perjantaina, heinäkuuta 08, 2016

KYHäily jatkuu

 KYHäily jatkuu ja Ahvenanmaan vierailun aikana jotakin valmistui tai eteni.Kuva Lemlandin puolelta kohti Maarianhaminaa.

 1. Simplicitas-huivi, Novita Polku, Ohje Ullasta
2. Safarisukat lapselle
3. Beige Novitan Bambu-lanka tiskiliina
4. Ruskeat miesten sukat vaaleansinisin raidoin, 7V
5. Vihertynyt hampputiskiliina
6. Siskot-sukat
7. Broken Seed -sukat, Maija
8. Vauvan pipo, Wool/ Nalle
9.  Lempeät naisten sukat Austerman Step 6 fach
10. Tiskiliina bambulangasta, helmineuletta

11. Lastensukat 7 VRaita-langasta
12. Junasukat , Fabel

13. Nuken kesähattu, Tennesee
14. Huovutetut lapaset, Novita Puro
 15. Ruoste-sukat
16. Pikkuhuivi
17. Tummanruskea tiskiliina, Bambu

18. Junasukat
19. Nalle Sinikello, naisten sukat
20. Pikkupipo vauvalle

21. Lapsen sukat 7 V
22. Vihreä Polka-sukat
23. Taas kerran tiskiliina
24. Keltaiset pitsisukat

 Tämä kasa on valmiina ja pääteltyinä. Koko kekoon kului lankaa 444 g.  Valmiina 11 työtä 24 aloitetusta työstä. Kolme viikkoa vielä aikaa muiden loppuun saattamiseen.

 Joskus kauan sitten olen ostanut Novitan Bambu-lankaa ja sitä nyt sitten kulutan pois. Vielä on yksi keskeneräinen tiskiliina tulossa tästä langasta tällä kertaa. Beigeä ja tummanruskeaa 4 mm pyöröllä neulottuna. Kuvioitu eri lailla nurjilla ja oikeilla silmukoilla. Kaikkiin kolmeen kului yhteensä 76 g.

 Etiopian nuttujen seuraksi on valmiina pari pipoa, enemmänkin pitäisi tehdä. Molemmissa on Nallen jämiä käytetty. 84 s  kerroksella ja alareunan 5 krs resorin jälkeen 30 kerrosta ja sitten kavennukset milloin mitenkin, joku välikerros väliin. 3mm sukkapuikoilla neulottu. Toinen pipo on kokonaan resopria. Kulutus näihin pipoihin yhteensä oli 38 g.


Meillä on vahtikoiramme Boris, ei tosiaan hauku ketään. Kaikki ovat tottuneet Boriksen huiviin ja aina välillä täytyy neuloa uusi jämälangoista. Väliin linnutkin käyvät nokkimassa huivia. Boris metallisena ei korviaan hetkauta moiselle. Kulutus huiviin ihan 13 g.

 Junasukkia menee kaupaksi aina. Osa menee suoraan  Etiopian nuttujen mukana Tansaniaan. Tässä on lankana Fabel. Puikot olivat Knit Pick´s 2,25 mm koivuiset sukkikset. Kulutus oli 25 g. Näihin sukkiin menee melkein aina tämä sama määrä lankaa.


 Rivi sukkia terassin kaiteella. Nyt on niin vihreäää, kun täällää Keski-Suomessa on satanut melko lailla. Olimme vajaan viikon sateiden aikaan Ahvenanmaalla, jossa oli auringonpaistetta ja lämmintä.

 Tässä oli niin ihana lanka neuloa. Perusukkaa tein, kun väri on vahva. Kyseessä on Väinämöinen ja värinä Ruoste. Puikoilla tikuttelin perussukkaa. Lankaa kului 61 g. Riittoisa lanka ja ei halkeile neulottaessa. Sukat ovat naiselle.

 Nämä naisten sukat on varattu. Lankana oli Austerman Step 6 fach ja puikkoina 3 mm cubic´s sukkikset. Tämänkin lanka on niin mukavaa neulottavaa. Lankaa kului  69 g.


Ahvenanmaan bussimatkoilla valmistuivat 3 mm:n bambu-puikoilla nämä naisen sukat Nallen Sinikello- langasta . Langan kulutus oli 70 g.

 Keltaiset pitsisukat valmistuivat Seitsemän Veljestä-langasta ja 3,5 mm puikoilla. Lankaa kului naisten koon sukkapariin 92 g. Onneksi just riitti. Olin tehnyt jotakin joskus tällä langalla.
 


Yhden ahvenanmaalaisen puutarhan loistavan värisen harjaneilikan kera toivottelen aurinkoisempia ilmoja!

5 kommenttia:

Osakainen kirjoitti...

Toistanko itseäni, jos sanon, että onpa taas sukka poikineen. Ihana tuo eka kuva. Minulla on nyt joku aavan veden kaipuu.

iso gnu kirjoitti...

En muista toistatko itseäsi. Mutta itse toistan itseäni, kun aina teen sukkia. Ne on sujuvia tehdä matkalla ja jutellessa ja neuloa voi aina pätkän kerrallaan. Mulle tulee aina välillä tarve nähdä kauas, niin että "silmä ei heti tökkää mihinkään." Nuoruuteni olen viettänyt peltoaukeiden keskellä. Alue oli vanhaa merenpohjaa. Lappi ja meri!

Anonyymi kirjoitti...

Nalle lanka on liian karkeaa pikkuvauvalle. Merinovilla ei kutita, on lämmin ja pehmeä. vauva ei osaa itse kertoa, jos pukine on karkea ja kutisee. Aikuisen äytyisi ymmärtää tämä asia.

Matleena kirjoitti...

Voi miten kivoja KYHäilyjä taas ja noin monia jo! :) Sukkia on tosiaan helppo tehdä matkalla ja monissa muissakin tilanteissa, joissa ei välttämättä pysty täysin keskittymään käsityöhön. Siksi kai niitä tulee tehtyä niin paljon ja niitähän aina tarvitaan.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos Matleena! Niin sukkia tarvitaan tai ainakin aina ne jonnekin menee.