sunnuntaina, maaliskuuta 07, 2021

Naistenpäivän aattona

Jotain valmista tälläkin viikolla on kuitenkin. Ryijyn kanssa olen takunnut. Sitä ei pitäisi tehdä väsyneenä. Lankoja/värejä on paljon ja hyvin lähelläkin toisiaan ja muutaman solmun (tai jopa yhden solmun ) jälkeen vaihtuu taas värit. Oikeastaan pari päivää meni, kun kävin rokotuksella. Oli vähän päänsärkyä, lihaskipua ja palelua. Kuumetta ei varmaankaan ollut. 


Näitä miesten sukkia olen jonkin aikaa neulonut Regian ohuesta sukkalangasta loopaten 2,5 mm pyöröllä. Olisi pitänyt oikeastaan neuloa vähän pienemmillä. Neulon loopaten näköjään löysempää kuin sukkapuikoilla. Täytyy ostaa joskus pienemmät pyöröt vielä. No, valmistuivat ne miesten sukat, kokoa 44/45 ja lankaa kului 74 g. 


Täällä on tullut lunta. Lumisateessa kävin kuvaamassakin ulkona. Olin aloittanut joskus  ehkä kymmenisen vuotta sitten yhdelle lapsenlapselle vahva pinkki-valkoinen-kirjoneulelapasia. Kuva ei toista värejä. Kaikki nämä vuodet neule on ollut keskeneräisenä yhdesä kirjahyllyssä kirjojen päällä sopivasti "piilossa". Nyt otin ja purin ja neuloin sukat kokoa 35. Lankaa kului 61 g.


Hetkessä sukat olivat lumiset. Tänään tuli kuusi vuotta vanha kuva virpomaoksista. Silloin oli ollut Ihana-lehdessä ohje pieniin tupsuihin. Teimme niitä silloin 6-v lapsenlapsen kanssa. Tupsut tehtiin haarukan avulla. Mummi toimi solmumestarina, jotta tuli riittävän tiukka ja tupsun kasassa pitävä sidos.
Nyt voi vain muistella näitä yhteisiä askarteluhetkiä.


 Lankapaastoon on erittäin edullisesti vaikuttanut tällä viikolla tyttären perheeseen lähtenyt lankapaketti. Tuli puhetta Cascade 220 -langasta, jota löytyy. Taisi olla aikoinaan tarkoitus tehdä pikkupojille neuletakkeja. Se oli jäänyt kaiken alle. Nyt postitin kaikki ne langat tyttärelle eli 1,460 kg. Siis tämän viikon miinus on 1,595 g.

8 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kiitos kommentistasi rokotukseen. Mä en tajua mikä siinä on niin vaikeata ihmisten ymmärtää, ettei se piikin saaminen anna lupaa mennä turuille ja toreille vapaasti hönkäilemään basiliskoja muita päin;) Ehkä, ehkä henkisesti vähän, pikkuriikkisen, helpottaa just se tieto että jos tauti iskee niin ei ehkä ihan kuolemaksi ole.
Yritetään jaksaa, yritetään. Olis kiva päästä sinne teillepäin Neulefestareille. Vaiks ei semmosta ruljanssia voi järkätä mutta jos vaikka olis semmonen kesäpäivätapahtuma niinku ennen oli, jotain pikkusta mitä vois odottaa innolla.

Repu kirjoitti...

Hyvä, että sait rokotuksen. Lankapaastosikin edistyys hienosti ja kauniita sukkia syntyy.

Sude kirjoitti...

Kyllä on helpottavaa kun sai rokotuksen. Vaikka varovainen pitää olla vieläkin, niin eipähän se pahin tautimuoto kai enää iske, toivottavasti.
Onkin hyvä keino vähentää lankojaan kun antaa niitä toisille. Minäkin annoin joululahjaksi virkkaavalle siskontytölleni suuren korillisen omia sopivia lankojani ja mielissään näytti olevan.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina:Kiitos itsellesikin kommmentistasi! Kyllä se pieni henkinen helpotus on. Titityyllä on tänä vuonna juhlavuosi ja olisi kiva, jos olisi jotain pientä. Toivon, että kesällä voisi edes tavata ulkosalla,kuten viime kesänäkin. Mehän voitaisiin pitää kesällä kahdestaan neulefestarit Hesassa, jos ja kun päästäisi sinne. Meillä on takana kiva puisto. Mukaan neuleet, kahvit ja herkut :)

Repu:Niin on kiva, kun sain rokotuksen. Lankapaasto edistyy, mutta voisi varmaan lankapaastota toisenkin kerran vuoden aikana. Ei se pahaa tekisi, ja saattaisi jopa näkyä pieni lovi lankavarastossa. :)

Sude: näin on rokotuksen suhteen. Edelleen siis noudatetaan viranomaisten ohjeita ja odotellaan laumasuojaa, kun riittävän iso määrä on rokotettu.
Kaikenlaisia lankoja on kertynyt vuosien aj vuosikymmenen aikana pieni ja isompia määriä. Hienoa kun jälkikasvulle kelpaa langat "mummin lankakaupasta".

Kutookutoo kirjoitti...

Huijui kun olet ollut aikaansaava, mahtavia kässyjä :). Minulla on paha tapa lykkiä vanhat kesken jääneet työt, mörököllit, takaisin sinne mistä käteen tupsahtivat. Mutta mitä enemmän mietin, niin tuohan sopii paastoiluun oikein hyvin. Siivotaan vanhat pois, ja tyhjennetään varastoja.
Ihanaa kun sait piikin. Minä kuulun siihen ryhmään, joka saa joskus välillä heinä-lokakuu. Luultavasti myöhemmin... mutta tärkeintä on että riskiryhmät rokotetaan niin nopeaan kun voidaan!

Iso Gnu kirjoitti...

Kutookutoo:korona on eristänyt eläkeläisen kotiin ja neule odottaa aina tuolin vieressä pöydällä. Neuleeseen ehtii tarttumaan useamman kerran vuorokaudessa. Mulla on hirveästi keskeneräisiä ja nyt yritän niitä aina välillä kaivaa esiin. Teen välillä tilattuja töitä ; siis lapsille ja lastenlapsille.Olen tyytyväinen että sain rokotuksen jo. Mutta ennallan tämä elo on kutienkin, kun muut ei ole saaneet.

Matleena kirjoitti...

Hupsista, kun aika on rientänyt ja meidän naistenpäiväkin oli jo ajat sitten!😃 Mutta käsityöt jatkuvat ja sinulla on varmaan jo pian esiteltävääkin. 👍

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: kyllä se aaika rientää. Juuri muistelin, että vuoden verran on ollut tätä kotonaoloa, erityksissä oloa.Eipäole paljon, mutta kaiketi tänään ehdin postata.