tiistaina, maaliskuuta 03, 2020

Kesken olevien viikko vai kuukausi vai pidempään?

Uusi neuleita on aina niin kiva aloittaa.Joskus kai on yritettävä saada pois jotain käsistäkin.  Ei vaan, noista muutama on ihan viittä vaille valmis. Mutta kuitenkin kasasin näitä keskeneräisiä yhteiskuvaan. Eivät toki kaikki ole tässä, mutta mitäpä niistä. Kaksi keskeneräistä olen tässä purkanut langoiksi. Toinen oli aloitettu vaatimattomasti v.-93. Ohjekin oli kadonnut, niin ei viitsinyt tehdä loppuun.

Tässä on lähimmät ( ei kaappien perukoilla olevat, luulen että sieltäkin löytyisi) keskeneräiset. Neljä huivia, joista kaksi on lähes loppusuoralla. Yksi huivi, jota neuloin pari vuotta sitten äidin elämän loppupuolella ja pitsin kanssa takkusin keskittymisvaikeuksien takia. Vaatii purkamista ja uudelleen pitsiin keskittymistä. Kolme pipoa on kesken ja parit lapaset ja neljät sukat. Yhden uudet sukat  aloitin eilen illalla ja nekin on tässä kasassa. Ne ovat jonkin aikaa, kun opettelen varpaista aloittamista ja luuppamista. Töitä pitää olla kesken eri tilanteisiin ja osa on sellaisia , että on neulottava yksin keskittyen ja osa telkkarineuleita ja loput siltä väliltä. Joku on yleensä,  jossa opettelee uutta.

Niin ajattelin pitää tästä päivästä alkaen keskeneräisten viikon; en nyt sentään kuukautta. Oikeasti mua ei haittaa kesken olevat työt. Kiva tehdä useampaakin työtä vaihdellen. Onkohan muilla tällaista kasaa vai oletteko niitä, jotka tekevät yhden työn kerrallaan valmiiksi.

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Mulla ei ole kasaa kesken, pari on joita kuitenkin koko ajan vuorollaan teen. Muutama työ oli jäänyt kesken enkä niitä ois valmiiksi tehnyt niin toissa viikolla laitoin ne kiertoon Kässyjen vaihtopäivässä. Heti menivät kuin kuumille kiville. Jee! Nykyään ostan kivaa (ja usein hintavaa) lankaa jonka haluan heti neuloa valmiiksi. Ei siis jää kuin jämiä, jotka nekin suht pian lahjoitan hyväntekijäneulojille.

Iso Gnu kirjoitti...

Kerään myös kassiin jämiä, lankoja (joita en tarvi/halua) ja Lahjoitan hyväntekeväisyyteen tekijöille. Mulla on joitain kesto keskeneräisiä kaapissa. Parit just hävitin purkamalla ja langat eteenpäin. Hauska ja hyödyllinen juttu tuo käskyjen vaihtopäivä. Mulla ei ihan näin isoa kasaa yleensä, mutta muutamat tilaustyöt meneillään. Useita on kuitenkin aina kesken.

Sude kirjoitti...

Mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa uusi neule silloin kun inspiraatio iskee. Noita keskeneräisiä löytyy meilläkin vähän joka kaapista, vaan ompahan joka tilanteeseen sopiva käsityö aina valmiiksi aloitettuna =) Niitä vuosia valmistumistaan odottavia ei ilmeisesti olisi tarvinnut valmiinakaan, joten joutavat purkuun jos käsiin sattuvat.

Repu kirjoitti...

Minulla on joku pusero kesken. Isojen töiden loppuunsaaminen takkuaa.

Kutookutoo kirjoitti...

Minulla on kasa keskeneräisiä. Tykkään siitä kun on vähän kaikenlaista aloitettuna jos mihinkin käsityöfiilikseen. Telkkarineuletta, kokousneuletta tai jotain vähän haastavampaa. Moni ihana inspiraatio jää tekemättä, jos ei sitä suhteellisen nopsaan laita alulle, yksinkertaisesti vain unohtuu.
Yksi ihanuus on ollut puikoilla vuosia. Todella hieno palmikkopusero nuorelle miehelle ja aloitettu varmaan vuonna 2006? Nuori mies kasvoi aikuiseksi ja sitä lankaahan ei sitten ollut kun vain juuri ja juuri sen koon puseroon, teko lopetettu. Etukappale on pitkällä ja muuta ei sitten olekaan. En ole vielä hennonut purkaa.

iso gnu kirjoitti...

Sude:Uuden työn aloittaminen on tosiaan niin mukavaa. On tosiaan hyvä ollut varalla töitä. :)

Repu: aikaa niissä isoissa töissä joskus menee aikaa, kun on muutakin tehtävä. Kyllä ne joskus valmistuu.

Kutookutoo: On se mukava kun on muitakin neulokasoja omaavia. Joskus vaan joutuu purkamaan.