lauantaina, huhtikuuta 04, 2020

3.viikko

Viiko on taas takana. Alkaa olla jo jonkinlainen rutiini päivissä, mutta silti on välillä tunne päivien puuroutumisesta. Ollaan kotona, laitetaan ruokaa, pestään pyykkiä, siivotaan , käydään kerran päivässä yhdessä kävelyllä. Neulon, katson telkkaria, luen ja touhuan pikku hommia. Mietiskelen, tuijotan ikkunasta ulos maisemia.


Tämän viikon saldo on tässä muistojen kankaalla. Olemme saaneet lähes 44 vuotta sitten häälahjaksi nämä lakanat kurssikavereilta. Pidetty ja pesty ahkerasti ja ovat olleet varmaan jo kymmenen vuotta pois käytöstä. Ovat olleet jemmassa ja nyt olen käyttänyt parempia kohtia johonkin. Vielä on näille pehmeäksi kuluneille lakanoille mietitty jotain. Jos nyt vaan saa aikaiseksi.

Vihreää vihreällä. Sama setti kuin viime viikolla, mutta väri on vaihtunut. Woolia ja Regian sukkalankaa ja vähän Nallen jämiä. Nuttuun kului lankaa 78 g ja myssyyn 26 g. Samoilla ohjeilla kuin viime viikolla neuloin nämä.


Parit sukat tein tällä viikolla. Viime viikolla harmaalla suunnittelin sukkia, niin kaivoin raitalangaksi tämän kirjavan Seitsemän Veljestä-langan. En sitten tehnytkään miesten sukkia ja ne Muhku- eiku Tuhti-sukat neuloin itselleni harmaasta. Tuota harmaata käytin tässä raitoina ja koko on 32 ja lankaa kului 74 g. Junasukat Nalle-langan jämistä painavat 55 g ja ovat edelleen samaa kokoa kuin viime viikolla eli puolivuotiaasta pari vuotiaaksi asti. 


Tein muutaman pääsiäiskortin ja laitan huomenna postiin. Eiköhön ehdi ennen pääsiäistä perille. Ovat Finlaysonin  kernillä, jonka on suunnitellut Aini Vaari vuonna 1958. Tämä väri on ollut vuosia sitten myynnissä. Mallia on lähes koko ajan eri värityksellä myynnissä. Yksi mun lempimalleista. Mallin nimi on tähän aikaan sopiva? Coronna.

7 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Erittäin sopiva nimi pääsiäiskortteihin.
Minä hukkaan päiviä tässä kotoillessa. Luulen, että tiistai ja ihmettelen, miksi tulee postia. No, postia tulee, koska on keskiviikko.

Liisan kotona kirjoitti...

Hienot pääsiäiskortit ja neulomuksia <3 Olet sinä ahkera. Mukavaa pääsiäisen odotusta :)

Kutookutoo kirjoitti...

Onpa ihana ajatus, itsetehdyt pääsiäiskortit. Minusta on ihana että joku jaksaa muistaa noin henkilökohtaisella jutulla, nyt kun ketään ei näe kuin ruudulla ja äänet on vaan puhelimessa. Arvostaisin!

Matleena kirjoitti...

Oletkin keksinyt kivan tavan rytmittää "koronaviikkoja" kunkin viikon käsitöillä. Katsastin kaikki tähän astiset kolme ja niiden käsityöt, kauniita kaikki. Huoh, kuinkahan monta viikkoa joudutaan vielä olemaan karanteenissa viettämässä hiljaiseloa.

iso gnu kirjoitti...

Repu: tiistai on se päivä jolloin ei tule postia. Sama kiinnekohta. Vaikkakin nykyään postia tulee aika vähän, kun laskutkin on yleensä sähköisiä. Mutta tuntui todella ihanalta, kun sain kirjeen lapsenlapsilta. Pitäisköhän kirjoittaa kirjeitä ja ilahduttaa läheisiä ja ystäviä nyt.

Liisa: Kiitos!Kortteihin löytyy ideoita netistä ja saatavilla on monenlaista materiaalia. Se on yksi homma, jossa aloittamiseen menee aikaa, mutta sitten aika kuluu kuin siivillä.

Kutookutoo:Kiitos! En muuten muista että olisin laittanut vuosikymmeniin pääsiäiskortteja. Joulukortit teen pääsääntöisesti itse . Mukavalta tuntuu,kun kirje tulee. Sain juuri yksiltä lapsenlapsilta.

Matleena: Kiitos! Nämä päivät ja viikot tahtovat puuroutua. Huonoina päivin' mietin samaa, että kuinka kauan tätä eristystä kestää. Mutta tänään huomasin ajattelevani, että kolme viikkoa on mennyt jo eristysajasta ja päivä ja viikko kerrallaan sitä menee taakksepäin ja edessäoleva aika lyhenee.

Hepsi kirjoitti...

Taas olet saanut noin paljon valmista ja korttejakin vielä! Hyvä sie1
Minä lähetin nimpparikortin esikoiselle täältä Haminasta torstaina (se todella lähti torstaina), ja perillä Lauttasaaressa se oli vasta seuraavan viikon perjantaina. Jotta aika kauan postin kulku nykyään kestää, tai ei voi koskaan tietää. =)

iso gnu kirjoitti...

Hepis. Kiitos! Tuo postin kulku on on ollut kyllä viime vuosina aika arvaamatonta. Harmi! Ennen tiesi aina, että posti menee perille nopeasti.