sunnuntaina, tammikuuta 19, 2020

1+1+1=2

Oslo-pipoja on näkynyt jo pidempään netissä. Sytyn aina vähän myöhässä eri juttuihin. Ennen joulua ostin langat ja tein yhden pipon. Tein ohjeen isommalla koolla. Mietin välillä, mutta neuloin matkoilla pipoa. Ohoh, se olikin vähän tavallista isompaan päähän. Siihen vähäksi aikaa pipo-kuume laantui.

Aloitin sitten 104 silmukalla ajatellen, että onhan noita päitä eri kokoisia lähisuvussa. Voin sitten antaa johonkin sopivaan päähän, jos ei satu puolisolle sopimaan. Se sopi ja jäi siis kotiin.

Lankana on ihan Arwetta kaksinkertaisena, väreinä vaalemapi ja tumma harmaa. Neuloin 3,5 mm Chiagoo-pyöröillä. Malli on ravelrystä Oslo-pipo.


Kuvassa on vielä toinen eli kolmas pipo, joka on vähän pienempi. Siinä on 100 s. Laitoin tämän kuvan, josta näkee mallin. Neulotaan sileää neulettä pitkä tuubi, välillä vain käännetään toisin päin. Viimeistellessä taitetaan reuna ja ommellaan. Korvien kohdalle tulee kolminkertainen neulos ja on siis lämmin.
Pipoihin meni 100g + 98 g . Lankaa on vielä. Mutta Arwetta on niin ihanaa sukkalankaakin. Katsotaan nyt mitä siitä tulee. Tai voihan niistä tulla pipo yhdistettynä johonkin muuhun lankaan. Tällekin pipolle on ottaja jo valmiina.

Saman tien aloitin omaan ulkoilutakkiini sopivaa pipoa samalla mallilla Arwetasta ja Isagerin Silk Mohairista  

Kolme kertaa on neulottu pipo ja kaksi pipoa saatu aikaiseksi.


Ostin Prismasta vikan Jonsukat-kirjan ja Seiska Veikkaa mustana, valkoisena ja vahvana pinkkinä. Kuvä vääristää värit.
Tänään sukka lähti etenemään. Kaipasin värikästä neulottavaa. On ollut vähän ankean värisiä.

6 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Hepsi kirjoitti...

Oslo-pipo on kyllä ​​hyvä malli ja lämmin. Yhden olen neulonut, mutta aikeissa ois neuloa lisääkin. Mihin tässä aika vain menee, kun ei meinaa ehtiä. Nyt taas Sukka-Finlandiaan ryhdyin ...
ps. Piti poistaa eka kommenttini, kun tuli niin paljon kirjoitusvirheitä- ;)

Liisan kotona kirjoitti...

Oslo-pipo on minulle ihan outo, mutta näyttää kivalta. Minullakin on tuo Jonsukkakirja ja monenmoista olen siitä jo tehnyt. Tosin tein Jonsukkia jo ennen tuon kirjan hankintaakin. Hyvä ostos joka tapauksessa.

Matleena kirjoitti...

Minulle aivan uusi tuttavuus tämä Oslo-pipo, mutta saattaapa olla, että sellainen pääsee minunkin puikoilleni. On varmaan lämmin ja mukava pitää.
Jonsukkia onkin kiva tehdä, kun niistä saa helposti niin iloisen värisiä. Monta paria olenkin niitä tehnyt ynnä muutamat lapasetkin.

iso gnu kirjoitti...

Hepsi: Nyt pikku hiljaa valmistuu omakin Oslo. Tykkään, että korvat on lämpimässä. Maksoin ja saan Sukka-Finlandian ohjeet, mutta yhtään paria en ole aloittanut. Ohjeet odottavat, ehkä ensi vuonna... ;)

Liisa: ekat Jonsukat viimeistelyä vaille valmiit. Mutta täytyy nyt välillä keskeneräisiä saattaa loppuun. Jonsukissa on tietty raikkaus ja kirjoneule on koukuttavaa neulottavaa, vielä tämä kerros ja tämä kerros jne.

Matleena: minustakin saattaa tulla monen parin Jonsukkien neuloja. Kirjoneule koukuttaa. Oslo-pipo on kiva, mutta vähän tylsää neulottavaa.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Unknown kirjoitti...

Did you hear there is a 12 word phrase you can communicate to your crush... that will induce deep emotions of love and impulsive attractiveness to you deep inside his heart?

Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, cherish and guard you with his entire heart...

12 Words Who Trigger A Man's Love Response

This instinct is so built-in to a man's genetics that it will make him work better than ever before to make your relationship as strong as it can be.

Matter of fact, fueling this powerful instinct is so essential to having the best possible relationship with your man that as soon as you send your man one of the "Secret Signals"...

...You will soon find him expose his heart and mind to you in such a way he never expressed before and he'll recognize you as the only woman in the galaxy who has ever truly appealed to him.