keskiviikkona, huhtikuuta 10, 2019

Valmiit pipot kuviin

Pipot ovat olleet jo jonkin aikaa valmiina. Kuvaaminen on vain jäänyt ja jäänyt.
Eka pipo on tuttu. Olen tehnyt yhden aiemmin tällä värillä ja toisen vaaleamman pipon. Nyt niitä on sitten kolme tehtynä. Eiköhän tämäkin mene kaupaksi. Lankana on Sandnes Garnin Borstet alpakka. Kulutus oli 44 g.
Tämän ja seuraavan pipon lanka on ostettu kauan sitten Titityystä. Aloitin silloin pipon ja sain melkein valmiiksi, mutta... Aloituksen tein ihan uudella tavalla ja mietin koko pipon ajan ,että se on varmaan liian kireä riittävästä silmukkamäärästä huolimatta. Niinhän se oli. Otti päähän ja purin sen lopulta talvella ja aloitin uuden pipon. Lankaa jäi ja tein toisenkin . Raidat ovat ihan omasta päästä ja toinen pipo sileä ja toinen 2 0, 2n joustinta. Koko on aikuisen miehen päähän ja näyttävät vähän hassuilta pienipäisellä patsaalla. Oikeasti jäin miettimään kolmatta pipoa, kun lankaa riittäisi jollekin pikkupojista. Mutta se on jäänyt tässä kaiken muun alle. Lanka oli varmaankin Semilla Melange 100 % villa. Neuloin menemään mm:n pöyröillö ja molempiin pipoihin kului lankaa yhteensä 77g.

Meillä on parina päivänä tullut lunta ihan kunnolla. Märkää ja painavaa lunta ja se on tehnyt pahojansa puutarhassa meillä ja muillakin. Omenapuu vaurioitui ja vaahteroista katkeili latvoja ja isoja oksia. Leikkimökki säästyi taas ihmeen kaupalla, kun yhden vaahteran latvus rojahti maahan. Kunhan hanget sulaa, niin näkee mitä on tapahtunut kaikkiaan pihassa.3 kommenttia:

Kutookutoo kirjoitti...

Onpa kivoja pipoja! Tuo on jotain mitä en vaan osaa, pipot. Monta oon tehnyt ja suurin osa on purettu. Olisiko mitään hyvää vinkkiä miten pipon teko onnistuu?

Iso Gnu kirjoitti...

Jotain olen tehnyt ihan ohjeen mukaan. Neulelehti Ullasta löytyy joku ohje. Joskus onnistuu ja joskus ei. Onneksi on monenkokoisia päitä lähisuvussa. Nyt loputkin kävi tänään kaupaksi. Kyllä välillä puran ja neulon uudelleen. Tänäkin talvena useimmat on purettu ja neulottu.

Liisan kotona kirjoitti...

Hienoja pipoja. Niitä en ole neulonut sitten nuoruusaikani. Johtunee kai siitä, että minä en neulonut vuosikausiin.