torstaina, huhtikuuta 09, 2020

4. viikko loppupuolella

Ei ihan ole mennyt kuin Strömsössä. Olen tehnyt Ravelryn sukka-KAL (yhteisneulonta tiedoksi ei-neuloville ystäville). Malli on Nimue. Työlästä on ollut ohuesta langasta, fingering-vahvuista. Lankana on kuitenkin ihana oranssi Louhittaren luolan Käreitär porkkana-värisenä. Alkuviikosta huomasin, että olen tehnyt vasemmalla olevaan varteen 1-vihjeen liian lyhyenä ja sitten tietenkin vääntänyt 2-vihjeen kokonaan kaikkinen pitseineen ja lukuisine pikkupalmikoineen. Toisesta puuttuu 2-vihjeestä enää 1/3. 3- vihje jäi aloittamatta ja viimeinenkin tulee ihan just.

Olen miettinyt , mitä tehdä?
1) Puranko vasemman sukanalun ja jatkan resoriosuutta oikeaan pituuteen ja sitten taas väännän 2-vihjeen.
2) Puranko oikean puoleisen sukan ja lyhennän 1-vihjettä
3) Ja pah, annan olla. Jos joku huomaa, niin huomaa.

 Luultavasti päädyn ykkös-vaihtoehtoon. Nyt koko työ on seisonut ja muut keskeneräiset on edistynyt vähän. Olen  tehnyt kotihommia enemmän ja istunut puhelimessa ja koneella.


Ruusupuusta tänään ostettu kimppu ilahduttaa meitä täällä. Tablettina on  lähes 50 vuotta sitten saamani liinat siskoltani ylioppilaslahjaksi.


Lauantai-iltana tein virpomaoksat itsellemme maljakkoon ja lähetin kuvan tervehdyksenä joillekin. Lapsenlapset virpoivat kaikki videon välityksellä. On ne nämä nykyajan mukavuudet ihania asioita .


Kuka tänne ensin ehti,
kehuskeli leskenlehti,
Minä ensin nostin pään,
kevään valoon lempeään.

Sinivuokko huusi näin,
katsokaa myös tännepäin.
Siniseksi metsän teen,
iloiseksi pientareen.

Valkovuokko huokasi,
minä tulin viimeiseksi.
Joka väri vuorollaan,
kukkimaan saa harmaan maan.
     Anna-Mari KaskinenHyvää pääsiäisenaikaa jokaiselle!

15 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kiitos kivasta pääsiäisrunosta. A-M Kaskisen olenkin tänä vuonna tavannut monta kertaa Roihuvuoren srk:ssa, miehensä on siellä pappina.
Mä purkaisin sen oikeanpuoleisen, pidempi resorisen. Paremmalta näyttää se lyhyempi resori. Noh, mitenkä ne jalkaa istuu niin sehän oikeastaan ratkaisee asian.

iso gnu kirjoitti...

KristiinaS: juuri tätä odotinkin, että saan kommentteihin mielipiteitä kumpi.;) Tytär oli myös kakkosen purkamisen kannalla. Luultavasti siihen kuitenkin päädyn, kun tuijotan sukanvarsia muutaman päivän. Noiden pikkupalmikoiden vääntäminen tuntui jotenkin työläältä.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en purkaisi kumpaakaan. Aloittaisin kolmannen varren, neuloisin samanlaisen kuin se nyt pidemmällä oleva, ja siitä sukkaparin loppuun. Sille keskenjääneelle, jos lanka ei riitä yksivärisiä sukkiin, neuloisin vaikka raidalliset, sileät terät. Mutta jokatapauksessa jatkaisin näitä sukkia sen vasemmanpuoleisen mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Siis yllä tervehtii Saukkis, joka neuloo Vanuttuneen villasukan mukulat- kal:ia

Repu kirjoitti...

Kiva runo ja monimutkaisennäköistä sukkaa.

Irmeli kirjoitti...

Piristävän väristä sukkatuotantoa. Minulla käynyt samoin, mutta oli surku purkaa, olin jo pitemmällä. Joten kummallekin sukalle uusi pari. Hyvää pääsiäistä. Irmeli

iso gnu kirjoitti...

Saukkis: Ehdottamillasi konsteilla saisi kahdet sukat,mutta ei nyt oikein innosta.On sen verran työlästä nyt jostain syystä . Vasemmanpuoleista kannatettu, hyvä. Vielä se on tuossa edessä odottaen, että tartun siihen. Kiitos kommentista!

Repu:Kiitos! Ajattelin, että välillä voi taas tehdä moni mutkaisempaa ja saa ajatukset siihen.

Irmeli: Kiitos! Nyt on välillä tehtävä väriskästä. Kaivoin vielä yhden vihrän sävyisen riatalangan ja aloitin perussukkaa. Kiva neuloa sellaista, jossa ei tarvi katsoa ohjetta koko ajan. tTaidan purkaa toisen sukan ja aloittaa sitten. Odottelee tuossa,josko tarttuisin.

satunNainen Paula kirjoitti...

Levollista pääsiäistä!
Kässyt on nyt olleet vähän jumissa, mutta innostuin noista aiempien postauksien kuvista, josko ottaisi taas etiopianuttuja puikoille. Tosin nyt ei ole jämä-nallea jemmoissa, pitäisi tehdä täysiltä keriltä. Ja nuttujen viehätys piilee (osaltaan) juuri jämäsommittelussa. Ehkä ne täydet kerät pitäisi vaan pätkiä...?
Ihanan väriset sukat tulossa, vaikuttavat haasteellisilta...

Matleena kirjoitti...

Minä purkaisin sen, joka vähemmän omaa silmää miellyttää, mutta kumpi se noista olisi.... Tai jos lankaa riittää, tekisin molemmille parit, mutta siihen sinä et ehkä innostukuten mainitsit jo edellä.
Iloa ja valoa pääsiäiseesi!

iso gnu kirjoitti...

Paula: Kiitos samoin!
Nuttuja on tosiaan kiva tehdä jämistä ja sommitella. Pitäisi aloittaa taas uusi. Aikaa nyt on eristyksessä.

Matleena kiitos! Ei tosiaan huvita kahta paria tehdä, on sen verran hidasta. Katselen tässä ja mietin kummam puran tai riistän kuten Satakunnassa sanottiin.

Liisan kotona kirjoitti...

Voi harmitus, kun niin upeat sukat tulossa. Purkaisin jomman kumman ja aloittaisin alusta. Tuo oranssi on huikea väri. Tuo runokin oli kaunis. Mukavaa pääsiäisen jatkoa <3

iso gnu kirjoitti...

Liisa: kiitos! Toisen puran, mutta en ole vielä jaksanut. Varmaan ensi viikolla. Väri on hieno, oranssi on yksi lempiväreistäni.Tuossa runossa on myös jotain inhimillistä.

Hepsi kirjoitti...

Kauniit sukat tulossa! Minä ehkä purkaisin tuon lyhyemmän aloitusreunan, poimisin silmukat ja neuloisin sitten sen yhtä pitkäksi tuon toisen kanssa. Mutta sinä päätät! ♥

Kutookutoo kirjoitti...

Voi ei, tutulta kuullostaa tuo purkuhommeli. On vielä semmoista neulosta jota on inhottava purkaa, kun on palmikoita ja muuta, minun on aina hankala saada silmukat oikein puikoille. Siksi varmaan itse tekisin molemmille omat parit, ja jos on pakko purkaa niin sitten oikea, sillä ajattelisin että siinä on vähemmän kuvioiden purkua ja toisaalta ehkä parempi mahdollisuus saada silmukat puikoille oikein. Mutta ei tässä ole mitään oikeaa tai väärää, ihan kuinka itsestä tuntuu parhaalta. :)

iso gnu kirjoitti...

Hepsi: kiitos! Vielä vaiheessa mietintä, mitä teen. Tulikin tässä muita hoidettavia asioita.

Kutookutoo: Jostain tämän sukan purkaminen ottaa päähän. Yleensä mulle ei tuota mitään ongelmaa purkaa .