perjantaina, tammikuuta 14, 2011

Tulihan niitä sitten!

Jonkun blogissa (olisiko ollut Tellun blogissa ?) oli Purosta tehtyjä huovutettuja lapasia. Ja pitihän niitä kokeilla, kun lankaa ja sopivat puikot jemmastani löytyivät. Tässä on ekat Purosta neulotut, väriltään Metsä. Ne näyttivät valmiina vähän hassuilta eli pitkiltä ja kapeilta. Tein ihan Novitan ohjeen mukaan. Huovutin kylpypyyhkeen kanssa 40 asteessa ja ihanat tuli. Olen niitä aina välillä ihaillut!

Lisäys; kannattaa laittaa kunnolla muovipussit sisään ja vielä kiinni 7 V-langalla (tai muulla ei huopuvalla). Yhden lapasen peukkujen kanssa tein töitä, kun muovi oli luistanut.

Mitäs sitten? Ihailemisesta seurasi, että seuraavana tein Kaarnasta ja sitten taas Metsästä.


Aina vaan tuntuivat yhtä ihastuttavilta ja lämpimiltä. No, mopo karkasi kunnolla käsistä. Nyt on siis kahdeksan paria naisten Purosta huovutettuja lapasia. Kolme paria väriä Kaarna ja kolme paria väriä Metsä ja kaksi paria väriä Ruska!


Yksi pari jäi jo matkalla ja muillekin on ollut kysyntää! Välillä ehkä teen muutakin kuin nuo vanttuut! Minä, joka en tee usein lapasia ja nyt sitten kerralla kahdeksan paria peräkkäin! Itse asiassa ne olivat nopeita neuloa!

Malli: Novita syksy 2009
Lanka: Novita Puro
Puikot: 6 mm bambut
Kulutus: yhteensä 680 g


Yksi lapsenlapsista sai tämän villatakin Helsingissä käydessäni. Mallissa on ommeltavat saumat vain kainaloissa, kun tein hihat sukkapuikoilla. Ohjeessa oli kyllä hihat tasona. Napit on jotain vuosikymmenien vanhaa retroa ja just passelit tähän neuleeseen.

Malli: mukailtuna malli 62 talvi Novita 2010, koko 92
Lanka: Novita Nalle Kevät
Puikot: KP pyöröt ja sukkikset 3,0 ja 3,5 mm
Kulutus: 175 g


Nyt on kaikenlaista muuta neuletta tulossa ja sukkia junaneuleena. Lankahamsteritkin alkavat ensi kuussa ja se on hyvä. Sen verran on tullut tammikuussa tuota lankaa kannettua tähän huusholliin, että muutama kuukausikin menisi neuloessa sitä määrää.

11 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Laitoitko Puro lapasiin muovit sisään huovutuksen ajaksi?
Näyttävät kauniilta ja pehmeiltä. Minulla olisi viime talven Puroja jemmassa ja ajattelin niistä tehdä hamsterikuun lapasia, mutta Purosta huovutettujenkin kanssa olen aina saanut voimailla, että olen saanut venymään mittoihinsa. Toisaalta nyt minulla on uusi pesukone, saattaa huovuttaa kevyemmin.

Villanne kirjoitti...

Ihania lapasia! :)

Mohariina kirjoitti...

Huovutetut lapaset on palkitsevaa neulottavaa, nopeita ja käyttäjät tykkää.

sirpale kirjoitti...

Hei, minäkin neuloin tuon takin niin että tuli vain nuo kainalot ommeltavaksi. Kiva ohje!
Puroista minunkin tekisi mieli tehdä lapasia, ehkä teenkin.

Helmis kirjoitti...

Ihania on lapaset! Mulla aina kestää, ennen kuin saan aloitetuksi lapasten neulomisen, mutta sitten kun siitä innostuu, niin tulee sarjatyönä tehtyä vaikka kuinka paljon. Ehkä se johtuu vähän siitäkin, että valmiit lapaset tuntuu saavan ihan hurjasti kehuja ja innostusta osakseen, tilauksia satelee pilvin pimein. Niin, että väkisinkin niistä innostuu - ja eihän se niin kauhean työlästä toisaalta edes ole, kun vaan pistää töpinäksi :).
Joulun ja uudenvuoden aikaan tuli tehtyä vino pino lapasia, onneksi nyt pitäis olla koko perhe tumputettuna, ainakin vähäksi aikaa!

Marleena kirjoitti...

Jopa on komea kasa vanttuita!
En ole vielä hurahtanut noihin huovutettuihin, mutta josko seuraavilla lumilla.
Kiva villatakki lapsukaiselle, on niin sopivasti keväisen värinen. :-D

Nna kirjoitti...

Kaunis takki ja lapasissa on ihanat värit.

Matleena kirjoitti...

Onpas kauniita lapasia! :) Ja melkoinen kasa. Minä en olekaan Purosta huovuttanut, pitääpä kokeilla minunkin jossain vaiheessa. Nätti on villatakkikin.

famu kirjoitti...

Voi mikä määrä lapasia!On siinä ollut tikuteltavaa.Kauniita ovat.

Piri kirjoitti...

Ystävänpäiväehtoota sinulle! Minä olen tehtaillut Puro-lapasia himpun verran vähemmän viime kuukausina. Pakkaset kun jatkuvat, niin käyttöä on lapasille.

MysteryKnitter kirjoitti...

Pretty mittens.