lauantaina, maaliskuuta 28, 2009

Loma on ohi

Viikko hujahti tosi vikkelään pohjoisessa Hetassa. Oli aurinkoa, valkoisia hankia, sinistä taivasta sekä aikaa olla ja hiihdellä ja täyshoito. Ruoka oli hyvää ja palvelu erinomaista ja kodikasta! Oli loma! Ihan noin korkealle en hiihtänyt tänä vuonna, mutta kuvissa palautuvat mieleen...

Käsitöitä tuli tehtyä iltaisin ja matkoilla. Lähinnä sukkia valmistui, mutta kuvia joskus myöhemmin. Päättelen ne ensin. Tässä on mukana ollut vanha neule, joka on Sirkka Könösen malli ja aloitin sen joskus vuonna 1 ja 2 ( oikeastaan vuonna -96) ja tein hartaasti muutaman vuoden aikana. Sysäsin sen välillä aina syrjään, mutta lopulta kaikki silmukat oli neulottu! Molemmat hihatkin neuloin kahteen kertaan. Lankoja oli useita eri sävyjä ja niiden erottaminen toisistaan oli hankalaa -varsinkin talvisaikaan. Mutta vuosien uurastus tuotti tuloksen - tytär sai lupaamani puseron! Värejä oli muistaakseni 16 tai 18 erilaista. Mallin nimi oli Sininen kuutamo.

19 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Ihana pusero! Nuo Könösen mallit ovat kauniita ja ajattomia. Olen tehnyt tuolla samalla mallilla puseron vuosia sitten.

Villasukka kirjoitti...

Könöset ja Kaislakertut ovat aivan ihania! Omaani pidän just kohta paljon, kunhan sää vielä hitusen lämpenee.

Eila kirjoitti...

Ihanissa maisemissa olet saanut lomailla! Todella hieno pusero, hattua pitää nostaa että olet tuommoisen saanut neulottua!

kangaskasa kirjoitti...

Todella komea pusero!

Tiina kirjoitti...

Oi, upea pusero!

Raijis kirjoitti...

Mäkin olen vuosia sitten neulonut yhden Könösen, se oli elämäni hitain ja tuskallisin projekti. sen jälkeen en ole kirjoneuletta edes harkinnut :D Mutta hienoja ja lämpimiä nuo ovat!

MariL kirjoitti...

Mielettömän kaunis pusero! :)

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy nostaa hattua, että sait puseon päätökseen vuosien uurastuksen jälkeen!

iso gnu kirjoitti...

Kiitos puserokehuista ja hatunnostoista! Siksi oikeastaan halusin sen esitelläkin, kun se oli jotenkin niin vaivalloinen neule. Sävyt ovat upeita, mutta välillä hvyin lähellä toisiaan. Painavakin neuleesta tulee. Kuutamo latoineen on intarsianeuletta ja se on hidasta. Lopussa kiitos seisoo!
Jostain syystä aina joku neule "heittäytyy" hankalaksi ja ei tahdo valmistua.Tämä oli yksi niistä! Neule on kaunis ja lankakin oli hyvä neuloa, mikä milloinkin tökkii...

Matleena kirjoitti...

Ihania sinisävyisiä kuvia! Ja puserohan on UPEA!

Helmis kirjoitti...

Voi, miten upea pusero! Kyllä se oli kaiken tekemisen väärti, ihan varmasti.

Voisi kyllä kuvitella, että tuollaista neuletta pitääkin tehdä monta vuotta. Olisi jotenkin väärin yrittää neuloa semmoinen muutamassa viikossa. Ymmärrän mä silti senkin, että se ikuisesti kesken oleminenkin varmaan kypsytti. Mutta kerta kaikkiaan hieno se on.

Ja sininen lomamaisema on kyllä lähes tulkoon kadehdittava :).

Tiina Hetasta kirjoitti...

Lämmin kiitos käynnistänne! Oli jälleen ilo kestitä teidän porukkaanne! Hain tuon huivin ohjeet ja pitää lähteä langan ostoon kunhan hiihtosesonki loppuu. Tuo on juuri sopiva projekti minun taidoilleni :) Kun olen niin kauan halunnut jotain kutoa, muttei ole tullut vastaan mitään kivaa, mitä tarvitsisin. Mutta nyt löysin helpon mutta hienon ja erikoisen jutun, kiitos :)

iso gnu kirjoitti...

Matleena ja Helmis; kiitos puserokehuista. Eikö ollutkin upea sinisävyinen maisema -auringossakin!

Tiina: kiva kun kommentoit. Ilahdutti. No, langat sitten vaan puikoille, kun kiireet helpottavat!
Alustavasti on varattu lomaa ensi kevättalven viikko 13:lle!

Päivikki kirjoitti...

Olen sanaton! Mie olen Könösen paitojen ihailija. Yhden olen ostanut ja yhden on äiti miulle neulonut. Paitasi on sanoinkuvaamattoman upea!

Anonyymi kirjoitti...

Suorastaan loistokkaan upea pusero! Varsinkin kun itse pystyy hahmottamaan että millainen työmäärä siinä on ollut!

Hisk It kirjoitti...

Ai hyvänen aika miten UPEA pusero! Olet hurjan taitava. En voi kuin kuvitella millainen fiilis on saattaa loppuun jokin noin isotöinen neule. Huolella ja hartaasti suunniteltu, mutta sitäkin makeampi valmistuminen. ;)

ammax kirjoitti...

Mielettömän upee paita! Itelläni on konospaidan ainekset (olleet jo monta vuotta) vaan pahoin pelkään ettei niistä paitaa tule...

famu kirjoitti...

Hienoa,että sisukkaasti teit puseron valmiiksi.Upea lopputulos!

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upea pusero!