keskiviikkona, lokakuuta 18, 2023

Marley-pusero

Lankalauantaina pyörähdimme jälkikasvun (onneksi osan) kanssa Titityyssä ja aluksi oli tarkoitus ostaa yhdelle puserolangat. Ensiksi katsottiin yhdelle vihertävät puserolangat ja samalla toinenkin mietti samanlaista puseroa, joka olisi kätevä työmatkoilla. Niin oli sitten kahdet puserolangat. Nämä puserot on valmistuneet ja postasin niistä aiemmin kesäkuussa. Yksi lapsenlapsi "löysi" tästä mallista  mallipuseron violettina ja ihastui. Langat tosin valikoituivat muuksi. Sitten vielä parit pipolangat tuli ostetuksi ja ne postattu jo huhtikuussa. Onneksi ei ollut enempää porukkaa mukana.


Tämän puseron malli on Sandnes garn Suosikit 0222F- mallilehdestä, joka on suomeksi. Malli löytyy muistakin mm. englanniksi. Malli on Marley-pusero (Marleyvhalsgenser). Muistaakseni samaa puseroa on O-pääntiellä. Ohjeessa lankoina on Sunday ja Tynn silk mohair. Ostin Sundayn värissä Marsipaani 2321 ja silkkimohairina on Filcolanan Tilia värissä Latte 336. Oli tarkkaan valitut värit, joita lapsenlapsi ja tätinsä tarkkaan pohtivat.


Aloitin puseron vasta joskus heinäkuun lopussa, kun olimme neulekoulun porukan kanssa yhdessä neulomassa Toivolan pihalla. Väliin tuli Toivo-huivi ja muuta neulottavaa. Puseroa on mittailtu nähdessämme lapsenlapsen kanssa ja neulottu vähän pidemmäksi. Purettu resoria ja jatkettu pituutta. Peruskoko on S. Lankakin välillä loppui ja ostin kerät molempia lankoja lisää. Tilia on lähes loppu ja Sundayta jäi. Ohjeen kanssa ei erityistä, mutta muuten olen takunnut puseron kanssa, edellä mainittujen lisäksi mm. silmukoita hihoihin kerätessä jne. Lankaa kului 394 g. 


 

13 kommenttia:

satunNainen Paula kirjoitti...

Kaunis neule, ajaton.
Meikäläisellä on vähän puikot hukassa, ei ole riittänyt aika eikä motivaatio tikutteluun. Ehkä tästä vielä piristyn, kun illat pimenevät...

Puikoillanikin kirjoitti...

Kauniin näköinen ja rauhallisen värinen pusero. Tykkään myös, että hihat ovat normaalin levyiset ja niissä on resorit. Monissa malleissa viime aikoina on leveät ja vielä alaspäin levenevät hihat, jotka ovat myös ylipitkät. Nuo ovat kivammat.

Sude kirjoitti...

Tyylikäs puseo ja tulee varmaan ahkeraan käytettyä kun on haluttu malli ja väri.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis ja ajaton pusero. T. Saukkis

Iso Gnu kirjoitti...

Paula: kiitos! Ei sitä aina huvita neuloa. Nyt olen neulonut sukkia.

Puikollanikin:Kiitos! Ihan samaa olen katsellur, että en tykkää niistä leveistä hihan suista ja en myöskään ylipitkistä hihoista.

Sude:Kiitos!

Saukkis: Kiitos!

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Kaunis pusero, juuri tuollainen voisi ilmestyä minunkin vaatekaappiini ja päälle.

Iso Gnu kirjoitti...

Vanuttunut villasukka; Kiitos! Materiaali on ihanan pehmeä ja väri neutraali. Teini sai puseron matkaltaan tultua ja tuntui olevan ihastuksissaan. Täytyy antaa vielä hoito-ohjeet heille.

kutookutoo kirjoitti...

Onpa tyylikäs paita, ajaton, sopii myös monelle. Ihana!

Iso Gnu kirjoitti...

kutookutoo: Kiitos! On minustakinnkivaa ja tärkeintä, että saaja pitää neuleesta.

Olifantti kirjoitti...

Kaunis neule.

Iso Gnu kirjoitti...

Olifantti: kiitos!

Hepsi kirjoitti...

Onpa kaunis, ajaton neule 🩷

Iso Gnu kirjoitti...

Hepsi: kiitos ja teini oli ihastunut puseroonsa.