sunnuntaina, helmikuuta 10, 2019

Pokemon vai joku muu

Pokemon-peliä on osa jälkikasvusta pelannut aika ahkerasti. Mummillekin on ehdotettu pelin lataamista puhelimeen. Peli on ilmainen vielä ja sitä on toistettu mummille. Mummi ei vain ole ladannut ja yksi on kiristänyt, että on mummin kaveri, jos lataan Pokemon-pelin.


Niinpä tässä pikku hiljaa jotain on tullut tutuksi pelistä, mm. pallot. Netistä katsomaan kuvia Pokemon-palloista. Löytyipä sieltä kuvia valmiista lapasistakin Pokemon-pallojen mukaan. Eipä muuta kuin kutimet käsiin ja alettiin neuloa. Jospa mummin kavereita oltaisiin.  Lapasissa on intialainen peukalokiila, johon olen ihastunut.


Tein oikeaan lapaseen läpän sormille, naputanhan etusormella puhelintani. Juttelin jälkikasvun kanssa ja vain v a n h u k s e t  käyttävät etusormea, muut peukkuja. Ja sittenpä mummi teki peukaloihinkin läpät. Yhtä väkertämistä ja pikkuisen lankojen päättelyä oli.
Lankana oli Seitsemän veljestä ja Novitan Intialaisen peukalolapasen ohjeella tein.  Kämmenselän pyöryläkuvion virkkasin Nallesta , kun ehdin hävittää lapaslangat (=laitoin talteen). Oikeastaan Nallesta ohuempana tuli parempi merkki. Lankaa kului 48 g.


Kyllähän näitä kokeiltiin, mutta nyt Minecraft oli kova sana. Eipähän nämä mummit pysy kärryillä aina. Lisäksi on puna-keltaisia neuletoiveita huiveista ja sukista satanut. Sitä ihmettelin ääneen, kun värit ei nyt suoranaisesti ole kuin yhden suosikit. Salaisuus tähän olikin Harry Potter.

6 kommenttia:

Kutookutoo kirjoitti...

Onnistuit tosi hyvin, nuo on paremman näköiset kuin omani :)
Sitä en tiennytkään että vain vanhukset käyttää etusormea puhelimen näpyttelyyn :D. Ei saa kertoa meidän pokettajille, en tiedä piisaisko intoa tehdä pokelapasia läppäpeukulla.

iso gnu kirjoitti...

Kutookutoo: Kiitos! Olit kuitenkin tärkeä inspiraation lähde! Hyvän näköiset ne oli sinunkin!. Tyhmyyyksissäni menin kysymään lapselta (aikuinen) tuosta sormien käytöstä. Olet niin näppärä (kaikkia ihania pikkueläimiä mm.) , että kyllä sinulta helposti syntyy nuo peukkujenkin läpät. Salaa toivon, ettei useampi halua. Yleensä saa tehdä useamman samanlaisen.

Kutookutoo kirjoitti...

Hei vielä, mietit pipon pintaneuletta niin täältä löytyy ohje:
https://www.novitaknits.com/fi/fi/neuleohjeet/kohoneulepipo-novita-7-veljesta/ohjeet


Repu kirjoitti...

Onpa hienot.
Olen yrittänyt opetella peukaloita käyttämään, mutta useimmiten menee hitaasti etusormilla.

Matleena kirjoitti...

Kivat lapaset pirteine väreineen!

iso gnu kirjoitti...

Repu ja Matleena :Kiitos!