keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2018

Viemisiä/tuliaisia


Huiveja on valmistunut. Viime kesänä olin Veera Välimäen erilaisilla kursseilla kesän Neulefestareilla.Innostuin tosissaan. Olenhan ennenkin tehnyt jotakin. Mutta nyt tänä talvena olen tehnyt useamman ja puikoilla on kaksi tälläkin hetkellä.

Alkuun oli Lystigin lahjaksi saama merinosinkku (yksisäikeinen merinolanka). Vaalea lanka nimeltään Arctic sunrise, (100g/366m). Olen pidempään miettinyt, että mitä lankaa sen kanssa neuloisi huiviin. Huivi oli selvä juttu. Ainakin yhdet langat olen ostanut, mutta kyllä ne paikkansa löytävät jossain muussa huivissa.

Kuva vähän vääristää lohenpunaista lankaa muuttaen sen kirkkaammaksi kuin onkaan. Lanka on WALK Cozy Merino värissä Summer sorbet. (366m/100g).
Vielä harmaa lanka - the uncommon thread merinoa kuten muutkin. Värinä on chrome. (100 g/ 400m). Ekaksi ostin tummemman harmaan, mutta purin sen aika alkuvaiheessa pois. Oli liian kova väri. Nyt on parempi Huivi on iso ja kivasti monella eri tavalla kaulaan kieputettava. Saaja on jo käyttänytkin sitä ja mallina on alaluokkalainen.

Kuvat otettiin aamulla ennen lähtöämme kotiin. Huivi jäi pääkaupunkiseudulle.  Niin ne aina löytävät kotinsa. Tämä huivi suunniteltiin saajalle. Hän valitsi malliksi Veera Välimäen Neon Beast ja langat mietittiin yhdessä suunnilleen ja minä ostin mahdollisimman toiveiden mukaisesti Titityystä. Huivi on isokokoinen, ihanan pehmeä ja painaa 208 g.Yksi hiihtolomalaisista tilasi pipon ja sekin jäi pääkaupunkiseudelle jo tehtynä. Toiveena oli väreistä violetti, vaaleanpunainen tai valkoinen. Tällaisen mummi sitten teki . 88 silmukkaa ja leveät raidat  ja tupsu. Oli sopiva. Nyt on sitten tientekin serkkutytölle suunnilleen samanlainen pipo tilattuna ja pikkuveljenne eri värisenä. Vielä puuttuu kolme tilausta. ;) Yleensä serkukset tilaavat peräkkäin samanliasia, tosin tytöt ahkerammin. Lankana oli ihana merino, Sandes garnin Lun ull.Pipo on kevyt 60 g. Pipoja seuraa vielä.:)3 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Kaunis huivi ja kivalta näyttää eri tavoin aseteltuna. Ehkä minäkin joskus innostun huiveista, jos osuu kohdalle kyllin pehmeää lankaa.

iso gnu kirjoitti...

Repu: Kiitos! Merinolanka on kyllä ihanan pehmeää. Lähes kaikki mneennet lahjaksi ja on tykätty.

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upeaa jälkeä!