maanantaina, huhtikuuta 15, 2019

Pääsiäisaskartelua

Viime vuonna olin tehnyt lastenlasten kanssa todella paljon silkkipaperikukkia virpomaoksiin ja niitä ei tarvittukaan lisää tänän vuonna. Olivat olleet jemmassa vuoden ja tulivat hyvään tarpeeseen nyt. Oli niin monenlaista muuta puuhaa muutenkin. Tosin yhden lapsenlapsen kanssa teimme pikkutupsuja virpomaoksiin kiinnitettäväksi, mutta ne jäivät kuvaamatta. Muut tekivät itse oksansa, kiinnittivät kukat ja höyhenet,  mutta nuorimmalle tein.

Valmiit oksat olivat sitten odottamassa Palmusunnuntain aamua perinteisessä espanjalaisessa keramiikkakannussa. Suomalaista perinnettä ja espanjalaista yhdessä!


Erilaisia pääsiäismunia kahdenperheen lapsenlapset intoutuivat tekemään. Mummi kuskasi mukanaan materiaalit pääkaupunkiseudulle. Foam clay -massaa styroksimunien päälle ja sitten vain odotetaan pari päivää ja munat ovat kovettuneet.
Lapset ovat kyllä luovia  ja monenlaisia munia syntyi massasta raitamunista tipuihin jne. Keskittyivät näihin ja vanhemmat saivat hoitaa muuttolaatikoiden purkamista. Munat eivät hajoa ja kestävät pääsiäisestä toiseen.

Hauskoja olivat nämä pikkupoikien naama-munat , jotka iloisesti hymyillen odottavat pääsiäistä.Vielä on massaa ja täytyy katsoa halauavatko loputkin lapsenlapset tehdä näitä.

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Aina vaan tulee uusia materiaaleja askarteluun. Kivojahan nuo munat ovat.
Hyvää hiljaista viikkoa.

Matleena kirjoitti...

Kauniita vitsoja, upeita kukkasiakin niissä! Ja kivoja munia, koristetu minulle aivan oudolla materaalilla.

iso gnu kirjoitti...

KristiinaS: Kaikenlaista uutta kivaa aina löytyy. On kiva että on helppoja materiaaleja lasten kanssa askarteluun.
Kiitos samoin hyvää hiljaista viikkoa!

Matleena:Kiitos! Yritän katsella aina jotain lastenlasten kanssa tehtävää.Nämäkin tuntuivat olevan sellaiisa että innostuivat touhuamaan.

Liisan kotona kirjoitti...

En olekaan koskaan kokeillut tuota massaa. Hienoja munia ja nehän pitää tallentaa seuraaviksi vuosiksi. Täällä virvotaan vasta pääsiäislauantaina. Mukavaa pääsiäisen odotusta :)

iso gnu kirjoitti...

Liisa: Tuo oli kivaa massaa. Olisin voinut tehdä itsekin useamman, mutta piti antaa lastenlastenlasten tehdä. Kevyitä ja ei säry ja säilyy tosiaan vuodesta toiseen.
Samoin hyvää pääsiäisen aikaa Sinulle!

Hepsi kirjoitti...

Hauskoja nuo munat!