sunnuntaina, syyskuuta 09, 2007

Sukkia syksyisessä säässä

Olipa rentouttava päivä mökillä syksyisessä kuulaassa ilmassa. Vapaa päivä oli mukava ja ansaittukin rankan ja työteliään viikon jälkeen. Parit sukat tuli viimeisteltyä. Kuvatkin sain otettua päivänvalossa Päijänteen rantamailla.

Kertut tuli tehtyä. Edelliset olivat opetteluversio joulun aikaan, kun äitini opetti meille Kerttu-tätini mallin. Itse en olisi jaksanut laittaa sitä paperille, onneksi Uhoava Gnu laittoi. 7V oli tarjouksessa Prismassa 3€/kerä eli 150 g. Väri on oikeasti kuitenkin vähän tummempi- ainakin mitä mun näyttöni näyttää.
Lanka: Seitsemän Veljestä
Puikot: 3,5 mm bambut
Kulutus: 90 g

Nämäkin valmistuivat, kun istuin kokouksessa kaksi päivää. Hyvää tikutettavaa luennoilla ja muilla päivillä: ei laskemista pahemmin, bambupuikot eivät kolise, tikutettavaa riittää ohuella langalla ja puikoilla ja perussukan osaa tehdä jo melkein silmät kiinni. Tämä lanka on tosi riittoisaa.
Lanka: On linen Supersocke
Puikot 2,5 mm bambut
Kulutus: 50 g


11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot värit noissa alimmissa sukissa!

mursuliina kirjoitti...

kauniit kertut. mukava, että niihin on ohjekin saatavilla, vaikka mun sukanteko yleensä jää siihen yhteen parittomaan kappaleeseen.

Gadaladaleller kirjoitti...

Die Socken und die Handschuhe sind so schön. Das Bild vom Wald in Finnland ist auch schön.

Your socks are beautiful. I like the picture of the wood in Finland (Suomi).

I like to visit your site. You are very creativ and busy.

Greetings from Austria
Lisi

Anonyymi kirjoitti...

Sangen syksyiset värit töissäsi jo! Kaunista!!

uhoava gnu kirjoitti...

Jännän väristä Seiskaveikkaa, onko jotenkin savunsiniseen viittaavaa?

Tuo alempi lanka on aivan iihanaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Iso Gnu

Meiltäkin löytyy nykyään lankahamsteri, vielä kun saadaan hänelle uusi blogi tehtyä, niin esitellään.
terveisin Iso Gnun "kiusaaja" töistä

iso gnu kirjoitti...

Kaikille kiitos kommenteista!
Itsekin pidän alimmista sukista, värit miellyttävät. Kertut menivät jo hyväntekeväisyyskirpparilla oikeaan hintaan! Ei polkuhintoja käsityölle.

Anonyymi: niin se alkaa tämä bloggailu: ensin katselet ja luet muiden blogeja ja yksi kaunis päivä huomaan , että sinullakin on blogi. Myös sinulla! Hih!

Gadaladaleller; Danke schön! Ich verstehe deutsch, aber es ist so schwiierig zu schreiben. Ich habe über mehr als35-40 Jahren deutsch studiert. Ach so, ich bin alt. Undo so Ich hab´beinahe alles vergesst. Richtig??

Kaisa kirjoitti...

Kun ostin ensimmäiset Fritidsgarnini Rustoopuorista Seinäjoelta (TaitoShop), sain mukaan kopion tossuohjeesta. Malli on se mihin tulee taitetut "lärpäkkeet" nilkkaan, ne olen ruvennut jättämään pois. Neulotaan ainaoikeaa tasona kavennuksiin asti, sitten ommellaan takasauma ja päällyssauma. Voin laittaa kopion ohjeesta sulle sähköpostina jos haluat.

Anonyymi kirjoitti...

Kivat sukat ja sievät maisemat kuvissa!

Anonyymi kirjoitti...

Käväisinpäs taas sukkamestarin töitä ihastelemassa.-Olen samaa mieltä kanssai eli käsitöitä ei myydä polkuhintaan.-Työpaikassani oli aikoinaan tapana pitää joulumyyjäiset huutokauppana.Määräsin sukille pohjahinnan,kun eräs rouva ihan työkseen huuteli siellä sukkia muutamalla markalla ja nopea meklari löi kaupan lukkoon,ennenkuin kukaan ehti väliin.Ko. rouva totesi vain,että lahjanahan te ne myytäväksi saatte.Ette voi paljon hintaakaan siksi ottaa.-Meitä on niin moneksi!-
Kiitos kommenteistasi Iso Gnu.Oikein mukavaa viikonloppua ja voimia arkeen alkavalle viikolle.

MysteryKnitter kirjoitti...

Beautiful work once again! I envy your skills.