sunnuntaina, tammikuuta 31, 2021

Tammikuun vikat valmistuneet

Loput tammikuussa valmistuneet työt vielä tänne ja langankulutukset. Sukkavoittoista tämä on, isojen töiden vastapainona  pientä ja helppoa. Värejä jostain syystä nyt tuntuu kaipaavan.


Siinä ne ovat lumihangella. Naapurin alakoululainen kysyi viime sunnuntain sukkia kuvatessa, että lumipesetkö sukkia?


Austerman Step 6-fach langasta 3 mm:n puikoilla neuloin nämä ihan tavan sukat. Austermanin lanka on sujuvaa neulottavaa. Sukkien koko on 38/39 ja lankaa kului 88 g. Loppulangan varmaan neulon Maijan kanssa lasten sukiksi.Nämä on sitten neulottu langasta, jota en tykkää yhtään neuloa. Lanka on Vikingin Nordlys (75 % superwash wool, 25% nylonja 350 m/100 g). Joskus aiemmin tein tästä langasta tilauksesta yhdet junasukat ja lankaa jäi. Edelliset junasukat ovat symmetriset, mutta nämä eivät ole. Lankaa kului 26 g. Loppulangan annan pois ja en tee mitään enää.


Raitalankaa oli varastossa ilman vyötettä. En tiedä, mitä olen tehnyt siitä tai aikonut. Sukkiin yksin ei olisi riittänyt, mutta resorit, kantapään ja kärjen neuloin oranssista Maija-langasta. Vohvelineuloksesta tykkään edelleen. Koko on 36/37 ja lankaa kului 76 g.Tammikuussa olen ostanut yksiin lapasiin lisää lankaa, yhdet pipolangat ja Väinämöisen Sport-lankaa sukkiin. Niin tuo sinikirjava Austerman Step oli kanssa tammikuun ostos. Just ja just jäin miinukselle eli ihan kokonaista 7 g. No, parempi sekin kuin ei mitään.


Ryijyä olen saanut nyt kolme riviä ( 182 solmua rivillä) tehtyä. Jos laittaisi kerran kuussa kuvan missä mennään, jos se innostaisi solmiamaan. 

Kauniita talvisia päiviä jokaiselle!
 

8 kommenttia:

Kutookutoo kirjoitti...

Ihania värikkäitä töitä, iloisia värejä kaipaa tähän aikaan. Kauniilta näyttää myös tulossa oleva ryijytyö.

Craft Candidate/Kahden talon väkeä kirjoitti...

Paljon töitä olet saanut aikaiseksi! Tuo Nordlyshän on kivan värinen, kelpaisi minulle. ;)

KristiinaS kirjoitti...

Oooo miten kaunis Louhittaren lanka! Herkullinen suorastaan mutta valmis neulepinta on sitten kysymysmerkki miten värit asettuvat.

Iso Gnu kirjoitti...

Kutookutoo: kiitos!Ryijy jos ja kun valmistuu on menossa tyttärelle, joka on valinnut mallin.

Teresa: Kiitos! Värit on tässä langassa hyvät, mutta lanka itsessään. Kierteisyys vaihtelee, paksuus samoin. Neuleesta tulee aina jotenkin epätasainen.

Kristiina: Minustakin se oli niin herkullinen väri, että oli pakko ostaa. Ajattelin tehdä itselleni sukat, mutta... Toinen sukka neulottu, vähän sekava on. Ensi postauksessa tulee valmiit.

Liisan kotona kirjoitti...

Kiva, että löytyy iloista väriäkin, kun kevät tulossa. Nättejä sukkia kaikki. Vai ryijyä sinä teet. Siinähän onkin melkoinen homma. Kiva nähdä, miten työ etenee, joten laitahan kuvia, kun työ edistyy. Mukavaa helmikuun alkua.

Iso Gnu kirjoitti...

Liisa: nyt voi täyttää varastoja ja lahjalaatikoita. Toivoen tietenkin , että jossain vaiheessa pääse tapaamaan kasvokkain kaikki ystäviä ja ennen muuta lasten perheitä. Ajattelin laitta tänne kuvia, jos se samalla pitäisi innostusta yllä.
Mukavaa helmikuun alkua sinullekin!

Hepsi kirjoitti...

Ihanat nuo vohvelisukat, oikeat namut!

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Hepsi!