keskiviikkona, tammikuuta 11, 2017

Valmistuneita kirjoneuleita


Tässä oli vuodenvaihteen tilanne keskeneräisten osalta-- tosin kaikki ei ollutkaan loppujen lopuksi tuossa kasassa. Heti muistin jonkun työn. Yksi pipo on tehty viimeistelyjä vaille tuon jälkeen ja yksi toinen aloitettu ja yhteen langat on ostettu. Pipomania! Vai pakkasetko villiinnytti? Lähes valmis pipo menee ehkä purkuun reiluutensa takia - vaivauduin jopa tekemään mallitilkunkin! Vasemman ylänurkan villatakkiani maanantaina ihan oikeasti aloitin neuloa eli jatkamaan. Siinä oli joku virhe (jonka huomasin itse) ja meinasin heittää ko työn nurkkaan ja aloittaa alusta. Muut olivat sitä mieltä, että jatkat! No,otin itseäni niskasta kiinni ja jatkan sitkeästi ja toistaiseksi ihan hyvän näköistä tulee. Niskastahan tuo neuletakki aloitettiin.

Siis piti esitellä joku valmistuneista ja jatkoa seuraa pikkuhiljaa.Tänään vuorossa kirjoneuleet.


Ensin lapaset Cascade -villalangasta lapsenlapsen toppatakkeihin sopien sekä harmaaseen että oransiin takkiin. Sopivat  ja on jo testattu. Kuitenkin nyt vasta eilen sain pääteltyä. Kulutus näihin oli  54 g. Niin peruslapaset ovat, mutta lämpimät.


Joulukuussa neuloin ahkerasti Niina Laitisen joulukalenterisukkia. Sainkin valmiiksi viimeistelyjä vaille jo ennen joulua. Kaikkien kiireiden ja flunssan myötä lopullinen valmistuminen siirtyi tänne asti.


Nyt sukat jäivät lämmittämään palelevia varpaitani kuvaaamisen jälkeen. Tein leveän pohkeen mallilla ja silmukoilla. Sukat mahtuvat tällaisen mummin turvotusjalkoihin. Ihanaa. Edellisen vuoden sukat siirtyivät heti lahjaksi jollekin.


Lankana oli Seitsemän Veljestä ja neuloin 3,5 mm puikoilla ja ihan ohjeen mukaan. Itselleni ehkä olisi voinut tehdä varteen yhden ylimääräisen kuvioraidan.  Mutta menevät näinkin. Kulutus oli 206 g.

7 kommenttia:

Sinikka kirjoitti...

Niin nappiin onnistuneet värit sukissasi. Tosi kauniit.

Matleena kirjoitti...

Kivat pirteät värit niin lapasissa kuin sukissakin! :)

iso gnu kirjoitti...

Kiitos Sinikka ja Matleena!

Marjut kirjoitti...

Kauniita värejä sekä lapasissa että sukissa 😋

iso gnu kirjoitti...

Marjut: Kiitos!

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Kauniit sukat. Ihanat värit.

iso gnu kirjoitti...

Suvituulia: Kiitos!