perjantaina, huhtikuuta 29, 2011

Sinisiä jämiä...


Jos tässä huushollissa on lankoja, niin jämälankojakin on kyllä ihan kiitettävästi. Olen kyllästynyt kerän nöttösiin ja raitalankojen loppukeriin. Nyt on muuten ollut vähän vauhdikasta, niin en ole jaksanut suunnitella loppulangoista sukkien tai lapasten raidoitusta. Saareen mökille on ollut tarvetta torkkupeitoista päiväunille lapsenlapsille. Minulla on jo itsellä torkkupeitto mökillä. Pienille ajattelin tehdä sitten sinisävyisistä Seitsemän Veljestä langanlopuista torkkupeittoa. Saa hyvin pestyä tarvittaessa. Sinisävyistä siksi että se sopii siniseen aittaan.
Aloittelin nähtyäni jossain kiinteillä silmukoilla tehdyn peiton, varmaankin Jämäblogissa. Aloitin kiinteillä ja tein taas vauhdikkaasti ja samalla tein muuta. Mietin jo aiemmin, mutta 40 cm:n kohdalla mietin, että on liian napakka peitto. No, ei muuta kuin puretaan ja aloitetaan toinen pylväillä alusta. Se sitten oli parempi. Langan loppuessa jatkoin vain seuraavalla langalla, vaikka kesken kerroksen.

Kiva omasta mielestäni tuli ja isompikin kuin ajattelin. Koko on 112 cm x 128 cm. Reunus on kiinteillä ja viimeinen kerros rapuvirkkausta.
Kulutus on 900 g! tasan!

8 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Oo, kiva peitto, kaunis väri ja on hyvä olla reilu pienillekin lapsille, saapi kääriytyä turvaan.
Hyvää vappua!

Sipi kirjoitti...

Ihanan raikkaan näköinen peitto, sopii jo väriensäkin puolesta mainiosti vedenääreen..toivotaan kesäksi paljon hyviä mökkeilykelejä :)
Hauskaa Vappua!

Mohariina kirjoitti...

Tuon alla näkee varmaan kauniita sinisiä unia, kaunis peitt.

Kangaskasa kirjoitti...

Kaunis peitto, jämälankaprojekteista tulee monesti upeampia kuin oli ajatellutkaan. Ihanaa varmasti on köllötellä tuon peiton alla.

Matleena kirjoitti...

Kaunis sinisten unien peitto! Eikös se muuten Nukkumatin värikin ole sininen. :)

Sukka-Mari kirjoitti...

Tosi kivannäköinen :)
Mullakin alkaa olla jämiä jemmassa siihen malliin, että pitää alkaa miettimään, mitä niillä tehdään :)
Tuo on hyvä idea :)

katja73 kirjoitti...

Ihana peitto! Tosi raikas ja varmasti lämmin. Mä vaan niitä isoäidinneliöitä suunnittelin jämäseiskaveikoista, mutta noinhan saa langanpäätkin heti piiloon eikä homma tyssää lappujen yhdistelemiseen. Hieno idea!

MysteryKnitter kirjoitti...

Ihana peitto. Sopii veden äärelle.