torstaina, huhtikuuta 29, 2021

Maanläheisiä värejä

Mysteerihuivi Toivola-kal alkoi joskus viime kesänä. Tapani mukaan aloitin sen jälkijunassa  syksyllä. Viime viikolla sain sen lopulta valmiiksi ja tällä viikolla viimeistelin eli päättelin, kastelin ja pingotin.


Puhelimeni kamera ei toista värejä oikein valitettavasti. Langat ovat Louhittaren luolan Käreitär -lankaa, jossa on 75 % superwash merinovillaa ja 25 % nylonia. 100g:ssa on 425 m lankaa.

Langan väreinä olivat haikeus, utu ja marras. Huivista tuli isohko. Nyt näin keväällä tuntuvat vähän sameilta nuo värit. Tein oikeastaan huivin itselleni, mutta jos jälkikasvu haluaa, niin joku saa sen. On vielä joku huivi tulossa ja kaapeissakin on. Lankaa kului 225 g.  Siis vielä jäi lankaa muuhun tästä työstä. Siivoilin lankavarastoani ja huivilankojen loppuja on aika lailla. Pitää keksiä joku huivimalli, johon saa jämät hyvin uppoamaan. Stephen Westillä on ainakin sellaisia huiveja. Mm. Vertices Unite on ollut suunnitelmissa  jo aika pitkään.

Huivi oli tänään jo käytössä kuitenkin itsellä. Katsotaan, miten käy. Eli jääkö itsle vai saako joku. Kaikissa muissa pitsisissä huiveissa olen jäänyt jumiin pitsikohtiin, mutta tämä meni kuitenkin hyvin. Eli ei ne kaikki pitsit ole mahdottomia tai hankalaia.


Miesten tavan sukat harmaasta sekä mustan ja harmaan kirjavasta Seitsemän veljestä-langasta. Yksi sadan gramman kerä ei riitä miesten sukkiin, niin laitan aina toista väria raidoiksi ja usein myös kantapäähän. Langan kulutus näihin 42/43 koon miesten sukkiin oli 123 g.

 
Tein vale-ampparipesät terasseille ja leikkimökin terassille. Meillä on ollut näitä muutaman vuoden ja ampiaiset ovat rakentaneet pesänsä oleskelutiloista vähän kauemmaksi. Asiantuntijat sanovat. ettei tehoa , mutta subjektiivinen kokemukseni on muuta.  Virkkasin 7 V - langan keränlopuista. Kolmeen pesään kului yhteensä lankaa 34 g. Pesien sisällä on Keskisuomalaista revittynä ja rypistettynä.

13 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Iloista vappua!

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina, samoin sinulle!

Matleena kirjoitti...

Niin rauhalliset värit kaikissa valmistuneissa huivista "ampparinpesiin".
Iloista vappua! 🎈🥂

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Matleena! Sinulle myös mukavaa vappua!

Repu kirjoitti...

Hyvä, jos ampiaispesät tehoavat. Minun tekemät ei. Mummotettaville niitä joskus virkkasin, mutta ei estäneet mitenkään ampiaisia.

Susu kirjoitti...

Huivi on todella kaunis! Toivottavasti saat itse pitää sen.
Minäkin olen muutama vuosi sitten tehnyt valeampparinpesiä puuvajaan ja huussiin. Tekivät oikeat ampparit pesän siihen viereen :)

Iso Gnu kirjoitti...

Repu ja Susu: näinhän se on. Jossain yksittäisessä tapauksessa joku asia menee ja ei voisi tehdä yleistyksiä. Asiantuntijat ovat samaa mieltä kanssanne. Katsotaan miten meillä käy kolmantena vuonna. :)

Susu: Kiitos!

Sude kirjoitti...

Harmaa on kaunis väri ja sopii kaikkiin muihin väreihin yhdistettynä. Huivi on tosi kaunis.

Iso Gnu kirjoitti...

Sude: Kiitos! Harmaa on kaunis ja siinä on monia sävyjä. Useimmiten se on lempeä väri sanoo osittain harmaantunut isognu.;)

satunNainen Paula kirjoitti...

Kaunis huivi, tykkään!
Olisikohan pesiville linnuille jotain ampparipesän kaltaista karkotetta? Taas on talitintti tehnyt pääoven tuntumaan ja jotain tirriäisiä näkyy puuhastelevan jälleen grillikatoksessakin...

Iso Gnu kirjoitti...

Paula: linnut on kivoja, muttei ihan oven edessä. Meillä on naapurin riesana harakka, joka sitkeästi yrittää rakentaa pesää mäntyyn tai turhaan. Naapuri yrittää parhaansa estää. Pitää miten katsoakin ettei ole siirtynyt kokeilemaan onneaan meidän pihan puolelle.

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Hieno huivi! Minäkin olen ajatellut tehdä noita ampparinpesiä mökkituliaisiksi. Katsoin myös, että valtavan määrän sukkia ja lapasia olet saanut aikaiseksi.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikko,koukku ja ompelukone; Kiitos!