maanantaina, syyskuuta 30, 2024

Syksyyn sukkia

Olen neulonut välillä sukkia ja eilen illalla aloitin päättelyn ja homma jatkui tänään. Höyrytys ja kuvaus oli tänään aurikoisena syyspäivänä. Aika lailla lankaa on tullut huusholliin, vaikka jotain on valmistunutkin. Yksi lapsenlapsi valitsi itselleen kämmekkäisiin lankoja. Plussalla mennään kuitenkin varaston osalta. 
Neulominen on ollut normaalia vähäisempää, kun käsi-ihottumani on ollut välillä aika ärhäkkä. Taas kaaduin, nyt kadulla. Laatoitus oli painunut ja katselin kauas ja en huomannut monttua ja taas mummi lensi tai mätkähti. Osteoporoosi-testi taas, kun otin molemmin rantein vastaan. Ruhjeet ja mustelmat on hävinneet. Polvet ei ihan tykänneet lennosta.

 
Tässä on kasa sukkia. Kasan alimmat sukat on Taitoshopin Oiva-langasta (vastaa 7 Veljestä-lankaa) neulonut miesten sukat kokoa 43/44 ja lankaa kului 118 g. Joku sanoi, että "adidas"-raidat.


Katian Kaisla-langassa on harmoniset , murretut värit. Liukuvärjätty lanka ja raitoja en edes yrittänyt kohdistaa, vaan jatkoin suoraan. Lankaa kului 63 g näihin naisten sukkin.


Nalle-langasta valmistui miesten sukat, jotka on kokoa 43/44. Lankaa kului 91 g. Väri on kuvassa liian oranssi. ukat on okranruskeat kylläkin grafiitinharmain tehostein. 


Nämä sukat on rakkaudellahenna Instassa olleen yhteisneulonnassa ohjeella valmistunut. En ole mikään kirjoneuleiden innostunut neuloja. Tämä malli oli selkeä ja yksinkertainen ja tällainen onnistuu. Eikä ollut ongelmia valmistumisessa ja ei jäänyt roikkumaan. Usein mulla kirjoneuleet jää kesken ja niiden valmistuminen kestää. Langat on Novitan ekoissa Sukkabokseissa tullutta lankaa. Lanka on 7V-lankaa. Muuta jaksoa bokseja en ostanut, kun ekoistakin jäi sukkia tekemättä.  Näihin 39/40 kokoisiin naisten sukkiin meni lankaa 125 g. Jotnekin näistä sukista tulee mieleen joulu-sukat.


 

Ei kommentteja: