Sunday, January 18, 2015

Tämän vuoden puolella valmistuneita

Susun palmikkosukkien myötätaisin hurahtaa noihin palnikkoihin. Sukkiahan syntyi useampi pari, lopulta en tarvinnut enää sukkien teossa apupuikkoa. Käytin sukkaneuleen muita puikkoja sopivasti.
Nyt siirryttiin sitten sukista pipoihin.

Kuviin en jaksa oikein nyt keskittyä. Mutta muistiin haluan laittaa työni. Onneksi aloitin sen vihkon tämän vuoden aloitetuista töistä ja siellä on tallella puikkojen koot ja mallit jne. Tämän pipon tein ihan ohjeen mukaan ja ohjeen koossa. Pipo näyttää olevan jo käytössä.

Malli: Novita Kevät 2011
Lanka : Novita Isoveli
Puikot 4,5 mm resorissa ja 5 mm muuten
Kulutus: 110 g

Tämä pipo oikeasti valmistui ennen tuota aikuisen pipoa. Ekan korvaläpän tein kahteen kertaan. Pipo on nyt isommassa päässä kuin normaalisti. Alku oli jotenkin hankalaa, mutta sitten se sujui ihan mukavasti. Rehellisyyden nimissä äitinsä teki tupsun ja nauhat. Muistan kun joskus maailmasssa en yhtään tykännyt kieeretyistä silmukoista, mutta nyt ne eivät tunnu hankalilta.

Malli: Pia Tuononen Polku-pipo
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 4,5 mm sukkikset
Kulutus: 105 g

Ohje on tehty Puro-langalle, mutta mielestäni tuli kaksivuotiaalle hyvä Isoveli-langastakin.
Edessä on kolme palmikkoriviä ja läppien kohdalla yksi ja takana kaksi riviä palmikoita. Ei ne pipot tähän jääneet, kolmas on viitta vaille valmis. Siitä sitten myöhemmin. Etiopian nuttuja on valmistunut ja yhdet junasukat samoin. Mutta niistä sitten kun viimeistelyt on tehty.


LANKALAIHIS 2015: ostettu lankaa +350g
                                      kulutus(blogattu) -215 g

5 comments:

Marjut said...

Nättejä pipoja kaikki!

Sari said...

Hienoja pipoja!
Uskaltaiskohan sitä itekki laskee kuinka paljo tulee ostettua lankaa tänä vuonna... Siinä kun ei meinaa ostolakko oikein pitää :D

TeSa said...

Palmikoissa on kauniit kierteet.Ihanat pipat.

Osakainen said...

Hienoja pipoja. Korvaläpälliset on aina tarpeen.

MysteryKnitter said...

How pretty hats!