Sunday, March 15, 2015

Sukkia olkaa hyvä

Mitä olen tehnyt? Yritännyt opetella eläkeläisen päiville. Isän hautajaiset olivat tammikuun lopulla ja uurnan  laskimme haudanlepoon ystävänpäivänä. Pieni flunssa sai astmani hankalaksi ja kortisonikuuri taas kerran rauhoitti ja helpotti elämää. Olen yrittänyt parantaa kuntoani, tavannut sukua ja ystäviä, lukenut, kuluttanut kulttuuripalveluita, käynyt hammasleikkauksessa jne. Neulonut olen jonkin verran ja jotakin on valmistunut, vaikka keskenkin on.


Tässä  Aalto-kulhollinen sukkia hyväntekeväisyyteen. Osaa on neulottu kotona, junamatkoilla, automatkoilla, lastenperheissä, hotellissa jne. Aika kulkevaisia ovat olleet nuo neuleet!

Näissä sukissa olen  nostanut joka neljännen silmukan kahden kerroksen ajan. Nostokerroksilla on ollut kirjava Nalle Taika -lanka  ja muuten yksivärinen Nalle.  Väri miellyttää itseänikin, mutta sukkia taitaa olla aika monet eri tilanteisiin itselläni. Siis hyväntekeväisyyteen nämäkin.

Malli: perussukka nostetuin silmukoin
Lanka: Nalle ja Nalle Taika
Puikot: 3mm KP Cubics
Koko: 40
Kulutus: 77 g


Tämän sukan väritykseen ihastuin ja ajattelin tehdä itselleni, mutta onhan noita sukkia. Hyväntekeväisyyteen menevät nämäkin kuplasukat. Hesan kokousmatkalla nukkumisen ja kokouspaperien lukemisen ohessa junassa tein toisen sukan kokonaan ja toisen vartta valmiiksi.


Malli: Lape tiesikin Arkimamman Arkiralli-blogista löytyy se ohje, jonka mukaan tein.
3o3n 5krs
5krs o
3n 3o 5krs
5 krs o ja näitä toistetaan
Lanka: 7V Raita
Puikot: 3,5 mm bambut
Koko:38-40
Kulutus: 97 g


Kevät ja pääsiäinen tulee mieleen näistä Nalle taika -langasta neulotuista sukista. Ihastuin väriin  ja ostin toisenkin kerän huolimatta, että tänä vuonna yritän pienentää lankavarastoani.

Malli: perussukka, resori jatkuu jalkaterän päällä
Lanka:Nalle Taika
Puikot: 3mm KP Cubics
Koko: 38
Kulutus: 73 g

Parit lastensukatkin tein. Perinteiset junasukat on tehty paksummasta langasta ja sopivat isomman kuin pienen vauvan jalkaan.  Vaaleat sukat on isommat.

Malli: junasukat ja perussukat
Lanka: Nalle Taika eri värisenä molemmissa sukissa
Puikot: 3,0 mm KP Cubics
Koot:20 (?), ja 30
Kulutus:  41 g +51 g


Tältä yleensä näyttää telkkarihuoneen pöytä eli olen valloittanut sen itselleni kokonaan. Nuo kirjavat sukat ovat valmistuneet. Tumman harmaasta on muotoutumassa villatakki itselleni. Kellertävästä tulee lasten neuletakki hyväntekeväisyyteen tansianialaiseen lastenkotiin kylmälle kaudelle. Niin, onhan siinä tämän vuoden 10. Etiopian nuttu tulossa.

 LANKALAIHIS 2015 tilanteen päivitys 7.3.15
                                      ostettu lankaa  yhteensä 2100 g
                                      kulutus(blogattu) - 1635 g
                                      annettu: - 249 g (-84 g ja tänään 165g)
Siis plussalla :( edelleen, nyt enää 216 g.

7 comments:

Lape said...

Oiskohan kuplasukkien malli tää

http://arkimamma.blogspot.fi/2015/03/vaahtokarkki-kumpareet.html

Eipä sillä törmäsin siihen tänään ja huvittas tehä kans. Kivannäköiset eri värisinäkin ;)

MariJ said...

Hienoja sukkia olet tehnyt hyväntekeväisyyteen! :) Olisi muuten kiva, jos jatkossa voit nuo PHHT-käsityöt raportoida siihen haasteen omaan postaukseen, se helpottaa kirjanpitoani. Saan toki ne poimittua muidenkin postausten kommenteista, mutta helpompaa olisi, jos kaikki olisivat yhdessä paikassa. Kiitos - ja kiva, kun olet tässä haasteessa mukana! :)

Matleena said...

Ai olet jonkin verran tehnyt sukkia! ;) Minä miellän tuon sanonnan mieluummin vähän tehdyksi kuin paljon tehdyksi, mikä on lähempänä sinun sukkamääriesi määritelmää. :) Ja kauniita taas kaikki.

Osakainen said...

Kiva tuo kuplamalli.

Marjut said...

Kauniita sukkia kaikki.

Paula said...

Tosi hienoja sukkia!

satunNainen Paula said...

Olen ihan koukussa pätkävärjättyihin, vaikka alun alkaen niitä väheksyinkin - niistä on tosi kiva neuloa. Upeita sukkia olet tehnyt, aika paljon teet hyväntekeväisyyteen, hienoa!!