maanantaina, lokakuuta 09, 2023

Boucle-pipo ja vähän muutakin

Syyskylmät on saapuneet. Pelakuu on viety varastoon talvisäilytykseen. Ennen ekaa pakkasyötä otin talteen äitienpäiväruusujeni kukat. Nyt ne ilahduttavat sisällä maljakossa.


Syksyn myötä täytyy ottaa puikoille pipojakin. Ensimmäinen valmistui ja on ollut saajallaan jo viikon verran, sopivasti ennnen syyskylmiä. Langat vaikoituivat niin, että arvasin yhden jälkikasvustani tykästyvän tähän väriin ja sopivan sen vaatetukseensa. Oikeassa olin. Jos ei olisi kelvannut, niin olisin ottanut pipon itselleni.


Lanka on Isager Boucle  värissä Sinappi. Toiseksi langaksi valikoitui kotoa Isagerin sukkalanka, jota käytin raitasukkiin. Ohje on Titityyn ilmainen ohje, Boucle pipo. Neuloin kerrankin melkein ohjeen mukaan. Ainoastaan tein pidemmän kuin alkuperäisesssä ohjeessa. Lankaa kului 86 g.


Olen lauantai-iltaisin ottanut kuvan aktiivissa vaiheessa olevista neuleistani. Näkee, että edistyvät pikku hiljaa. Sukkia on puikoilla tähän aikaan vuodesta eniten, vaikkakin niitä neulon aina.


Syyskuussa lankavarastot kasvoivat reilusti ja lähinnä sukkalangoilla. Kyllä niitä kuluukin tässä loppuvuonna. Hesassa ollessa kuljen useamman kerran Lankamaailman ohi ja yritän olla käymättä. Nyt oikeasti tarvitsin Hesaan puikot ja vasemmalla olevaa sinistä sukkalankaa. Vähän muutakin tuli kyllä ostettua samalla reissulla.


 

7 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Nätti pipo ja kiva, että saaja tykästyi - tai siis harmi sinun kannaltasi; jäit ilman pipoa.
Lankamaailman houkutuksia on vaikea välttää. Onneksi se on eri kaupunginosassa, kun missä minä asun, niin ei osu aivan kävelylenkin varrelle. Mutta neulojalla pitää olla lankaa, muuten ei onnistu. Hyviä ostoksia teit.

kutookutoo kirjoitti...

Ihanuuksia puikoilla :). Tainno, näytti siltä että osa on päättelyä vaille. Jos lankaostoksiin olet hurahtanutkin, niin ei huolta. Teet niin paljon ja nopeaan käsitöitä etteivät ostolangat ehdi happanemaan.
Kivannäköinen pipo! Juuri sellainen mikä sopii värin ja mallin puolesta monelle.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin:Kiitos!oikeasti minulla on ihan hyvät pipot itsellä ja ei kai niitäkään määräänsä enemmän tarvitse. Mekin Hesassa ollessa yleensä ajetaan autolla ohi jonnekin mennessä ja en viitsi pysäyttää kuskia Ogelin kohdalla. Nyt tulin keskustasta bussilla ja pysäkki on kohdilla ja voi tehdä "välilaskun" . ;)

Kutookutoo: Kiitos! on siellä vähän enemmän kuin päättelyä vaille suurin osa. Kudin on aina käsien ulottuvilla ja muutama kerroskin välillä edistää neulettä.
Jo eilen illalla suunnittelin uutta pipoa, aina ne on tehneet kauppansa.

Olifantti kirjoitti...

Olisi kiva neuloa pipojakin, mutta ei nämä herkkähipiäiset tutut niitä pysty pitämään. Kaikenlaisia lankavirityksiä on kokeiltu. Mutta keräykseen sitten menee ja ehkä joku huolii.

Iso Gnu kirjoitti...

Olifantti:toiset on kyllä herkempiä kutinalle. pipo on siinä kiva neuloa ettei tarvi paria. Paitsi yhtenä vuonna jälkikasvu halusivat samasta langasta, mutta eri värisenä pipon. Ensin tein yhdelle lapsenlapselle ja sitten halusi yksi kerrallaan jokainen eli kuusi. Sitten lapsistakin kaksi halusi. Kyllä viimeisten kohdalla tökki, vaikka väri vähän vaihtui. Keräykseen haluavatkin pipoja ja taisin itsekin laittaa viime vuonna.

KristiinaS kirjoitti...

Komea pipo! Aika muhkea. Mullakin on keskeneräisiä taas kertynyt vaikka sain niitä jo vähennettyä. Nyt neulon yhden puseron alusta loppuun heti enkä jätä sitä kesken, en.
Sukkia olis kiva neuloa mutta se koko on aina vaan mulle ongelma. Tulee väärää kokoa kenelleään.
Sulla on kiva ku on noita saajia siinä lähellä niin tiedät mitä kokoa pitää olla.
Huomasin, että olit Matleenalle komentoinut. Kiva kun me 'vanhat' käydään siellä, ettei ihan unohdeta.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: Kiitos! Muuten joskus 60-luvulla oli muhkeita pipoja. Oli vielä virkkattuista "palleroista" tehty. Sukkia just syyslomalaiset valitsi joululahjoikseen. osan vien myyjäisiin ja osa menee siellä ja osa menee mikä minnekin: lahjoiksi/hyväntekeväisyyteen jne.
On näitä blogeja niin vähän nykyisin ja Matleenan blogissa olen vieraillut niin kauan, että tuntuu haikealta, kun ei ole postauksia ollut.