maanantaina, maaliskuuta 25, 2019

Missä neulot?

Tykkään neulomisesta ja neulon aika monessa paikassa.Niina Laitisen sukkakalenterista 2019 maaliskuun sukat työn alla.


Olen istunut tänään pesulassa pesemässä ison kasan lakanoita ja tyynyliinoja ja kylpypyyhkeitä. Pesin ja kuivasin ja vein puhtaana kotiin. Tyhjensimme tällä viikolla mökin ja se määrä pyykkiä kotikoneella olisi vienyt aikaa ja kuivattaminen olisi ollut lähinnä ongelma. Nyt kaikki on pesty ja kohta mankeloitukin.  Kyllä siellä pesulassakin voi neuloa ja sukka eteni mukavasti. Missä muualla neulot kuin kotisohvalla?

16 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Tokkakai pyykkituvalla, mitäs siellä muuta. Kursseilla, lääkäriin jonottaessa, metrossa.

Iso Gnu kirjoitti...

Samat mullakin, muttei metro. Juna, bussit ja oma auto(Huom! Mies ajaa) , missä neulon. Labraan odottaessa lisäksi.

Irmeli kirjoitti...

Totta kai käsityö mukana missä joutuu odottelemaan vähänkin pitempään, varsinkin sukkavarasto kasvaa, joskus neliöitä domino tyyliin. Joskus saan juttuseuraa siinä neuloessa, tulevat kyselemään ja kertomaan. Tosiharvoin näen muita tikuttajia, ne kännyyn syventyneet tavallisia. Irmeli

Sude kirjoitti...

Lyhyetkin linja-automatkat taittuvat mukavasti kun on käsityö mukana. Samoin lääkärin vastaanotolle jonottaessa ei tule aika pitkäksi kun ottaa kutimen mukaan. Minulla on aina ja jokapaikassa käsityö laukussa =)

Iso Gnu kirjoitti...

Suomessa voi kuvitella että neulojia olisi enemmän. Mutta ihan totta usein olen myös ainoa kuten sinäkin. Sukkaneule on tosiaan yleensä laukussa, joskus joku muu. Odottaminen ei tunnu tylsältä. Kiva jutella ihmisten kanssa myös. Neule on usein helppo tapa aloittaa jutustelu.

Iso Gnu kirjoitti...

Eikö olekin hienoa, kun aika ei tule pitkäksi ja toisaalta myös se rentouttaa. Kutimet esiin!

KristiinaS kirjoitti...

Kotona korituolissa, jossa on niiiin hyvä istua. Metrossa, bussissa, odotustiloissa, tänään jopa pankin aulassa! Oodissa(kirjasto) kerran viikossa. Kallioilla, metsässä ja ihan missä vaan. Paikka ei ole este neulomiselle tai virkkamiselle

iso gnu kirjoitti...

Kristiina : ei kö olekin niin, melkein missä vaan voi neuloa. En ole ehtinyt vielä Oodiin. Hesassa olot eivät ole sattuneet keskiviikkoon tai sitten on ollut illalla muuta menoa. Yritän vielä. Jatkuuko kokoontumiset koko kevään?

Nila kirjoitti...

Hei tulin visiitille. Minulla taitaa olla aika samanvärisen sukka meneillään. Minä kudon myös mökillä ollessa mutta lähinnä television ääressä. Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan.

KristiinaS kirjoitti...

Juu, kyllä jatkuu koko kevään. Kesäksi tulee tauko. Martat ovat joka toinen viikko tiistaina ja joka toinen keskiviikkona Oodissa neuvomassa , ennen tätä yleistä neulemiittiä. Eli ei pidä pelästyä jos paikalla on hurjasti porukkaa jo ennen klo 16. Siitä ne sitt pikku hiljaa vähenevät mutta kyllä meitäkin on ollut parikymmentä paikalla. Joskus sitten taas ei ole kuin muutama jos sattuu jossain muualla olemaan toinen tapaaminen.

iso gnu kirjoitti...

Nila: kiitos visiitistä. Kohtahan puutarhaankin pääsee.

KristiinaS: kiitos tiedoista!

Matleena kirjoitti...

Kotona istun enimmäkseen kiikkutuolissa kutomassa (neulomassa), mutta muuten kudon melkein missä vaan saa/joutuu jonkin aikaa istumaan ja odottamaan. Autossa, junassa, odotushuoneissa, puiston penkillä, vierailulla, kokouksissa... Melkein kaikki paikat ovat mahdollisia.

iso gnu kirjoitti...

Matleena: kiikkustuili onkin hyvä paikka neuloa. Itse istun Lumikenkä-rottinkituolissa kotona useimmiten. Eikö olekin ihana kun voi neuloa miltei missä vaan...

Kutookutoo kirjoitti...

Kaikkealla missä vain voi! Töissä ei niinkään, mutta vanhempainilloissa, koulutuksissa, automatkoilla jne. Luin hiljakkoin aika itselleni sopivan tekstin, nimittäin eräs tutkija oli huolissaan siitä että nykyään ei enää edes kirjoiteta käsin. Ihminen jollain tapaa myös ajattelee käsillä tekemisen kautta. Tajusin että ajattelen ja työstän asioita aina piirtämällä, kirjoittamalla - ja käsitöillä. Kuuntelen luentoja ym. mieluiten kudin kourassa - muuten alan torkkumaan enkä jaksa keskittyä.

satunNainen Paula kirjoitti...

Kässypussi kulkee aina mukana reissussa: miehen ajaessa repsikalla aikaa neuloa, bussissa, laivalla, lentokoneessa. Odottaessa lääkärissä, labrassa, terminaalissa. Aina luennoilla sun muissa tilanteissa, joissa joku puhuu tosi pitkään ja minä vain kuuntelen (ei kuitenkaan teatterissa!!). Joskus myös kyläreissuilla kudin mukana, vaikka saattaakin olla hivenen epäkohteliasta isäntäväkeä kohtaan...

iso gnu kirjoitti...

On kiva, kun on muitakin "joka paikassa " kutojia.Neulominen auttaa keskittymään ja rentouttaa ja tekee paljon hyvää.