Sunday, January 04, 2015

JämälankavillasukkajoulukalenteriMissä neuloimme kerran-blogin jämälankavillasukkajoulukalenteri oli hauska. Hiukan yliajassa valmistui. Kuvaaminen oli ihan mahdotonta ajan  niukkuuden takia. On ollut villiä menoa, helinää ja vilskettä; tosin kivaa olla suvun ja perheen kanssa. Koneenikin oli jumissa yhdessä makuuhuoneessa. Ilman tuota pärjäsin ihan hyvin.  Mielenkiintoinen ja hauska ja innostava oli koko projekti. Mutta muu elämä haittasi neulomista, kun oli niin paljon kaikenlaista touhua ja tekemistä ja minua tarvittiin muualla.

Päätin vähän oikoa eli jätin pois kaikki kirjoneuleet. Kannoin edellisen viikon vihjeet mukanani pääkaupunkiseudulle viikottain. Viimeisen viikon ennen joulua olinkin jo kotona. Jos yöllä heräsi, niin oli pakko katsoa puhelimesta sen päivän vihjeet. Oli se niin koukuttavaa!

Sitten kaikki loput vihjeet ja neulomiset tylsän näköisesti, mutta ihan mielenkiintoista miksi päädyin mihinkin väriin:

Jatkettiin sukkaa B neulomalla kolme kerrosta värillä, joka löytyi googlen kuvahausta:heti löytyi oma kuva ja seuraavalla oli aivan ihana vihreä tausta. Väri oli siis vihreä.

Jatkoin sukkaa A neulomalla neljä kerrosta värillä, jonka poimin lähimmästä taulusta eli  neuletuolini takana lähellä on ihana tyttäreni maalaama asetelma ja siitä poimin taas vihreän!

Jatkoin sukkaa A neulomalla viisi kerrosta värillä, joka alkoi äidinyttönimen ensimmäisellä kirjaimella eli i-kirjaimella. En muuta keksinyt itse ja muiden avustuksella kuin indingonsinisen. Hyvä väri!


6.12.
Jatkoin sukkaa B neulomalla Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi kuusi kerrosta synnyinmaasi lipun väreissä. Ihan oikeata sinistä ei löytynyt.

7.12.
Jatkoin sukkaa B neulomalla seitsemän kerrosta. Väri määräytyy testituloksesi mukaan.

8.12.
Jatkoin sukkaa A neulomalla kahdeksan kerrosta. Tämä raita on omistettu perheellesi, miten ikinä sen käsitätkään. Valitse raidan väriksi jonkun perheenjäsenesi lempiväri ja se oli minun omaa; punaista ja oranssia oleva pätkävärjätty lanka.Tikku-ukkoja en jaksanut tehdä, vaikka meitä on kaksi. Oikeasti perhe on mielestäni laajempi lapset ja vävyt ja miniä ja lapsenlapset ja vanhempani.

9.12.
Jatkoin sukkaa A neulomalla yhdeksän kerrosta värillä, joka liittyy varhaisimpaan lapsuusmuistoosi. Olin vähän alle nelivuotias, kun äitini meni synnyttämään kolmatta tytärtään. Minut ja  2-v pikkusisko vietiin mummulaan eli äidin vanhempien luo, jossa oli vielä äidin sisaruksia kotona. Hakkasin pirtin harmaata haassa olevaa ovea pienillä nyrkeilläni ja huusin, että haluan pappan (isänisän) mukana kotiin. Pappa vei kotiin kaikkein kiireisimpään heinäaikaan ja oli luvannut itse vahtia mua. Se helpotus! Olin aina pappan tyttö!

Jatkoinsukkaa B neulomalla kymmenen kerrosta värillä, jonka poimit joululaulusta. "jouluyö, juhlayö" on yksi kauneimmista joululauluista ja väri oli taas sinisenkirjavaa yötaivasta.Jatkoin sukkaa B neulomalla 11 kerrosta ja poimimalla väri lempipuustasi. Minulla on monta lempipuuta. Mökillä on paljon mäntyjä ja niiden värit ovat lähellä lempivärejäni ja aamun nousevassa auringossa niiden rungot hohtavat kauniisti. Siis ruskean ja vihreän kirjavaa.

Jatkoin sukkaa A neulomalla 12 kerrosta ja poimimalla väri lenkkipolkusi varrelta.Väri oli vihreän eri sävyjä.

13.12.
Jatkoin sukkaa A neulomalla 13 kerrosta. Tämän päivän väri saadaan siten, että heittelet Sudenpentujen arvonimigeneraattoriin värejä ja valitset sen värin, jota käyttämällä saatu arvonimi parhaiten kuvastaa sinua. Kokeilin useampaa, mutta kuitenkin ensimäinen oli paras ja siis arvonimeni on Itsepintaisen Suoraselkäinen Olympiavoittaja ja Groteskin Notkea Uimahyppääjä. Siitä tuli kultamitali mieleen. Suvussa on yksi kultamitali olympialaisista! Sen kunniaksi siis keltainen oranssilla terästettynä. Puhtaan keltaista/kultaista en sillä hetkellä löytänyt.

Jatkoin sukkaa B neulomalla 14 kerrosta toisen harrastuksesi välineen värissä. Neulominen on siis ykkösharrastuksena ja toisena voisi olla kirjat tai ystävät. Valitsin pätkävärjätyn värikkään langan näiden takia.

Jatkoin sukkaa B neulomalla 15 kerrosta suosikkisupersankarisi väreissä. Supersankareita ei ole suosikkina. 2-v lapsenlapsi oli Batman ja nimesi minut kaverikseen Supermummiksi. Siis Supermummi, jonka tärkein tehtävä oli laittaa ruokaa ja mummin kaverina kaikki arjen sankarit eli siis harmaa (se ei ole minusta lainkaan ankea väri!)

16.12
Jatkoin sukkaa A neulomalla 16 kerrosta. Päivän värin päättää syntymäpäiväsi. Oma syntymäpäivä syötettiin  RGB Color Pickeriin ja katsottiin, mikä väri tuli. Väriksi tuli okra, punaruskea ja taas aika sopiva pätkävarjätty lanka.

17.12.
Jatkoin sukkaa A neulomalla 17 kerrosta kiinalaisen horoskooppini mukaan. Oli jänis ja elementtini oli metalli ja kulta oli jo. Harmaatakin oli tässä sukassa, niin siirryi pronssiin  ja väriksi löysin oranssin.

Jatkoin sukkaa B neulomalla 18 kerrosta värillä, jonka etsinWikipediastasta : valitse vasemmasta yläkulmasta satunnainen artikkeli ja yritä päästä artikkelin linkkejä klikkailemalla jonkin värin sivulle. Ja minulle tuli vuoden 1952 olympialaiset ja juliste. Olympiarenkaat ovat värikkäät ja siksi värikäs lanka,josssa välillä on Suomea eli sinistä ja valkoista.

Jatkoinsukkaa B neulomalla 19 kerrosta värillä, jonka poimit lempikukkasestasi. idän valkoisista kukista, mutta tänä vuonna punainen amaryllis on ollut silmää milelyttävä ja siis värinä punainen.

20.12.
Jatkoin sukkaa A neulomalla 20 kerrosta lempivillasukkiesi vastavärillä.  Varmaan tuolta aiemmin on arvannut että vihreä on suosikki. Vihreäkeltaiset on nyt olleet pidempään käytössä. Siis violetin kirjava lanka.

21.12
Jatkoin sukkaa A neulomalla 21 kerrosta lempipiirroshahmosi väreissä eli Pikku Myy on suosikkejani. Näin väri on taas punaista.

Jatkoin sukkaa B neulomalla 22 kerrosta kotikaupunkisi urheilujoukkueen väreissä. JYPn värit oli siis tehtävä punainen. musta ja valkoinen raitoina.

Jatkoin sukkaa B neulomalla 23 kerrosta. Tämän päivän värinä oli yötaivas, johon olisi voinut silmukoidatähtiä. Mutta onnkesi löytyi sinistä, jossa on vaaleampaa sinistä ja olkoot tähtiä sumuverhon takana.

Jatkoin sukkaa A neulomalla 24 kerrosta. Päivän värin poimittiin alimmasta kommentista.Minulle tuli vaihteeksi vihreä.Ensi vuonna taas tai siis tämän vuoden lopulla uudestaan! :) Ekat sukkani varpaista varteen, ei nyt niin hienot , mutta kelpaa arkisukikis. Kulutus 85 g.

5 comments:

Päivi said...

Mukava jämälankakalenteri! Hyvää alkavaa Uutta Vuotta!

Matleena said...

Tulipa noista ihanat! Ihan houkuttaa, jos vaikka tekisi nyt jälkeen päin niillä ohjeilla. ;)

Vanuttunut Villasukka said...

Mukava ja varmasti koukuttava kalenteri, josta tuloksena hauskat sukat:)

Anonymous said...

Tosi kivat sukat!
T:Mustakissa

Päivikki said...

Hienot sukat! Miekin osallistuin ja tykkäsin kovasti.