Friday, August 30, 2013

Huiveja syyskuun synttärisankareille

 Eka huivin eli vaalean tilasi tyttärentytär, joka on pian viisi vuotta. Siinä pitää olla vaaleanpunaista, violettia ja vaaleaa vihreätä. Mummi lisäsi hieman valkoista. Tytär pitää maanläheisistä väreistä ja mietti oman huivinsä värejä. Niin mummi ryhtyi toimeen kesällä ja hiljattain ne saivat huuhteluainekylvym ja pääsivät mökille kuivumaan.

Lapsenlapsen huivi on pienempi, mutta siihenkin kuulemma pitäisi kääriytyä. Tästä huivista tuli mitoiltaan aika mukava sirolle pikku-prinsessalle. Pitkä sivu on 150 cm. Lankoina on kaikkea ikivanhasta Angorina Lyx-langasta alkaen. Siitä tein joskus kauan sitten 80-luvulla villatakkeja ja puseroita intarsialla. Kaikkea sitä on ehtinytkin joskus. Nallea on aika lailla ja Maijaa, jotain puuvillaa, tehostelankaa eli kaikenlaisia kerän loppuja.

Malli: kuten aiemmissakin huiveissa
Puikot 4,0 mm pyörö
Kulutus: 110 g

Isommallle isompi huivi ja tummemmat värit kehiin. Tämän huivin voisin itsekin heittää harteille, niin on väritys mieleen. Värit ovat kuin mäntykankaalla. Yksi punaruskea on käsinkehrättyä lankaa, jonka Uhoava voitti jossain arpajaisissa kauan sitten. Muut langat on kaikenlaisia jämiä vuosien varrelta ja vähän paksumpia kuin edellisessä huivissa.

Malli: sama vanha
Puikot 4,5 mm pyöröpuikko
Mitat: pitkä sivu 220 cm
Kulutus: 345 g


Vielä on jotain valmista/melkein valmista kuvattavaksi. Sunnuntaina alkaa sitten Sukkasato. Huomenna langat ja puikot jonoon.

4 comments:

Anneli said...

Voi juku, miten kauniita huiveja. Ihana kun ne ovat tuollaisia ohuita ja läpikuultavia.

Oli kiva lukea, että samanlaisella autolla ollaan ajelumme aloittaneet :)

Sude said...

Voi miten kauniin värisiä huiveja, hyvin olet värit sommitellut ♥

MariJ said...

Ihania huiveja! :)

Hepsi said...

Oi kuinka unelmaisen ihania huiveja!