keskiviikkona, helmikuuta 01, 2017

Veteraanisukat valmiina

Lopulta veteraanisukat on valmiina omalta osaltani. Ajattelin tehdä kyllä enemmän, mutta kaikki sukat , 18 000 paria on neulottu. Kaksi paria postasin itsenäisyyspäivänä.


Viimeinen pari on saanut odottaa, kun ollut monenlaista ja parista tuli siis viimeinen minulta. Sukkia on riittävästi neulottu koko maassa. Enää kiikutan nämä keräyspisteeseen.

Nyt on siis kaikkiaan kolme paria neulottu. Eli kaikkien läheisten muistoksi ja kiitokseksi, jotka ovat olleet sodissa: Rakas isäni, rakkaat isoisät eli pappa ja tuffa. Isäni oli 18- vuotta hiljan täyttänyt ollessaan Karjalan kannaksen kovissa taisteluissa. Monta oman kylän poikaa meni taisteluissa. Kiitos isät ja isoisät!

Pareja on siis kokoina: 46, 44 ja 42. Viimeiseen pariin kului 105 g lankaa.

5 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Tämä oli keräys, johon itse todella halusin osallistua. Täällä ei vielä ole keräyspistettä, mutta eiköhän se aikanaan ilmesty.

Matleena kirjoitti...

Ihan kyyneltippa sumensi silmäni, kun ajattelin taas kerran kiitollisena veteraanejamme. <3 Minä en osallistunut itse tähän keräykseen vaan tyttäreni hoiti asian minunkin puolesta. On mukava, kun tytärkin on entistä innostuneempi käsitöistä,lähinnä kutomisesta, mikä minua itseänikin eniten viehättää. Yhdessä sitten viikonloput vietämme kutimet käsissä, kun hän tulee vanhuksia tapaamaan. ;)

iso gnu kirjoitti...

Marjut: oli hyvä keräys. Uskomattoman nopeasti saatiin iso kasa sukkia aikaiseksi. Jos ei ilmesty, niin kysyä voi aina.

Matleena: On kiva, joku perheestä on mukana. Toistaiseksi en ole aloittanut pikkusukkien tekoa Suomeen, kun tytär on neulonut ja onneksi osin kuluttanut lankoja. Meillä on ilmainen lankakauppa. ;)Kutimet käsisssä on helppo keskutella asioista. Yritämme nyt harvakseltaan tavat kolegaeläkeläisiä kutimien ja äiväkahvin seurassa ja puhe porisee.. Välillä teemme neulomme yhdessä myös tyttären kanssa.

satunNainen Paula kirjoitti...

Oho, joko saldo on täynnä!
Uskomattoman nopeasti tulivat viimeiset tuhannet täyteen!!
Hieno tempaus, upea asia - suurta kiitollisuutta tunnen minäkin.

iso gnu kirjoitti...

Paula: Samat tunteet. :).
syyspuolella jotkut ihmiset olivat huolissaan, että ehditäänkö.Arvasin, kun joulusta selviää, niin paljon tulee. Niin paljon oli neulontaporukoita. Äkkiä se kävi ja jakaminen ja osin keräyskin on kesken.