tiistaina, tammikuuta 26, 2016

5., 6. ja 7. sukat tänä vuonna.Sukkia on syntynyt lisää, tosin paksuista langoista.  Kahdet sukat neuloin Seitsemän Veljestä-langasta ja yhdet Isoveli langasta, jota on kulkeutunut jostain meille enemmänkin. Toisaalta niistä tikuttelee nopeasti sukat, nämä neuloin viikonloppuna sunnuntaina muun ohessa. Varpaani palelevat aina ja  huomaan, että paksummat sukat on tarpeen talven pakkasilla ainakin.


 Perusmallinen sukka, 10 s puikolla
Lanka: Isoveli
Puikot:4,5 mm bambut
Koko: 39/40
Kulutus: 122 g


Uuden jumppamaton päällä loikoilee kahdet miesten sukat. punainen on viininpunaista eli kuvassa liian kirkas punainen. Raitalankasukat tikuttelin edellisenä viikonloppuna Hesan matkalla.

Perumallillani, 13 s puikoilla.
Seitsemän Veljestä harmaa ja viininpunaiset jämät ja siniharmaa Raita
Puikot: 3,5 mm bambut
Kulutus: 127 g ja 122 g (raitalanka-sukat)


5 kommenttia:

Susanna maalta kirjoitti...

Kivoja ja lämpöisiä sukkia! Tykkään keltaisesta väristä, joten noi keltaiset on mun lempparit näistä.

Matleena kirjoitti...

Hyvää sukkavauhtia siellä! :) Persussukka on hyvä sukka, sellaiset minullakin taas puikoilla. Minä en ole tainnut koskaan tehdä sukkia Isoveli-langasta, mutta nyt on käynyt mielessä sekin mahdollisuus. Veljeni jalat ovat nimittäin aina kylmät ja hänelle on tarkoitus kutoa sukat seuraavaksi. Mietin, tekisinkö kirjoneulesukat 7veikasta vai tavalliset Isommasta veikasta. Mitä suosittelet?

iso gnu kirjoitti...

Susanna: tuo oli loppujen lopuksi kiva keltanen, ei ihan kirkuvan keltainen. Noita keränjämiä ajattelin käyttää tuon keltaisen kanssa raitoina.

Matleena: Parhaat mulla on ollut (olen ostanut itselleni yhdeltä neulojalta) Isoveljestä tehdyt ja niissä oli hahtuvalangasta "silmiä" ja sisäpuolella hahtuvalangan päät.Nuo Isovelisukat tuntuivat lämpimiltä ja lisäksi usein mulla on kotona huovutetut tossut a la Mongolia. Hengittävät, ei hiosta. On ne kirjoneulesukatkin lämpimäpiä-
http://neulovalehma.blogspot.fi/2010/02/samikset-melkein.html on lapaset samalla idealla kuin ostamani sukat, jotka on jo hahtuvat kulutettu.

Matleena kirjoitti...

Nuo hahtuvasilmäthän ovatkin hyvä idea, kiitos siitä! En ole ennen kuullutkaan. Taidanpa kokeilla niiden tekoa Isovelilangan kanssa. :)

Osakainen kirjoitti...

Paksusta langasta isoilla puikoilla on ilo neuloa, kun valmista syntyy vauhdilla.