keskiviikkona, lokakuuta 28, 2009

Sukkasadon kartuttamista

Sukkasadon tavoite oli sukkapari /viikko eli yhdeksän paria sukkia. Se on jo voitettu kanta. Nyt kaikki tämän jälkeen on plussaa. Nämä ovat olleet kuvausta vaille valmiit jonkin aikaa ja tänään päivänvalolla pääsi kuvaamaan.

Nämä sukat aika pitkälti neuloin kokousviikonloppuna lokakuun alussa Suomen Turussa. Sivussa on kahden silmukan pystyraitana vuorokerroksin nurjaa ja oikeaa. Vinkki on Helmikseltä. Itse asiassa kerrosten laskutilanteessa raita toimi erittäin hyvin, mutta ongelmaakin oli. Kudoin (siis neuloin) vähän hämärässä luentosalissa ja keskeytyksiä tuli aika ajoin. Oli välillä hankaluuksia ohuessa langassa nähdä missä mennään, onko vuorossa nurjat vai oikeat silmukat. Ehkä tuolla ikänäölläkin on oma syynsä. Valoisassa se ei ollut ongelma.

Malli: perussukka sivuraidotuksella naiselle
Puikot: KnitPick´s 2,25 m muistaakseni
Lanka: Kun kerä loppuu, niin kerron. Vyöte on kerän sisällä. Puolet langasta on jäljellä.
Kulutus: 50 g

Seitsemän Veljestä sukkia lapsille valmistui kaksi paria. Raidoiksi upotin raita-7V-lankaa. Raidat on vähän kuin raitageneraaattorin mukaiset, vaikkakin raidoitus on molemmilla langoilla 3 kerrosta.

Malli: perussukka lapselle kokoa 34-35
Lanka: 7 V
Puikot: 3,5 mm bambut
Kulutus: 115 g yhteensä

Kaikkea muuta on puikoilla ja kesken. Sukkasato saattaa jäädä tähän, mutta lapaset odottavat tekijäänsä. Lapaset ei ole mun juttu, jotkut pitäisi kuitenkin tehdä. Odottelen siis tuon Lapaskuun siihen innostavan. Tavoitteeksi asetan parin, jos valmistuu useampi, niin kaikki on plussaa.5 kommenttia:

Helmis kirjoitti...

Hih, pitääkin muistaa laittaa lapasteluun tarpeeks realistiset tavoitteet, niin voi sitten iloita niiden (mahdollisesta) ylittymisestä!

On muuten kivannäköiset noi raitasukat! Hyvin natsaa tasaraidat epätasaraitaiseen lankaan :).

MariL kirjoitti...

Nättejä sukkia, tykkään erityisesti noista alimmista raitasukista. :)

Villa Lankala kirjoitti...

Hyvän sadon olet kerännyt:) Tuohon lapaskuuhun taidan minäkin liittyä, jotta saisin muutamat sormen lämmittimet.

Äipän touhut kirjoitti...

Kivannäköisiä sukkia olet tehnyt.

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice socks!