sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2011

Lomalta on palattu

Talvinen lomaviikko hujahti aivan ihanassa säässä pohjoisessa. Yöllä saattoi olla pakkasta reippaasti, mutta päiväksi se laski muutamaan pakkasasteseen. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Perjantaina iltapäivällä alkoi taivaalle kertyä hentoja pilviä. Kaunista, hiljaista ja kunnon loma siis!
Blogejakin luin aika vähän ja meinasi mennä sivu suun koko Jämälankakuu. No, siellä nyt ollaan kuitenkin mukana. Jämälankaa on, kun vielä keksii mitä neuloisi tai virkkaisi.

Täällä kotona hanget olivat vajenneet ja olivat kovin likaisia ja roskaisia tuon huikaisevan valkoisuuden jälkeen.

Vihreä-valkoiset sukat valmistuivat jo aiemmin. Turkoosit sukat oli aloitettu samoin aiemmin, mutta muut on täysin matkalla valmistuneita. Yksi pieni neuletakki valmistui viimeistelyä vaille eli on päättelyä (ihan hirveästi taas langanpäitä) ja napituslistojen tekoa vaille. Ai niin, napitkin pitäisi löytää. Porukan miehet olivat katselleet joku ilta neulomistamme ja totesivat, että olen joukon nopein! Vielä osaan neuloa heidän ihmeekseen niin, että en koko ajan tuijota neuleeseen! No, pitäähän se vuosikymmenien harjoittelun tuottaa tulosta!

Sukat; kaikissa on 7 V-lankaa ja bambut 3,5 mm

Harmaat sukat:
miesten perussukat koko 43 ja kulutus 115 g

Turkoosit sukat:
malli pitsisukat, ohje sivussa, koko 38 ja kulutus 95 g

Vihreävalkoiset Polkkasukat:
perusmalli, koko 36 ja kulutus 80 g

Jättiraita sukat sinisenä:
perusmalli kokoa 30 ja kulutus 55 g

Tätä työtä aloitin viime kesänä lomalla ja nyt tässä kevättalven aikana sain valmiiksi. Kokeilin pyöröpuikoilla, mutta ei luista nuo langankierrot ja neuloin vanhanaikaisesti eli kuten aina ennen olen tehnyt pitkillä puikoilla, bambuilla tosin.

Boleron malli on viime kevään Suuresta Käsityökerhosta. Lehti on jo jossakin kasassa ja numeroa en muista. Laitan sen tähän jos satun törmäämään Samassa numerossa oli ohje hamppulangasta tehdylle lippikselle ja myssylle/päähineelle. Taas yksi keskeneräinen valmis!

Malli : Suuri käsityölehti ?/2010
Lanka: Safran
Kulutus :255 g

Nyt jämäilemään ja lopettelemaan lahjaksi meneviä neuleita - siis töiden lomassa!

4 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kauniita valmistuneita neuleita! :)

Äipän touhut kirjoitti...

Kauniin vihreä polero. Villasukkia aina tarvitaan.

Ingi kirjoitti...

Isompien neuleiden ystävänä piti tulla kommentoimaan: kivannäköinen ja -värinen bolero!

MysteryKnitter kirjoitti...

Hienoja töitä olet tehnyt jälleen.