lauantaina, heinäkuuta 11, 2020

Sukkia aina vaan

Sukkia on valmistunut ja isot työt pikkuhiljaa valmistuvat. On saatu tavata lasten perheitä, mikä on iso ilo. Takaraivossa samalla valmistautuen toiseen korona-aaltoon ja sen tuomiin eristyksiin. Mansikoitakin on jo pakastettu ja syöty.


Nyt kuvasin kolme paria sukkia pihan sammaleisella kivellä. Piha vihertää ja on kaunista. On satanut ja sadetta edelleen on luvattu. Kuvan värien saamiseen oikeaksi tein töitä, mutta ei ihan onnistunut. Bloggaaminenkin oli vaikeaa, kun sain uuden koneen ja en meinannut päästä kirjautumaan  nimimerkilläni blogiin.  Lopulta pääsin sentään.


Viimeiseksi valmistuivat nämä sukat tällä viikolla, aloitin maanantaina. Pikkuveli tilasi villasukat työkenkiinsä. Enää ei ole mammaa eli äitiämme, joka kutoisi sukkia. Lupasin pitää veljeni sukissa. Tässä nyt ekat sukat Nallesta ja raidatkin Nalle Taika-jämiä. Koko 41 ja kulutus 91 g. Pitänee aloittaa kohta uudet sukat.
 Näitä oli kiva tehdä välipalana, Regian 6-ply ja norjalaisten Arnen ja Carloksen suunnittelema väritys raidoissa. Neuloessa värit näyttivät miellyttävän yhtä sun toista kävijää. Näille sukille on jo käyttäjä tiedossa.  Koko on 42 ja kulutus 107 g.  Regia on miellyttävää lankaa neuloa.

Ajalla ennen koronaa valmistuivat nämä sukat, mutta olivat bloggaamatta.  Lankana oli Nalle raita-lankaa, nimeä en muista. Vohvelineulosta varressa ja jalkaterän päällä. Koko on 35/36 ja lankaa kului 65 g.

Tänään mennään mökille saunaan ja uimaan ( en ui) ja huomenna Länsi-Suomeen "jaettuihin" juhliin eli vieraat tulevat pienemmissä ryhmissä. Päivän reissu ja siis istumista on tiedossa ja otan mukaan yhden lapsenlapsen villatakki-neuleen.  Ensimmäisiin  neuletakkeihin on tulossa jo hihat, mutta vielä kestää...

3 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kauniita sukkia taas! Myös minun veljeni nimesivät minut äidin kuoleman jälkeen "sukkamummokseen" ja ilolla otin nimikkeen vastaan. 😊

KristiinaS kirjoitti...

Paljon sukkia, mutta sulla onkin perhettä yms. mihin saat noita menemään. Mä aloitin sukat nyt pitkästä aikaa, kun piti saada pieni käsityö bussimatkalle. Kiva on niitä neuloa (luupaten).
Kunpa se toinen aalto tulis vasta syksyllä myöhemmin. Sais nyt kesän olla rauhassa ulkona ja ihmisten ilmoilla. Tai en kyllä ihan rauhassa tänäänkään ollut ku bussissa mun taakse tuli istumaan pariskunta, jotka tulivat Talllinnan laivalta. Jos ens viikolla kuuluu taas tartuntauutisia sieltä nii mun yöunet menee.

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Matleena! On kiva tehdä sukkia, kun tietää niiden tulevan tarpeeseen ja käyttöön.

KristiinaS: Älä muuta sano toisesta aallosta! Olisi kiva nauttia kesästä ja suvunkin näkemisestä. Oltiin sunnuntaina suvun rippijuhlissa ja yksi vanha ( lue minua vanhempi) sukuun naitu, jutellessa tuli tosi lähelle. Vedin tuoliani niin taakse kun sain ja sopivan tilaisuuden tullen liukenin. Muuten kylllä kaikki pitivät hyvin turvävälit. Meitä oli isoissa tiloissa vähän, kun ekaksi oli riskiryhmäläiset. Meidän jälkeen tuli muita. Oli kuitenkin kiva nähdä muita. Lasten perheet ovat vuorotellen lähistöllä vuokratulla mökillä ja nähdään. Paikataan kevään vajetta. Kiva kun on kesä ja voi pääsääntöisesti nähdä ulkona.