torstaina, kesäkuuta 20, 2024

Ihanaa keskikesän juhlaa!

Juhannusruusut on jo kukkineet ja valkoinen pioni alkaa tiputtelemaan terälehtiään. Näitä nyt ihailen.


Nyt on juhannus näin laulavi taivas, maa,
sitä lintuset livertäen haastaa.
Pois painui jo pilvet metsän taa,
niin selkeä on ilma ja kukassa maa.

Näin seisovi kauniina luonto yhä,
sen täyttävi tuoksut ja rauha pyhä.
Tuo ihmisrintaan se onnen rauhaa,
-Nyt on juhannus! - Tahtoo se riemuiten laulaa.

Hyvää juhannusta Viljo kajavan runon sanoin jokaiselle!



Tällä viikolla oli Titityyssä sukkalankojen ale ja mun sormia syyhytti ja tilasin netistä ja hain kaupalta. Kassillinen sukkalankaa! 20.-23.6 on neulemaraton eli juhannuksen puolimaraton. Yritän neuloa niin paljon kuin ehdin ja käteni antaa myöden. Sunnuntaina tullessani hotellin aamiaiselta oli käytävässä siivous menossa ja huoneen ovi oli auki ja väistin sitä ja pam! Joku tuli käytävän toiselta puolen ja avautuva ovi tyrmäsi tämän mummin. Kellahdin lattialle ja lonkkaan ja vas. kyynärpäähän ja kyynärvarteen sattui. Päätäni ehdin vetää , etten lyönyt sitä kunnolla seinään. Ei murtumia, kiitos vahvojen luiden kaikista riskitekijöistäni huolimatta ja "pehmusteistanikin" on apua. Käsi on kipeä ja ilman kipulääkeitä ei vieläkään pärjää. Vähän hankalaa on neulominen ja kauan ei viitsi neuloa.

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Harmittava loukkaantuminen mutta onneksi selvisit.
Oikein hyvää, rentouttavaa ja iloista juhannusta!

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: ihan sekunnista kiinni,että olisin ollut jommalla kummalla puolella avautuvaa ovea.Sattui ihan oikeasti ja hotellissa ei ollut kylmäpakkauksia ja cocacola-purkki oli kylmäpakkauksena.Nyt on seuraaville. Onneksi se ajastaan on ohi ja nyt on kaunis (!)kyynärvarsi. Inhottavaa on kirvelevä kipu lihaksissa, kun verenpurkauma ärsyttää kudoksia. Pahenee, kun tekee jotain eli lihaksen supistuessa paine kasvaa.Kiitollinen kun näinkin vähällä pääsin, ettei tullut murtumia.
Onneksi on ihana juhannus; valoa,lepoa,hiljaisuutta.

Raitalammas kirjoitti...

Kaikkea sitä voikin tapahtua! Toivottavasti paranet pian.

Olifantti kirjoitti...

Auts! Elämä on yllättävän vaarallista.
Kivoja raitasukkia sinulla oli tuolla aiemmin.
Minunkin teki tässä muutamana päivänä aivan hirveästi mieli ostaa uutta lankaa. En ostanut vaikka jotain väriä puuttui. Yritän tyytyä noihin entisiin, joita kyllä riittää.

Puikoillanikin kirjoitti...

No johan sattui. Harmin paikka. Ja vielä juuri neulemaratonin edellä. Paranemista toivon ja on niille sukkalangoille käyttöä, vaikka maratonille et ehtisikään.

Iso Gnu kirjoitti...

Raitalammas:Näin on, mutta tyytväinen olen , että kyynärpääni ei murtunut. Siitä ei kyllä olisi hyvää tullut. Pikku hiljaa mennään parempaan.

Olifantti: EikÖ olekin!Kaikenlaista sattuu ja pikku hiljaa mennään parempaan. Fiksua olisi ollut ostamatta ja tyytyä varastossani oleviin, niin kun riittää.

Puikollanikin:Kaikkea voi sattua ja se voi olla sekunnin murto-osasta kiinni.Neulemaraton jää vähän vajaaksi. Olin suunnitellut neulovani rauhassa viikonlopun, kun ei ole vieraita. Kyllä ne sukkalangat vähitellen kuluu jälkikasvulle ja suvulle sukkia neuloessa.