sunnuntaina, tammikuuta 26, 2020

Hunajaa valkoisilla hangilla

Tässä on alku huiville Flying foxtail shawl. Malli on Stephen Westin. Kun opettelin briossin, niin aina näkyy sitä olevan neuleissani.  Alku oli hankalaa ja uskonpuutekin vaivasi tässä vaiheessa. Mutta jatkoin sitkeästi tutkittuani ohjeen eri projekteja Ravelry-sivustolla. Totesin, että tältä se vielä näyttää tässä vaiheessa. Hyvin kaikki sujui, kun vaan teki niin kuin ohjeessa sanottiin.
 

 Useammalla automatkalla olen huivia neulonut ja muutenkin siellä ja täällä. Neuleessa tapahtui jotakin muutaman kerroksen välein ja useampi kerros oli ihan perusjuttua. Välillä vähän tylsää, varsinkin loppupuolella,kun kerroksella alkoi olla satoja silmukoita.Lopun i-cord oli aika puuduttava ja aikaakin meni. Vielä enemmän aikaa meni, ennen kuin saan pääteltyä langat ja muutenkin työn viimeisteltyä.
 Mallissa on keskellä hieno kuvio ja muuten perus-briossia. Värit on mun lempivärejä, mutta kyllä huiville löytyi halukas ottajakin. Kai sitten luovutan.
 On se vaan niin kaunis omasta mielestä. Koko on ihana, johon voi kääriytyä. Korkeus on 90 cm ja "siivet " kaartuvat hyvin hartioille. Lanka oli Frida Fuchsin sukkalanka
Light Fingering
75% Bluefaced Leicester, 25% Polyamidi
425 meters / 100 grams ja väreissä Kurkuma ja Whisky. Lankaa kului 278 g. Jäi vielä hyvin lankaa. Kohta voisi tehdä Westin huivin Vertices Unite.


 Ja vielä hunajankeltaiset huovutetut Sydänlapaset. Sandnes garnin Fritisgarn-lankaa ja ohejkin on heiltä. Pidän näistä lapasista kovin. Lankaa kului 86 g.


17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka voikaan olla kaunis huivi, kaunis kuvio ja ihana koko. T: Saukkis

Kutookutoo kirjoitti...

Ai miten ihania! Huivi näyttää kyllä siltä, että siinä on mahdoton työ takana. Arvaan että ottajia olisi! Jäin miettimään että aika helposti sitä tulee luovutettua omatekemät ihauudet, jos joku pyytää. Onko se sitten niin, että on kiva jos joku arvostaa ja "voinhan minä tehdä itselle toisenkin...". En kyllä tiedä malttaisinko antaa tuollaisen huivin, kun siitä tosiaankin näkyy kova työ ja se on mahdottoman kaunis.

iso gnu kirjoitti...

Saukkis:Kiitos! pidän itsekin huivista.

Kutookutoo: Kiitos sinullekin! Ottajani ovat pääsääntöisesti jälkikasvuani. Tarvittaessa neuleet kiertävät toisillekin käyttöön ja takaisin. Kiva kun tulevat käyttöön. Jälkikasvuni (lapset,puolisonsa,lapsenlapseni) arvostavat käsityötä. Siksi heille onkin kiva antaa.

Hepsi kirjoitti...

Wau, kerta kaikkiaan valtavan kaunis huivi ja vallan suloiset lapaset! Mahtava setti! ♥

Liisan kotona kirjoitti...

Onpa ihania. Tuo huivikin on niin upea. Taito keski-pohjanmaassa olisi tulossa Briossineulekurssi, mutta se tuntuu niin vaikealta. Mietin, että oppiiko sitä. Suloiset nuo sydänlapaset ja varmasti lämpimät. Mukavaa tiistaita <3

Matleena kirjoitti...

Upea huivi kerrassaan! Ja tuo kuvio kruunaa sen. Minä en ole uskaltanut edes kokeilla kuvioneuleen tekoa briossilla, mutta sinä vaan rohkeasti aloitit ja onnistuit!
Ja kivat ovat nuo lapasetkin. Tuo sydän kruunaa puolestaan ne.

iso gnu kirjoitti...

Hepsi: Kiitos ! mulla on jotenkin keltainen kausi menossa. Huivi tosin menee tyttärelle ja luulen että lapasetkin toiselle. Ei kun uutta kellertävää puikoille.

Liisa: Kiitos! Briossikurssille vaan, kyllä se onnistuu jasen oppii. Huovutetut lapaset on siitä hyviä, ettei tuuli mene läpi.

Matleena: Kiitos! Kyllä se briossi sinunkin taidoillasi luonnistuu. Westin ohje on sillä tavlla helppo, että jos suostuu tekemään just kuten sanotaan, niin onnistuu. ;)Lapasista pidän ja ajattelin tehdä toisiakin.

Marilasta kirjoitti...

Aivan upea huivi. Juuri briossin opetelleena arvostan kovasti työtäsi!

iso gnu kirjoitti...

Marilasta: Kiitos!. Reilu vuosi sitten opettelin briossin ja aika lailla kaikenlaista olen tehnyt sen jälkeen. Siihen tahtoo jäädä koukkuun. ;)

Sude kirjoitti...

Ompa tavattoman kaunis huivi ja niin kauniit ovat lapasetkin.

iso gnu kirjoitti...

Sude kiitos! Hyvältä tuntui, kun tytär oli onnellinen huivistaan.

Kutookutoo kirjoitti...

No mutta sitten ymmärrän hyvin, huivi pääsee luottokotiin! :) Sellaiseen minäkin annan kudotut aarteet, enemmän kuin mielelläni. Jälkikasvu ja ihan läheiset ymmärtävät työn arvon, ja sen rakkauden mitä siihen käsityöhön on laitettu.

iso gnu kirjoitti...

Kutookuutoo: kun on nähnyt ison työn, niin ei ihan oikeasti halua antaa kaikille.

KristiinaS kirjoitti...

Kahvitellessa tuli puheeksi myös kiltsikat ja paperinuket. Tässä ne mistä mä mainitsin, Enkulin käsityöt
https://enkulinkasityot.blogspot.com/2018/01/aarrepostia.html

Iso Gnu kirjoitti...

Kävin heti illalla katsomassa ja löysin. Ihania ja ne Paperinuket. Muistoja tulvi mieleen. Kiva kun voi käydä katsomassa netissä.

Repu kirjoitti...

Onpa kauniita.

Unknown kirjoitti...

Do this hack to drop 2lb of fat in 8 hours

More than 160k men and women are hacking their diet with a simple and secret "liquid hack" to lose 2 lbs each night while they sleep.

It is painless and it works on everybody.

Here's how to do it yourself:

1) Get a glass and fill it with water half glass

2) And then use this awesome HACK

and become 2 lbs skinnier the very next day!