maanantaina, helmikuuta 13, 2017

Frozen River lahjaksi


Sain mannekiinin itselleni huivin esittelyyn. " Mikä on mannekiini?" Malli oli sen sijaan tuttu sana lapsenlapselle. Lapsi käveli pihalla ja mummi perässä kameran kanssa.

Huivi on lahja hyvälle ystävälle hänen uudessa elämänvaiheessaan. Mikä huivi? Päätös tapahtui yllättävän nopeasti. Mielessä oli Heidi Alanderin juuri ilmestynyt ohje huiviin Frozen river.

 Lenkki pihalla kulki takapihalle ja samalla tutustuttiin peuran jälkiin. Lauantaiaamuna yllättäen huomattiin nuori urospeura takapihalla ja räpsin puhelimella kuvia ikkunan läpi. Oven aukaisu sitten pelottikin sen kuusikon suojaan. Talomme takana on kaupungin luonnonpuistoa vähän, ehkä vajaa kilomeri kanttiinsa.

Ilveskin on nähty takametsässä, joka oli aikoinaan tärkeä paikka lapsillemme ja koko alueen lapsille. Edelleen retket metsään ukin kanssa on tärkeitä lapsenlapsille. Monenlaisia asioita siellä on tutkittu, kerätty marjoja ja syöty eväitä.


  "Mummi, se peura on pissinyt ja kakkinut tänne." 


Käyn vielä katsomassa leikkimökkiä. Talvella se on tosin täynnä puutarhakalusteita ja mökki odottaa kesää ja leikkijöitä.

Merino DK by Hedgehog Fibres DK, väri Shiver.100% Merino200 meters / 115 grams.
Huiviin kului 226 g. Loppuvyyhdistä valmistuivat lapaset, jotka postaan myöehmmin.

 Nyt menen sisälle, talo on kierretty. Nähty peuran jäljet ja jätökset ja tutkittu myös jäniksen jäljet ja jätökset. Ihanaa kun luonto tuleenäinkin lähelle, vaikka keskusta on reilun kolmen kilometrin päässä.

12 kommenttia:

Sinikka kirjoitti...

Mielenkiintoinen matka mummin pihassa tyttösellä kaunis huivi harteillaan.

Marjut kirjoitti...

Peuroja olisikin kiva nähdä. Täällä on vain rusakkoja, supikoiria ja kettuja. Ja huivi on kaunis ja hyvin esitelty :)

iso gnu kirjoitti...

Sinikka: eikö ollutkin mukava reitti pihalla. Kiitos! minustakin huivi oli kaunisja nopea neuloa vähän paksummalla langalla.

Marjut: Kiitos Sinullekin. Peuroja en toistaiseksi ole nähnyt ja sekin oli sattumaa, kun mies juuri veti makuuhuoneen verhoja ikkunoiden edestä. Onneksi löysin puhelimeni ja sain kuvattua. Rusakkoja riittää ja joskus aamuöisin olen nähnyt suopikoiria ja rusakooja riittää. Naapuri on nähnyt ilveksenki.

Matleena kirjoitti...

Kuvaaminen on paljon kivempaa, kun on noin hyvä mannekiini! Voi napsia useita kuvia samalla, kun tehdään pihakierros ja tutkaillaan luonnon ihmeitä. :) Kaunis on kyllä huivikin.

iso gnu kirjoitti...

Matleena: On tosiaan kiva, kun saa mannekiinin kuvauksiin. Lastenlasten kanssa on kiva taas ihmetellä kaikenlaista.

Pirena kirjoitti...

Ihana pieni mannekiini ja hienosti mannekeeraa.

iso gnu kirjoitti...

Pirena: Kiitos! Tuossa tuo mummin vanhin lapsenlapsi askartelee toisen lapsenlapsen kanssa ja valmistautuvat iltasaunaan ja yöpuulle siskonpetiin. Saa nähdä montako kertaa pitää käydä kehottamassa serkuksia nukkumaan.

pappilanmummo kirjoitti...

KIvat huivin esitielykuvat. Mallikin ihastuttaa tuolla langalla.

iso gnu kirjoitti...

Pappilanmummo: väri on sellainen, josta en itse kovin pidä. On vähän vaikeaa neuloa ja moneen kertaan mietin huivia neuloessa: kannattaako jatkaa. Lahjan saajalla on huvi toisella puolella Suomea, sopii hänen väreihinsä.

TeSa kirjoitti...

Suloinen mannekiini ja kaunis huivi.

iso gnu kirjoitti...

TeSa: Kiitos!

MysteryKnitter kirjoitti...

Sweet girl! Sweet scarf!