maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Loppuun tehtyjä

Kaksi ufoa valmistunut on valmistunut viikonloppuna ja nyt kamerassa riitti energiaa kuvaukseen. Heti alkuvuodesta kun olin kuullut tulevani mummiksi aloitin vaippahousut virolaisesta hahtuvasta. Neuloin yksinkertaisella hahtuvalla ja jossain vaiheessa tuli uskonpuute; onkohan nämä nyt oikean kokoiset? liian ohuet? (Kun omat lapset olivat pieniä ei tuollaisia vaippahousuja ollut, ei ollut kyllä mitään hienoja vaippojakaan. Oli paksuja vaipan mokkuloita ja muovisia vaippaliinoja, paitsi meillä käytettiin ihon takia sideharsovaippoja.) Sitten vaippahousujen teelmys hautautui johonkin kassin pohjalle, josta viime viikolla tuli esiin. Saumojen ompelu ja huovutus kevyesti ja nauha Stepistä ja siinä se oli. Ovat odottamassa nekin...

Viron hahtuvaa yksinkertaisena
Puikot?
Ohje?
Kulutus 25 g


Ufo numero 3 eli joskus Isoveljestä aloitetut lapaset aikuiselle. Toisesta lapasesta puuttui kärkiosa ja peukalo ja niin hups! nekin tulivat valmiiksi.

Lanka: Isoveli
Puikot?
Kulutus 65 g

4 kommenttia:

Taija K kirjoitti...

Minä neuloin Ullan ohjeella parit villapöpät kaksinkertaisesta virolaisesta hahtuvasta, ja ne kuulemma päästävät läpi. Olisikohan pitänyt olla kolminkertaista? Virolainen hahtuva, ainakin se mitä mulla on, on ohuempaa kuin Pirtin kehräämöltä tilaamani. Täytynee tehdä lisäkokeiluja, sillä kuulin muutama päivä sitten, että minulle tulee helmikuussa jo toinen lapsenlapsi!

uhoava gnu kirjoitti...

Teit nuo pöksyt tällä ohjeella: http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/villahousut_fi.pdf

Olen lukenut, että housujen pitävyyteen vaikuttaa paljon myös lanoliinitus: jos se epäonnistuu, housut päästävät läpi. Harvempineuloksiset pöksyt voi pestessä huovuttaa tiiviimmiksi (ja pienemmiksi).

Anonyymi kirjoitti...

Tulin kurkkimaan pitkästä aikaa:)

Sari (saristitching) kirjoitti...

Hyvää juhannusta