sunnuntaina, heinäkuuta 12, 2009

Kolmas lomaviikko takana ; 8/15/25


On sitä oltu rannallakin eli mökillä viikon aikana. Yhtenä aamuna kuuntelimme pikku-Gnun kanssa linnunlaulua viiden jälkeen. Neuleiden aloittaminen tahtoo hiipua, just ja just on pysytty kesälomahullutuksen tahdissa. Jospa sitä kyllästyisi tähän startiittiin hullutuksensa myötä. Sehän tässä ufojen luvatussa huushollissa olisikin saavutus! Kymmenen aloitusta vielä olisi ohjelmassa. Mitähän sitä keksisi ? Jos en muuta mielenkiintoista älyä, niin virkkaan edes niitä pikku liinoja. Jyväskylän Kesä on kutsunut konsertteihinsa ja on tavattu ystäviä. On oltu mökillä ja uitu ja liikuttu muutenkin, kierretty kauppoja. Niin yhtä ufoakin on selätetty- onneksi serkku-gnu ei ole syntynyt vielä pikku-gnulle.


Tiskiliina on valmis ja malli on täältä. Lankana on Lidlin pätkävärjätyä puuvillalankaa. Lautasten väliliinojakin valmistui kaksi. Mietin kauan teenkö kaikki samalla mallilla, mutta päädyin kuitenkin erilaisiin liinoihin. On sitten jopa mallit omasta takaa. Lanka ja koukku on sentään sama jokaisessa pikkuliinassa. Kolme on nyt valmiina, seitsemän vielä uupuu. Isomman ohje on Mary Oljen kirjasta ja pienemmän ohje on 201 virkkausideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin-kirjasta. Kaikkiaan kulutus oli 45 g näihin liinoihin yhteensä.
Pikku-Gnun tulevalle serkulle aloitin neulesetin langasta kypärämyssyn ja sukat. Peukalottomat lapaset vielä sitten pitäisi tehdä, se jääkin ensi viikon aloitukseksi.

Viimeksi jo uhkailin sitä haarukkapitsin harjoittelua ja sitä se on todella. Ainakaan vielä ei tunnu helpolta, pitää ihan keskittyä. Tästä kirpakasta pinkistä vanhasta Angorina Lux- langasta tulee sitten aikanaan jollekin pikkutytölle huivi.

Loput samoja kesken olevia eli peitteen alku Samoksesta, boleron alku Safranista, junasukkien alku ja omien sukkien alku. Mökille mennessä oli kassissa yksi bambupuikko rapsahtanut poikki. Kaikissa on vähän edetty.

6 kommenttia:

rebekka kirjoitti...

Ihana aamu-kuva. Olet ollut todella ahkera :) Hyvää lomaa !!!

annekk kirjoitti...

Sanon samaa kuin Rebekka tuossa edellä. Upea maisemakuva!

Keskeneräisissä on mielenkiintoisia pintoja ja värejä.

Carolinas kirjoitti...

Heh, maisemakuva saa kaipaamaan järven rannalle itsekin, istumaan, kuuntelemaan auringonnousua ja käsitöitä touhuamaan.. Paljon olet jaksanu tehdä, tuosta sitä saa motivaatiota itsellekin, tuottoisaa lomaa :)

Äipän touhut kirjoitti...

Voi, kun on kaunis maisemakuva. Sinullahan on monta työtä meneillään. hyvää lomaa.

Matleena kirjoitti...

Onnittelut 4-sarjan bongaamisesta blogissani! :) Lähetäpä minulle lähiaikoina s-postilla yhteystietosi, niin voin postittaa palkintosi, mitä se sitten lieneekään. S-postisoitteeni löytyy blogistani esittelyn lopusta.

On muuten minustakin hieno tuo maisemakuva! :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome view!