tiistaina, maaliskuuta 15, 2022

Lankapaastoilua

Ostin Novitan sukkaboksi-sarjan ja eka niistä tuli helmikuussa. Kun tiesin lankapaaston alkavan, niin aloitin sukat vasta sitten ja paljon ne eivät ole edistyneet kuitenkaan kaikista apuvälineistä huolimatta.

Ostin synttärilahjakortilla mm Knitpron kansion. Sen saa näin auki pystyyn ja magneettien avulla viivaimen riviä osoittamaan. Nyt näin olen tätä sukkaa neulonut. Toisena apuvälineenä on joskus lahjaksi saamani hopeinen Lankapiika- langanohjain. Tässä hommassa toimii halvempikin, mutta lahja on kiva. No, vähän aikaa näitä sukkia vielä neulotaan , koska ovat polvisukat ja kokonaan kirjoneuletta. 

Kaksi kuvaa viikolla neulomistani sukista. Palelen aina  ja varpaat on kylmät. Nukun usein jopa kahdet villasukat jalassa ja päivälläkin on aina villasukat jalassa. Kaivelin kaappiani ja vanhoja Isoveli-langan loppuja oli (mitä oli jäänyt lapsenlapsilta) ja neuloin itselleni sukat. Vanhat kunnon junasukat oli mallina ja tosiaan sama silmukkamäärä kuin mitä olen neulonut vauvojen sukkiin ohuella langalla.  Valkoinen joustinosa on kuitenkin 2 kerrosta matalampi ja oli hyvä niin. Valkoista lankaa ei jäänyt paljon. Ehkäpä nämä pysyvät hyvin jaloissa yöllä ja lämmittävät. Kauniiksi ei voi sanoa, mutta asiansa ajavat. Neuloin 4,5 mm puikoilla ja lankaa kului 160 g. Vielä jäi vähän raidoiksi ja harmaata oli myös melkein koko kerä. Taidan niistä tehdä lyhyempi vartiset sukat kotiin yösukiksi. Nämä jäivät kakkoskotiin.
Kuvatessa puhelimella (kameraa minulla ei ole) tausta vaikuttaa paljon väreihin. Ylemmän kuvan värit sukassa ovat lähempänä totuutta. Sukissa on viinipunaista ja petroolinsinistä valkoisen lisäksi.


Viimeisenä parina viikkona olen neulonut tyttärelle Leeni Hoimelan Urban knit -kirjasta puseroa Kajo. Värien nimet langoilla ovat Aqua ja toinen Aqua Mist. Viikonloppuna pääkaupunkiseudulla mietittiin väriä (joka ei tietenkään toistu oikein tässä kuvassa). Osa oli sitä mieltä, että se on sininen ja osasta vihreä ja osasta siltä väliltä. Kaikki olivat eri mieltä asiasta. No, tärkeintä on, että saaja on itse valinnut mieleiset ja itselleen sopivat langat. Itsekin pidän väristä.

Meillä on lunta takapihalla ja muuallakin vielä ihan riittävästi. Leikkimökin katolta lumi on sulanut hauskasti etelän puolelta.

Lankapaasto + 160 g
 

6 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kätevän näköinen tuo mallin pidike. Hienosti olet lankapaastossa mukana. Tsemmpiä vaan jatkoonkin.

Puikoillanikin kirjoitti...

Kätevän näköinen tuo mallin pidike. Hienosti olet lankapaastossa mukana. Tsemppiä vaan jatkoonkin.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikoillanikin:Kiitoksia tsemppauksista!

Matleena kirjoitti...

Vau, "junasukat" aikuisten kokoa! Siinäpä idea, joka ei ole käynyt mielessäni, mutta saattaa päätyä minullekin yösukiksi. Minullakin on kylmät jalat ja käytän jatkuvasti villasukkia kesää talvea. Viime päivinä olenkin ajatellut, että voisin tehdä itselle uudet sukat.
Vaikuttavat hyviltä nuo sinun apuvälineesi. Minä vain en ole tottunut langanohjaimen käyttöön.
Onpa teilläkin paljon lunta vielä, mutta eiköhän se sula aika pian, jos säät pysyvät ennallaan.

Olifantti kirjoitti...

Tuollainen pidike voisi joskus olla hyvä, mutta sellaiset liimautuvat paperilaputkin toimii. Mikähän niiden nimi lienee. Suunnittelin muuten minäkin junasukkia ihan aikuisille...

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: En ehtinyt vielä kokeilla uusia yösukkiani, miten pysyvät jalassa. Luulen, että hyvin. Lapsenlapsilla pieninä pysyi ainakin tosi hyvin jalassa.
Nyt on lämpimiä päiviä ja lumi sulaa. Mutta riittää vielä.

Repu: niitä paperilappuja olen käyttänyt myös. Post it -lappuja. Halusin synttärilahjan rahaa käyttää muuhun kuin lankaan.