sunnuntaina, huhtikuuta 18, 2021

Vuorelman Veto sukiksi

Olen vähän siivoillut lankavarastojani. Jo aiemmin neuloin soijalangasta huivin. Osa on siirtynyt jälkikasvulle ja osa on menossa kirpparille. Löysin kaksi eri pussia, joissa oli Vuorelman Vetoa. Mielestäni lankaa ei ole enää saatavilla. Lanka on perussukka-lankaa eli 85 % villaa ja 15 % polyamidia ja hienopesu, 40 asteessa. Lankaa on 100g:ssa 260 m. Pienet nöttöset jäi oranssia, pinkkiä ja ruskeaa.


Tässä kaikki kuusi paria ja aika nopeasti neuloin omasta mielestäni eli puolitoista viikkoa meni aikaa. Kahdet on lasten sukat ja loput aikuisten sukkia. 3 mm bambuisilla sukkapuikoilla neuloin. Lankaa kului yhteensä 447g.


Lasten sukat valmistuivat kyllä viimeksi, vaikka ovat tässä ekaksi. Oranssi-ruskeat sukat ovat kokoa 30 ja painoivat 49 g. Toisissa sukissa on pinkki ja valkoinen raitoina ja lopuksi pinkin tilalla oranssi. Näihin meni lankaa 49g ja sukat on kokoa n 29.


Miesten sukat on petrolia ja lisäksi vähän Nallea raitoina, koska petroolin värinen lanka olisi tuskin riittänyt. Koko on 42/43 ja lankaa kului 105 g. Retroväriset oranssi-ruskeat tein kerrosrivinousu-mallilla, jolla aikoinaan 60-luvulla äitini mm.teki sukkia. Koko sukissa on 38 ja lankaa kului 95 g.


Nämä sukat naisten kokoa. Pinkki-valkoisissa on broken seed- neulosta palkkiraidan vaihtumiskohdassa. Sukat ovat kokoa 37/38 ja lankaa kului 79 g. Palkkiraita-sukat on kokoa 38/39. Petrooli ja ruskea tuli lähes kokonaan näihin käytettyä. Koko on 38/39 ja lankaa kuluit 78 g.


 Kauniita keväisiä päiviä näiden kukkivien skillojen myötä!

9 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Hyvän löydon teit, kun kuusi kaunista sukkaparia sait langoista aikaan.
Joko siellä skillat kukkivat? Meillä ein näy vielä uutta vihreää ollenkaan, mutta sää on kyllä lupaavasti lämmennyt ja sulattanut lumia pikavauhtiin.

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Kaunis nippu sukkasia, keväiset kukat ilahduttavat myös :)

KristiinaS kirjoitti...

Jo on taas sukka poikineen valmistunut. Mä aloitin nyt puseron niin jää taas sukat tekemättä. Niitä kun ajattelin tehdä niin että saisin jämät pois mutta . . .

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena:Siivous kannattaa! ;) Nyt odottaa muutama taas hylly siivousta, kun piti tyhjentää vaatehuoneesta osa omakotitalon tekniikan takia(joku putkistoon liittyvä asia lattian alla),Skillat kukkii, krookukset myös ja tulppaanin varret on jo aika lailla esillä ja narsisseissa näkyi nuppuja.

Vanuttunut villasukka:Kiitos! Kevätkukat on kyllä niin ihania talven jälkeen.

Kristiina: Hieno pusero onkin tulossa, jos teet juuri ostamistasi langoista. Sukkia ehdit vielä neuloa tai jos pusero kylästyttää, niin sukat neulot välissä. Mä teen montaa työtä yhtaikaa tai siis monta kesken.

Kutookutoo kirjoitti...

Mikä ihana satsi! Melkoista vauhtia pistelet menemään, minä en ole saanut tuossa ajassa yhtä paria valmiiksi :)

Repu kirjoitti...

Äkkiä syntyy sukkia.

Iso Gnu kirjoitti...

Kutookutoo: Kiitos! Eläkeläisenä ja korona-aikana on paljon kotona,kokoukset etänä jne jää aikaa aika lailla ja vielä oikeasti ei ole puutarhahommia.

Repu: teen yleensä ihan perussukkia ja voi katsoa telkkaria tai istua kokouksessa samaan aikaan.

Sude kirjoitti...

Ensi talven villasukkatarve jo aika hyvin valmiina. Perussukkia minäkin teen telkkaria katsoessa, mikäs sen mukavampaa.
Vai on tämä kukka Skilla. Minullakin pihassa pieni mätäs, mutten tiennyt nimeä. Nätti kevätkukkanen.

Iso Gnu kirjoitti...

Sude: telkkarineule pitää olla :)
Nyt on aika kylmä ettei viitsi edes ulos mennä ja sataakin vähän väliä.