lauantaina, maaliskuuta 05, 2022

Sukkia, sukkia vaan

Lankapaasto alkoi 4.3. Asiasta on tarkemmin Puikoillanikin -blogissa. Nämä vihreäraitaiset sukat on aloitettu jo aiemmin ja valmistuivat ihan paaston alkuvaiheessa. Eli siis eivät siis kuulu lankapaaston kulutukseen.


Lanka on Opal Regenwald 17 ja 3 mm:n puikoilla olen neulonut tavan sukat ja koko 38/39. Väri on värikäs ja siinä on tosiaan nimensä mukaisesti sademetsän värejä. Lankaa kului 98 g. Oli mukavaa lankaa neuloa. Kuvissa on vanha räsymattoni, jonka olen kutonut ehkä 70-luvulla. Äiti on luonut ja laittanut valmiiksi puihin. Minä vaan paukuttelin lomilla mattoja.


Nämä ovat ne parissa viikossa kulutetut Vuonue Pentti-langan sukat. Leikkasin terät pois ja purin ja kokosin silmukat. Vähän hankalampaa oli, kun nämä sukat oli aloitettu varpaista. Terien ja varren silmukat eivät mene kauniisti toisiinsa nähden. Mutta ei haittaa, kun ovat yösukkina.  Käytin Seiska Veikan vaalean ruskean loppuun ja neuloin loput tummemmalla ruskealla. Punnitsin varret ja sitten koko sukat. Terien osuus oli 55 g. Tämä menee nyt sitten lankapaastoon.

LANKAPAASTO: 55g
 

8 kommenttia:

Olifantti kirjoitti...

Kauniita molemmat.

Matleena kirjoitti...

Jaa-a, lankapaasto! Se olis tarpeen täälläkin ja oikeastaan olen jo aloittanutkin sen, vaikka en osallistu tuohon kisaan. Kun noita jämälankoja olen käyttänyt pois ja taidan jatkaa edelleenkin.

Kutookutoo kirjoitti...

Kivoja ja aina niin tarpeellisia sukkia.
Onko sinulla jotain erityisiä tavoitteita lankapaaston suhteen, vai lähinnä vain paastoilla?

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: kiitos!

Matleena: niin ajattelin, kun luin blogiasi, että olet aloittanut jo lankapaaston.

Kutookutoo: kiitos! Paston suhteen vain kuluttaa lankaa ja siten vain paastoilla. Menossa on isompi työ ja se ei kuulu paastoon aiemmin aloitettuna. Sukkia lähinnä neulon, kun sukkavarastot on aika vähissä. Loppuvuonna on järjestöillä myyjäisiä ja erilaisia keräyksiä (esim asunnottomat) ja olisi valmiina sukkia ja lapasia. Mutta ei tuossa ajassa ihmeitä ehdi. Mietin just tänään jos tekisi loppukevään ja kesän ja aina välillä loppulankoja/jämiä sukiksi.

Puikoillanikin kirjoitti...

Sait kuitenkin poimittua silmukat, vaikka sukat oli aloitettu varpaista. Tämä olen joskus miettinytkin, että miten se onnistuu. Sukat kuluvat joka tapauksessa eniten pohjasta ja varsi saattaa olla vielä aivan priima.
Kiva, että ole paastossa mukana. Tsemppiä meille!

Iso Gnu kirjoitti...

Puikoillanikin: Joo saa ne silmukat poimittua, mutta poimimiskohta hiven erottuu. Sukissa ei kyllä haittaa. Ennen vanhaan teritettiin paljon sukkia, mutta meillä kaikki neulottiin varresta varpaisiin.
Tsempit sinnekin!

KristiinaS kirjoitti...

O-ou ja nou-nou. Lankapaasto, pah. No joo, ymmärrän kyllä tämänkin paaston kun monilla on sitä lankaa ihan riittämiin. Mulla ei oikeastaan ole lankaa niin, että jotain kokonaista sais aikaiseksi. Jämiä on ja niitä tuntuu kertyvän kun kaikista töistä jää lankaa. Aika paljon näyttää nyt kertyneen villalankoja. Ehkä tarttis ruveta tekeen lapasia, niihinhän villa käy hyvin.
Mainiota maaliskuuta Sinulle.
KS

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: Mulla on enemmän keskeneräisiä, kuin että lankaa valmiiseen töihin asti. Poikkeus on sukat ja lapaset; niihin on lankaa. Jämiä on aika lailla. Just tein yhdet sukat itselleni jämistä.Lapasia pitäisi tehdä ja jotkut odottaa kämmekkäitä. Tyttären pusero vie aikaa ja nyt neulon sileää oikeaa paljon ja sen vastapainoksi aina jotain muuta.