lauantaina, elokuuta 31, 2024

Lopulta valmiina

Mummi neuloi tietysti puseron, jota toivottiin. Aloitin tämän 23.3 kirjanpitoni mukaan. Toive esitettiin jo aiemmin, mutta aikaa meni mietintään, miten toteutan puseronsa. Lopulta päätin tehdän mustan puseron ylhäältä alas ja silmukoin kuvion. Sekin sitten jossain vaiheessa löytyi. Lanka on mustaa Peer Gynt. Aloittaminen siirtyi, kun yritin laistaa koko homman. Mustan neulominen ei ole lemppariani ja kuviokaan ei kiinnostanut.


Puseron ohje on Petit knitin No frills cardigan. Ihan perusmalli puserolle, jossa on pyöreä pääntie. Vartalo-osa valmistui nopeasti ja oli jo huhtikun alkupuolella valmis. Hihoja mietittiin sitten pidempään.


Osin aloitin kuvan silmukoinnin ennen hihojen neulomista. Ajattelin, että puseron liikuttelu olisi helpompi silmukoitaessa. Mutta silmukointi mustaan puseroon näillä kymmenillä ja leikatuilla silmillä ei ollut ihan helpompia hommia. Kuvion purkamiseen käytin varmaan enemmän aikaa kuin itse silmukoimiseen. Isonsin kuvion kaavion isoksi. Kirkkaan lampun alla tein kuviota jonkin aikaa ja sitten taas muuta.

Neuloin kyllä välillä hihat ja vähäiset trumpettihihat sävelsin ja onneksi ne kelpasivat ja osuivat oikean mittaisiksi heti ensi kerralla.


Oli kyllä helpottunut olo, kun sain valmiiksi. Tietysti toinen vielä odotti puseroaan. Nyt on talven pakkasille ja syksyn leireille lämmin pusero. Jos ja kun kyllästyy joskus kuvioon, niin vain purkaa. Mietin intarsiaakin, mutta kappaleina puseron neulominen ei innostanut. Pyöröintarsia ei netissä näyttänyt hyvältä. Hienointa on tietenkin, että saaja tykkää puserostaan kovasti.





 

4 kommenttia:

Kutookutoo kirjoitti...

Aivan uskomattoman I-H-A-N-A. Upea nuorelle, mutta väitän että moni muukin käyttäisi tuota mielellään. Hyvin olet toiveen toteuttanut!

Anonyymi kirjoitti...

Iso työ, mutta kannatti. Paita on kuviosta huolimatta kaunis, ja tärkeintä, että saaja pitää siitä. T Saukkis

Maarit kirjoitti...

Hieno työ! Mustan neulominen on kyllä hankalaa.

Iso Gnu kirjoitti...

kutookutoo: Kiitos! Mies jo kysyi, mitä jos joku lapsenlapsen kavereista pyytää neulomaan. Sanoin, että se maksaa niin paljon, ettei heidän rahansa riitä. Ihan oikeasti en useampaa jaksaisi kyllä neuloa ja varsinkin silmukoida.

Saukkis: Kiitos! Se on tärkeintä tosiaan, että saaja pitää.

Maarit:Kiitos! Mustaa on aina hankalaa neuloa ja vuodesta toiseen kuitenkin huomaan neulovani jotain mustaa. :)