perjantaina, helmikuuta 15, 2019

Breathing space

Keväällä 2018 olimme tyttären kanssa Jyväskylän Käsityömessuilla ja sieltä ostimme tätä Ilun handun merinolankaa. Sunnuntaina, messujen toisena päivän,  värit olivat jo aika vähissä, mutta tämä kombinaatio tuntui houkuttelevalta.

Lanka oli vyyhdeillä jonkin aikaa ja toukokuussa aloitin ja joustinneule valmistui toukokuussa. Joustin oli kierrettyä molemmin puolin, sekä oikeat ja nurjat kerrokset. Kaulus oli hitaampaa neuloa, mutta niin se vaan on, että harjoitus tekee mestarin. Helman joustin alkoi olla jo helpompaa. Heinäkuun lopulla aloin vähän ahkerammin neuloa puseroa.Mutta onhan tässä välissä valmistunut yhtä ja toista muuta. Malli oli heti selvä eli Veera Välimäen breathing space.


Mallitilkkujen jälkeen sopivimmat olivat 3,5 mm pyöröt. Lanka oli handun single merino 365 m/ 100 g ja ostin kolme vyyhtiä keltaista ja yksi farkunsinistä.


Pikku hiljaa pusero alkoi valmistua ja alaosan raitoja oli kiva tehdä, kun olivat lyhennettyjä kerroksia ja niin puseron alaosa on hauskan näköinen,vino. Hihoissa Zingin pyöröjen kaapeli on sen verran jäykkä, että otin toiset puikot. Vaihdoin ChiaGoon pyöröihin, joiden kaapelin kanssa on helpompi neuloa.


Viimeistelyjen jälkeen lopulta pusero oli valmis luovutettavaksi tyttärelle viime tapaamisella. Mieluinen oli. Lankaa jäi sen verran , että pienen kolmiohuivin sain neulottua
lopuista langoista. Sinistä jäi vähän enemmän, mutta keltaisen kanssa jännitin, että riittääkä päättelyyn. Riitti ja ihan  20 cm jäi. :) Puseroon kului 337 g ja huiviin 42 g.

Oli niin kivannäköinen, että kovin tekisi mieli aloittaa itsellekin samalla mallilla.Kiva neuloa kun neulotaan ylhäältä alas ja puseron kohdalla ei tarvi miettiä langan riittävyyttä ja ei tule saumoja.

8 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Tämä on käsittämättömän hieno!

KristiinaS kirjoitti...

Kivat värit puserossa. Tämä on kaunis malli, itselläkin on yksi ja ehkä joskus teen toisenkin. Mukava päälläkin kun ei kiristä.

Matleena kirjoitti...

Upea neule! Niin kauniit värit ja mukava malli. :)

iso gnu kirjoitti...

Repu: kiitos! Olen tyytyväinen ja saajakin on tyytyväinen.

Kristiina S: Itsekin pidän väreistä.Näytti kauniilta päällä ja kuulemma oli mukava.

Matleena: kiitos! Värit on kauniit, pehmeät mielestäni myös.

Kutookutoo kirjoitti...

Onpa hieno! Ihanat värit ja istuu tosi hyvin mallille.

Hepsi kirjoitti...

Upea tuli! Minullakin on tuon neulominen ollut mielessä jo kauan, ohjekin on ostettu. Saas nähdä, milloin innostun aloittamaan.

iso gnu kirjoitti...

Kutookutoo: Kiitos! :) Kovassa käytössä on ollut.

Hepsi: kiitos! Kiva on ollut nähdä pueroa pidettävän.

satunNainen Paula kirjoitti...

Kaunis malli!