maanantaina, tammikuuta 21, 2019

Pipo ja pipo

Viime vuonna aloitin pipoja ja tänä vuonna tammikuun alkupuolella valmiiksi sain valmiiksi. On neulottu ja purettu. Niinhän viime vuonna tein eli purin ja neuloin ja näissä pipoissa homma jatkui. Nyt molemmat ovat löytäneet omistajansa.


 SandnesGarnin Borstet alpakka langassa on 96% aukiharjattua alpakkaa ja 4% nylonia ja sen neulepinnasta tulee kauniin ilmavaa, ei liian pörröistä mutta neuleena ihastuttavan lämmintä ja pehmeää.  50 gr. /n 110 m.
Näin langan esittelyssä kerrotaan. Kivan tuntuinen pipo tosiaan tuli, mutta neulominen oli hankalaa langan pörröisyyden takia. Purkaminen oli vielä hankalampaa. Tämäkin pipo on niitä viime vuonna aloitettuja ja tänä vuonna valmiiksi saatettuja. Kuka jälkikasvusta haluaa, kenelle sopiva? Sitten voisiko tästä tehdä pidemmän ja niin purettiin päättelyt ja tehtiin pipoa niin pitkälle kuin uskalsin ajatellen ,että lankaa riittää päättelyyn. Jäi sitä. Pipokin on jo omistajallaan. Lankaa kului 46 g.


Sandnes uutuus Kos on suloisen  pehmeä ja riittoisa alpakkalanka, joka sopii vauvasta vaariin. Neulo joutuisasti kevyitä ja lämpimiä puseroita tai näyttäviä asusteita.
Toisen pipolangan esittely kuulosti tältä ja sitäkin neulottiin ja purettiin. Päättelyt tehtiin kolmeen kertaan ja lankaa jäi juuri nimeksi.  Yksi oikein, yksi nurin on molempien pipojen neule. Langat ostin Tampereen messuilta ja vielä on kolmas kerä ekaa lankaa menossa pipoksi. Sitten pörröpipot riittävät.Tosin Kos oli mukavampaa neulottavaa kuin edellinen. Purkaminen ehkä vähän helpompaa myös. Tämäkin siniharmaa pipo on omistajallaan ja pipon korkeus oli saajan toiveiden mukainen, siksi purettiin ja neulottiin.


Purkukuvassa väri ei ole oikea, ulkona otetussa kuvassa näkyy malli ja oikea väri. Neuloin molemmat pipot 4,5 mmm pyöröillä ja tähän meni lähes koko kerä 49 g.

4 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kivan näköiset ja varmasti lämpimät myssyt! Hatunnosto sinnikkyydestäsi pörrölankojen purkamisen ja uudelleen kutomisen kanssa! :) Minä en ehkä tekisi sitä vaan... :D

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Matleena! Joskus lyön päätäni harmaaseen kiveen (tässä tapauksessa lankaan) ja välillä palkitaan. ;)

Repu kirjoitti...

Pipo pitäis laittaa...

Iso Gnu kirjoitti...

Repu:kiva tehdä, ku ei tarvi tehdä paria. :)