta nyt ei "pakollisia" joululahjoja.

Kutookutoo kirjoitti...

Ihana aarrekasa :)

Matleena kirjoitti...

On siinä kasa kauniita jalanlämmittimiä, tuovat saajalleen pitkäksi aikaa hyvää mieltä lämmön lisäksi.

Iso Gnu kirjoitti...

Kutookutoo: kiitos!

Matleena Kiitos! Just sain pakattua kaikki pääkaupunkiseudulle menevät karamelleineen. Huomenna Matkahuollon kuljetettavaksi.

Repu kirjoitti...

Alkaako olla sata täynnä tälle vuodelle? Paljon ainakin on. Tuo valuva taivas on jännän erilainen.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: paljon on , muttei tule sataa tänä vuonna. Hiukset harmaantuivat vähän lisää ekan Valuva taivas-sukan kanssa. Epäilin koko ajan, kun oli niin oudon näköinen. Mutta se tosiaan istui todella hyvin jalkaan. Eli ei jää viimeiseksi kerraksi. Tiina Kuun kirjassa on kyllä monia kivoja sukkia neulottavaksi.