sunnuntaina, heinäkuuta 31, 2016

KYH 2016 kunnialla maaliin

No niin kaikki 24 on valmiina! viimeiset sain tänään puolenpäivän jälkeen valmiiksi ja illan suussa kuvatuksikin. Yleensä viime päättelyt on ennen puolta yötä! Kaiken muun touhun ja työn keskellä valmistuivat kaikki.


Tämä kesäpipo valmistui Baby bornille. Myssy oli alkujaan tulossa jollekin lapsenlapsista, mutta oli liian pieni. En viitsinyt purkaa ja jatkoin leventämättä ja niin nukkekin sai kesähatun. Onhan se kivempi kuin kalju pää. Lankana oli Tennessee ja mallia luin todella väärin ja sain ihan erilaisen kesähatun kuin Uhoava samalla ohjeella. Mutta ihan hyvä tämäkin malli! Lankaa kului 27  g.


Sukkapari kerrallaan on viimepäivinä nämä sukat valmistuneet. Ihan purkamatta ei ole kaikkea kuitenkaan taaskaan saatu tehtyä.


Siskot-sukat tein jo ystävälle aiemmin. Ovat olleet käytössä ihan oikeassa paikassa sädesairaalassa sytostaattitipuksen aikana. Ohje löytyy ja vyötekin näihin sukkiin löytyy netistä:Siskot-sukat.
Koko on 38 ja lankana oli teeteen Pallas lukuun ottamatta harmaata, joka on ihan muuta sukkalankaa. Pallaksen harmaa oli mielestäni ihan liian vaaleata. Nämä sukat ajattelin antaa läheiselle, jonka tauti on mielessä ollut viime viikkoina. Näitäkin sukkia on purettu ja neulottu. Puikkokin tipahti keskelle terassin alle. Tähän asti puikot on tipahtanut poikittain ja ei siis lautojen välistä, mutta nyt tietysti rakoon. Onneksi Titityy oli auki eilen ja sain uudet cubic´s sukkikset. Olishan tuo onnistunut neljällä, mutta nopeampi ja helpompi vanhasta tottumuksesta neuloin viidellä puikolla. Kulutus näihin sukkiin oli  95 g.

Sinisiä veljeksiä nämä sukkaparit. Koot noin 34 ja 35/36. Pienemmät sukat painoivat 74 g ja isommat sukat 77 g. Taustalla komeasti kukkiva syyskaunosilmä, on kylläkin nimetty voikukaksi.
Keskustelu 3-v kanssa
Lapsenlapsi: Mummi, mikä kukka se on?
Mummi: Syyskaunosilmä
Lapsenlapsi: Ei, se on voikukka.
Mummi: On se syyskaunosilmä.
Lapsenlapsi: Ei ole, se on keltainen. Se on VOIKUKKA!

Safarisukat kivillä odottelevat ottajaa. Se kenelle tarjosin, ei huolinut. Samasta langasta josku viime talvena tein perussukat, nyt "vohvelineulosta" varteen ja jalkaterän päälle. Lanka on siis Hjerte garnin Safari-lankaa. Koko on 33/34 ja kulutus 35 g.

Isot miesten sukat on neulottu Seitsemän Veljestä langasta suklaan ruskeana ja vaalean sinisin raidoin. Koko on 46 ja lankaa kului 142 g.


Aloitin Simplicitas-huivin ajatuksella, kunhan saan langan kulutettua pois. Siis vanha Novitan Polku lanka Munakoiso. Neuloin niin pitkälle, ettei mallin pitsin enää oliskaan riittänyt lanka. Joten huivissa on taas mukailtu pitsi. Kulutus oli 96 g. Johonkin arpajaisiin tämä varmasti on menossa voitoksi.


Siinä se on koko kahden kuukauden uurastus. Vähän vähemmän laatikossa on tavaraa kuin juhannuksena, kun kaikki 24 työtä oli aloitettu. Lankaa kulutin tämän projektin aikana g. Ihan hatunnostoinen suoritus omasta mielestäni, varsinkin kun tämä ei ole ollut ainoa asia elämässä. Lankaa kului 1 395 g eli ihan mukavasti.


1. Simplicitas-huivi, Novita Polku, Ohje Ullasta
2. Safarisukat lapselle
3. Beige Novitan Bambu-lanka tiskiliina
4. Ruskeat miesten sukat vaaleansinisin raidoin, 7V
5. Vihertynyt hampputiskiliina
6. Siskot-sukat
7. Broken Seed -sukat, Maija
8. Vauvan pipo, Wool/ Nalle
9.  Lempeät naisten sukat Austerman Step 6 fach
10. Tiskiliina bambulangasta, helmineuletta

11. Lastensukat 7 VRaita-langasta
12. Junasukat , Fabel 
13. Nuken kesähattu, Tennesee
14. Huovutetut lapaset, Novita Puro
15. Ruoste-sukat
16. Pikkuhuivi
17. Tummanruskea tiskiliina, Bambu

18. Junasukat
19. Nalle Sinikello, naisten sukat
20. Pikkupipo vauvalle

21. Lapsen sukat 7 V
22. Vihreä Polka-sukat
23. Taas kerran tiskiliina
24 . Keltaiset pitsisukat

8 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Hieno lopputulos. Monenlaista valmiina.

iso gnu kirjoitti...

TeSa: Kiitos! Ihan huomaamatta valmistui yhstä ja toista. Yhdet sukat jo "hävisivät" laatikosta tänään. Niin tietysti nuken kesähattu on jo käytössä.

Hepsi kirjoitti...

No huh, on siinä hurja määrä valmistuneita töitä! Hyvä sinä!
Vastaan nyt tähänkin saman, minkä vastasin sinulle blogissani:
"Nyt kyllä harmittaa ettemme tavanneet! Minä olin lauantaina siinä pihalla puolenpäivän maissa, ostoksia tein ja pyöriskelin juttelemassa tuttujen kanssa. Sitten käväisin hotellilla yhden jälkeen, ja kahdelta alkoi Ysoldan kurssi. Seuraavalla kerralla tavataan varmasti!"

Matleena kirjoitti...

On siinä taas puikot saaneet kyytiä ja syntynyt monenlaista tarpeellista! Erityisesti tuo nuken myssy! ;) Simlicitas-huiviohjetta olen monesti katsonut "sillä silmällä" että tekisin, mutta vielä se vaan täällä odottaa tekijäänsä.

iso gnu kirjoitti...

Hepsi: pieniä töitä tuossa on aika lailla. Onneksi valmistuivat. Seuraavalla kerralla tosiaan ei missata tapaamista!

Matleena:Eikö olekin hauska myssy nukella? Tuo Simplicitas-ohje on siitä kiva, että langan määrän saa aian sopivaksi tuohon huiviin.Ajattelin tehdä samalla mallilla toisenkin.

Päivikki kirjoitti...

Huima määrä hienoja neulita!

iso gnu kirjoitti...

Kiitos Päivikki!

MysteryKnitter kirjoitti...

You can knit! And crochet.