torstaina, tammikuuta 31, 2019

Lämpöä jalkoihin

Neuleita on valmistunut aika lailla tämän vuoden puolella, mutta monet on aloitettu viime vuonna. Nämä sukat on tämän vuoden työn tulosta.


Malli on Niina Laitisen Sukkakalenteri 2019 tammikuun sukat nimeltään Tintit. Kalenterissa oli valkoiset sukat, mutta varastoistani ei sattunut käteen valkoista Seitsemän Veljestä lankaa, joten väri on vaalean harmaa. Yhtä harmaata sukat, villasukat ja matto.


Sukat oli kiva ja nopea tehdä paksuilla puikoilla paksuhkosta langasta ja pitsiä varteen ja jkv jalkapöydän päälle. 3,5 mm bambut oli käytössä.


Sukat on kivat harmaudestaan huolimatta. Lankaa kului  108 g.Nämä miesten sukat on neulottu Louhittaren Luolan langasta. Lanka on Väinämöinen Sport ja väriltään Vaahtopää. Jostain syystä äänikin meinaa tulla mukaan nimeen, kun nimittäin olen useamman kerran ajatellut ja sanonutkin nimen Aallonkohinaksi. 


Väri on näissä sukissa minusta kaunis ja raidoitus on onnistunut. Sukkien saajakin on tiedossa. Lankaa kului 92 g.

Nämä vaaleanpunaiset pitsisukat on tehty Seitsemän veljestä langasta ja 3,5 mm puikoilla vanhalla pitsisukan mallilla. Olin tehnyt jotakin vaaleanpunaisesta langasta ja nyt sukista tuli vähän pienemmät kuin tavallisesti. Ehkä kokoa 37/38. Kulutus oli 87 g.


Kohta tulee lähipäivinä tai-viikkoina lisää postauksia. Istuin eilisen päivän aika tarkasti väliajat päätellen. Eilisen "saalis".

3 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Minä noita saaliita solmin keräksi, josta on joskus tarkoitus tehdä kintaat. Hapsut nurjalle, niin tulee lämmintä. Kait. En ole vielä päässyt kokeiluasteelle.

Iso Gnu kirjoitti...

Tuo on hyvä ajatus. Meillä on varaa hukata langan pätkät. Yksi lapsistani oli vuosituhannen alussa Nepalissa ja toi sieltä tuliaisina pipon. Se oli neulottu kahdella langalla, jotka molemmat oli koottu solmuilla lyhyemmistä ja pidemmistä langanpätkistä. Oli värikäs. Sitä pipoa mukaillen olen tehnyt useamman pipon. On lämpimiä.

Hepsi kirjoitti...

Kauniita sukkia olet taas neulonut! =)