Tuesday, January 06, 2015

Viime vuoden vihoviimeiset

Vihoviimeiset (tai ainakin luulen niin) viime vuoden puolella neulout tässä postauksessa. Sitten päästään pikku hiljaa tämän vuoden tuotoksiin, joita alkaa olla jo mukavasti.

Lasten sukkapari Austermanin Step-langasta. Lanka on ihanan tuntuista ja vähän kalliimpaa. Tämän kerän ostin alennuksella Pikkulinnasta ajatuksena tehdä pikkupojille sukkia. Päiväkodissa nämä sukat ehkä erottuvat paremmin Novitan langoista tehdyistä. Ekat on vasta valmiina ja hyvin samanlaiset sain sukista ja olen tyytyväinen. Perusmallilla vahvistetulla kantapäällä neuloin sukat, jotka ovat kokoa 30 ja kulutus sukkapariin oli 55 g.

Susun mallilla on neulottu monet sukat ja minä josta palmikot tuntuu hitailta ja kaartuvat aina vääriin suuntiin. Tämä sukkamalli sopi mun aivoille erityisen hyvin jostain syystä. Hyvin nopeasti en kaivannut mitään ohjetta enää ja sukkia syntyi . Nämä ovat toiset punaiset sukat. Varren korkeus vaihtelee ja samoin terän pituus. Sukat ovat tehneet kauppansa. Ne toiset punaiset on ystävälläni. Näitä olen pitänyt itsellä jemmassa, jos ottaisi itselle unisukiksi. Tiedättehän, että villasukat on yksi parhaista nukahtamiskonsteista.
"- Raajojen ääreisverenkierron tehostuminen laskee ydinkehon lämpötilaa. Kun jalat ovat lämpimämmät kuin muu keho, nukahtaminen helpottuu, tutkimusprofessori Timo Partonen THL:stä selvittää Helsingin yliopiston tiedelehdelle."
Ja ne saa tarvittaessa helposti potkaistua pois!

Malli:  Suuri käsityö
Lanka: teetee Tundra
Puikot: 3,5 mm KP cubic
Koko: nainen
Kulutus: 85 g 

Jumitun aina johonkin malliin ja tämä pitkä matala kolmiomallinen huivi on kiva neulottavaa. Raidoittuva lanka on tekee siitä vielä mielenkiintoisemman. Joku saa tämän huivin. Katselin nyt huivejani ja näyttää olevan eri mallisia kolmioita useampia käytössäni.

Malli: Hitchhiker Ravelrystä
Lanka: Novita Polku
Puikot: jotku pyöröt, koko ?
Kulutus: 90 g
Lueskelin blogeja tuossa viikonloppuna sukulaisvierailuilta tultua. Aika monella on tai aikovat aloittaa vihkon, johon kirjaavat ylösvuoden käsityönsä. Tekisi terää minullekin. Olisi ylhäällä puikkokoot ja mallit jne vaikka työ jäisi ufoksi. Tosin kesäisin Kesäyön hullutuksessa asiat ei pysy järjestyksessä, jos ei kirjaa. Silloin olen pitänyt tiukasti kirjaa. Jos laajentaisi sen tuosta kesäkuusta koko vuodelle. Joku pyrki kuukausittain saamaan jonkun ufon valmiiksi ja se on vähän tiukka tahti minulle, mutta jos joka toinen kuukausi saisi yhden valmiiksi tai purkaisi langoiksi. Lankalaihikselle ilmoittauduin, kun lanka vaan lisääntyy napakasta neulomistahdistani huolimatta. Tavoite on -2,5 kiloa, mutta jos saavuttaisi 0-tason olisin tyytyväinen.

Eli Lankalaihis 2015 alkakoon ja lisäksi kaivan vihkon jostakin koko vuoden aloitetuille käsitöille.

12 comments:

Sinikka said...

Nätit sukat kuin myös huivi.
Jotkut aloitteli tipatonta tammikuuta, minä ajattelin pitää langattoman kuukauden :) Toivossa on hyvä elää, kuten sanonta kuuluu.
Noista polvien lämmittimistä olisi myös iki onnellinen.

Osakainen said...

Pitäisi merkata muistiin ohjeet, langat, silmukkamäärät ja puikkokoot. Joskus merkkasin, mutta nyt on jäänyt. Tässähän olisi taas yksi hyvä juttu aloittaa tänä vuonna, kun en toistaiseksi ole mitään valmista saanut aikaan. Olisi helpompi sitten jatkossa tehdä joko saman- tai erilaisia ja -kokoisia. Kiitän vinkistä.

pappilanmummo said...

Kiitos vinksitä. Hyvä idea tuo vihko.
Ja vaikka kansio, johon kuvituskin tietojen ohella valmistuneista - vaan jäänee, vaikka en enää välttämättä nettiin luotakaan - kadonneet on kaikki kuvat vuodatuksesta aikanaan.

Marjut said...

Tykkään myös Susun mallista, vaikken yhtään ole vielä saanut aikaiseksi. Kauniita sukkia ja huivi myös.

Ingi said...

Upeat sävyt tuossa Austermannissa!
Minä olen pitänyt vihkoa käsitöistäni jo muutaman vuoden, kyllä näin hahmottaa paremmin, mitä ja miten on tullut tehtyä.

Vanuttunut Villasukka said...

Oih, miten ihana, värikäs, huivi! Pistää miettimään, että mitähän väriä ne minun jossain makaavat Polut ovat..? :) Tykkäätkö kutoa Polkua? Minä olen tehnyt siitä yhden salomoninsolmuhuivin ja jotain neuletta joskus aloitin, mutta se oli minusta jotenkin hankala lanka kutoa, kun on niin kikkaraista. Pitäsiköhän koittaa vielä uudestaan:D

iso gnu said...

Kiitos kaikista kommenteista, ne niin ilahduttavat.

Sinikka: vanha äitini (saanut jo kaksi lastaan vanhuuseläkkeelle!) oli tosi tyytyväinen noihin polbvn lämmittimiin. Pitäisi tehdä omille polvillensa myös! Siis suosittelen!

Osakainen ja Pappilanmummo: blogissa edes osa säilyy noista tiedoista ja helpottaa uusien aloittamista. Vihko on hyvä ja aloitin, kun jemmasta löytyi hyvä vihko.

Marjut: susun sukat kannattaa neuloa.Kiitos kehuista!

Ingi:olet ollut fiksu, kun pidät kirjaa. Austermanissa on pehmeät ja kauniit värit.

Vanuttunut Villasukka: Polku-neuleesta tulee jotenkin epätasaista, kun langassa on löyhää ja tiukkaa kierrettä. Tuossa ainaoikein neuleessa se ei tunnu niin häiritsevältä. Korvikseni on välillä huivissani kiinni ;)

Jatta said...

Ihanat punaiset sukat! Kävin susultakin kurkkimasssa mallia. Paljonko loit silmukoita tetee Tundra sukkiin?

iso gnu said...

ihan ohjeen mukaan kerrankin eli 48 silmukkaa.

Delffi said...

Ompas kauniita käsitöitä. Lykkyä lankalaihikseen!

enkulin käsityöt said...

Ihania käsitöitä olet tehnyt.

MysteryKnitter said...

Lovely knitwears!