tiistaina, kesäkuuta 26, 2018

Pitkä tauko

Bloggaamisessa on ollut pitkän pitkä tauko. Neulomista en kuitenkaan ole unohtanut. Mutta ajokilometrejä (tosin pelkääjän paikalla ja usein nukkuen) on tullut melkoisesti tuon toukokuun alun jälkeen ja junamatkoja. Helsingissä on käyty viisi kertaa ja Porissa kaksi kertaa , ja kerran Tampereella ja kerran Kuopiossa. On tyhjennetty yksi isohko huusholli ja oltu muuttamassa kahta perhettä, etsitty toimistoa ja löydettykin,jne. Silmukka silloin tällöin on tehty, mutta keskeneräisiä on pilvin pimein.  Paljon on purettu, ja neulottu uudelleen. Jossakin vaiheessa alkavat valmistua varmaankin.


Huushollissa on monenlaista tavaraa nyt. Erilaisia käsitöitä on paljon: neuleita, nyplättyjä liinoja, virkattuja liinoja, mattoja, raanu, pellavaliinoja. Äidin itse kasvattamasta ja käsittelemästä (loukuttu, lihdattu, kehrätty, kudottu) pellavasta liinat ovat rakkaita.

Neulepusero on aikoinaan äidille neulomani sen aikaista muotia. Intarsianeuleita tein paljon. Tämä on muistaakseni TV-kuuluttaja Irene Usvasalon malli. Hän teki ainakin yhden neulekirjan ja neuloi paljon kuulutusten välissä.

Pesin puseron (jopa koneessa hienopesuohjelmalla) ja pusero on kuin uusi. Tuohon aikaan en merkinnyt muistiin  lankoja yms tietoja. Äiti piti paljon puseroa. Meinasin laittaa kirpparille, mutta tuolla se on roikkunut vaatepuussa kodinhoitohuoneessa ja en osaa päättää mitä teen. Olen sen verran äitiä isompi, ettei mahdu päälle.

10 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Hyvin tunnistettava neuletyyli. Kauniin paidan olet tehnyt.

KristiinaS kirjoitti...

Etköhän tämän neulemuiston säilytä, on se kuitenkin aikansa hieno edustaja.
On sulla ollut hommaa ja matkaa riittämiin. Pikkuisen lepotaukoa nyt ja muutaman silmukan ihan rauhassa neulot.

iso gnu kirjoitti...

TeSa: Kiitos! Upea se oli aikanaan.

KristiinaS: Sltä se näyttää, että säilytän. Jos on epävarma, niin ei kannata ainakaan kirpparille viedä. Erilaisia kesäisiä päviä tulee mieleen, kun äidillä oli tämä pusero. Laitan talteen ja katselen välillä ja pidän myös äidin muistona. Lepotauko tekisi terää... ja saisitte ihailla täämn vuoden tuoroksia eikä vuosikymmenten takaisia. :)

Hepsi kirjoitti...

Muistan hyvin Irene Usvasalon neuleohjeet, ja tuon helposti arvaakin hänen mallikseen. Ilman muuta pitää säilyttää!
Kannattaa katsoa se Neulistin video, niin briossin salat selviää. Minä kävin viime festareilla Neulovan Nartun kurssin, joten vähän sen perusteella osasin.
Oletko jo ostanut paikan Laine-risteilylle? Vielä hetken aikaa ehtii. =)

iso gnu kirjoitti...

Hepsi: se risteilylippu oli ostamatta. Olin suunnittelut koko ajan olevani festareilla. Lapsenlapset ilmoittivat tulevansa meille nyt sunnuntaina ja piti olla festariviikonloppu pääkaupunkiseudulla.Unohdin tässä hässäkässä koko festarit. Hoidetaan asia muuten.Kävin äsken ostamassa lipun, eli olen siis tulossa sinne risteilylle.

Hepsi kirjoitti...

Olipa hyvä, että muistutin! Minä tulen jo keskiviikkona ystäväni kanssa, ennätämme varmaan jo sinne etkoille. Lauantai-iltana lähdemme ajelemaan kotiin. Pian siis näemme!

Matleena kirjoitti...

Heti kuvasta tunnistin minäkin Irene Usvasalon malliksi. li ne niin hienoja silloin aikanaan ja tämä pusero näyttää edlleelnkin hyvältä. Ei muuten ole kauankaan, kun kirjastossa sattumalta törmäsin Irenen kirjaan. :)
Vilkasta sinulla onkin ollut, ei siis ihme, että blogiin ei ole tullut päivityksiä. Mutta aikanaan sitten, kun rauhoittuu. :)

Repu kirjoitti...

Hieno muistopusero.
Minulla on nyt tekeillä Kertut ohjeesi mukaan. Kiva malli.

iso gnu kirjoitti...

Matleena:Pusero on ollut hyvää lankaa ja kestänyt aikaa tosi hyvin. Vikonloppuna oli serkkutapaaminen ja nyt yksi sisaruspari tuli mummin ja ukin luo. Vielä kestää..

Repu; kiitos ja muistopuseroksi jää. Juuri viikonloppuna annoin kahdet Kertut serkuille, jotka järjestivät serkkutapaamisen.

MysteryKnitter kirjoitti...

Hieno neule! Ja Irenen suunnittelemalta tuo kyllä näyttää.