sunnuntaina, heinäkuuta 05, 2009

Toka lomaviikko takana ; 5/10/25

Lomahulluttelu senkun vain jatkuu. Alkuviikko maanantaista torstaihin vierähti Länsi-Suomessa ja helteessä. Käväistiin yksi yönseutu Turussa ja viivyttiin vähän kauemmin Porissa. Turussa pyörittiin porukalla pidempäänkin Luostarinmäellä käsityöläismuseon alueella, oli aika monta työnäytöstä myös tuona päivänä. Haarukkapitsin tekoa katselin kiinnostuneena ja sormia alkoi syyhyttää ja siinä samalla keksin käyttöä kaiken maailman langoilleni. Heti meinasin aloitella, mutta olen unohtanut ostaa "haarukan" kauppareissuillani. Voisin tuota itselle uutta tapaa kokeilla tämän kesälomahullutuksen aikana. Jotain pitää keksiä yhäti vain kasvaville lankavarastoilleni. Ne eivät ole mitenkään huvenneet, vaan kasvaneet kesän aikana! Talvella ei ehdi lankakauppoihin kuten nyt lomalla.

Viikon aikana valmistuivat kahdet sukat. Edellisessä postauksessa jo aloitetutut ruskeat miesten sukat ja n. 1-vuotiaan sukat. Ruskea, helposti neuloutuva sukkalanka on Titityystä.
Turussa eksyin (=katsoin osoitteen Turun esitteestä) kävelyllä Lankabaariin ja tarkoitus oli ostaa pyöröpuikot. Eksyihän kassiin muutakin kuten nappeja, liukueste-liuosta sukkien pohjaan sekä lankaa ja lankaa. Molemmat pääsivät puikoille heti, kun nyt voin aloitella käsitöitä ihan solkenaan. Lapsen sukkalanka on minulle uusi tuttavuus; maissilanka (82 %), jossa on mukana elastista nylonia (18 %). Sukista tuli hyvin joustavat. Lanka ei ole niitä mukavimpia neulottavia. Se tuntuu jotenkin akryyliselta olematta sitä, mutta pahin on sen löysäkierteisyys. Tärkeintä on, kuitenkin, että saaja näytti pitävän sukistaan maisteltuaan niitä.

Malli: perusukka, miesten napakka koko,60s
Lanka: Admiral ( villa 75 % , villa 25 %)
Puikot : 2,5 mm bambut
Kulutus: 70 g

Lapsen sukat:
Malli: 44 s, sädekavennus pitkästä aikaa
Lanka: CPY Maizy
Puikot: 2,25 Knit Pick´s
Kulutus: 30 g

Aloituksia oli taas viisi tälläkin viikolla. Aloittaminen on helpompaa kuin valmiiksi saaminen. Ei sitä nyt koko lomaa voi vain neuloa, on muutakin hommaa.
1. Vauvan/lapsen peitteen tein viime kesänä voittona saamistani Samos-langoista yhdistettynä Mandarin Petit-lankaan ja nyt aloittelin samantyyppistä peitettä toiseen perheeseen.
2. Tiettyjä tiskiliinoja olen katsellut eri blogeissa ja sellainen hyppäsi puikoille eilen illalla ja nyt valmistui, mutta päättelemättä vielä eli siis kesken. Helmis teki alkukesällä näitä liinoja useamman. Englanninkielinen ohje näyttää heprealta, mutta kun käy Ullaneuleen sanastosta hakemassa apua, niin jopa kaikki on selvää.
3. Edellä esitetyt lapsen sukat maissilangasta.
4. Samaisesta langasta aloitettu junasukat, jotka kohta osaan tehdä unissani.
5. Aivan uudesta tuttavuudesta, ihanaisen pehmeästä langasta aloitin itselleni yösukkia. Niistä lisää sitten, kun valmistuvat ennen talven viimoja.

11 kommenttia:

Helmis kirjoitti...

Kuulostaa hiukkasen vaaralliselta tuo sun lomahullutus. Siis sikäli vaaralliselta, että mä kohta innostun samaan :).
Huomasin nimittäin just, että heinäkuussa oon aloittanut jo 5 uutta työtä ja yksi ufo on myös tekeillä... eikös alakin kuulostaa jonkin sortin hullutukselta tämäkin :).

Tutunnäköinen rätti sulla, ja muuten, mulla on niitä kaksi tehtynä, paitsi että viimeinen rivi on tekemättä - siis kesken ovat nekin. Kun se yhdistämisrivi on mukamas niin työläs tehdä, että teen niitä sitten urakalla kun on useampi rätti siinä vaiheessa. (Miksiköhän?)

No mutta hyvää lomajatkoa joka tapauksessa kaikenmoisten hullutusten parissa :)!!

Pami kirjoitti...

Olen tässä muutaman vuoden aikana tehnyt sellaisen huomion, että kun lankoja tai painoa yrittää vähentää,ne lisääntyvät... :-)

Minun pitää vielä harjoitella tuota useamman työn aloittamista. Nytkin olen sellaista boleroa tekemässä, joka ei ole yhtään kiva neuloa ja tekis mieli aloittaa jotain muuta, mutta kun ei luonto anna periksi. Ai, mikä pässinpää... :-)

uhoava gnu kirjoitti...

Ihanan näköisiä neuleita tulossa :)
Sukat olivat tosiaan Pikkugnun mieleen ja veikkanpa serkunkin käyttäytyvän samoin omien sukkiensa kanssa!
Mukavan näköinen peitto tulossa serkkuselle.

Matleena kirjoitti...

Mukavasti näyttää lomasi sujuvan! Jatka vain samaan lomastasi tapaan nauttien! ;)

Äipän touhut kirjoitti...

Täältähän löyty kivannäköisiä neuletöitä. Tulenpa toistekin kurkkaamaan.

intsu kirjoitti...

Kylläpä siellä neulepuikot heiluu solkenaan. Tiskirättikin vaikuttaa niin kauniilta,somia sukkia ja mitä kaikkee siellä onkaan!

Carolinas kirjoitti...

Heisan, lämpimät kesäterveiset eräänlaiselta harrastajasisarelta - käsitöitä on rivissä eikä oikeen mistään näytä tulevan valmista, ennenkuin yks kaunis päivä plop plop plop, erästä harrastajaa lainatakseni :)

Mukavaa kesänjatkoa, ajattelin vain tulla kuittaamaan, että onpa kivat sivut ja paljon ihanaa touhuttavaa jahka syysviileät koittaa..

Katharina kirjoitti...

Hyvin onnistunut kuva ja niin nätit sukat:)

Tiina kirjoitti...

Tosi herkullisen näköiset nuo ruskeat sukat!

Villasukka kirjoitti...

Hih, bloggerin sanavahvistukset ovat välillä riemastuttavia!

Ja hei, lankaa täytyy olla riittävästi KAIKEN varalta. Just äsken puhelimessa kaverin kanssa todettiin, että ei me mitään eläkevakuutuksia tarvita, ostetaan jo töissä ollessa riittävä varasto lankaa/villaa (kaverin tapauksessa korutarvikkeita) ja sitten pärjää :)

MysteryKnitter kirjoitti...

You have been a busy bee!