tiistaina, tammikuuta 05, 2021

Uuden vuoden alku

Uusi vuosi on alkanut ja olen alkanut laskea viime vuoden töiden saldoa, mutta niistä joku toinen kerta.


Tälläista olen aloittanut tämän uuden vuoden aikana. On sitä pitkään harkittu ja pohdittu. Ryijyn tarvikkeet on ostettu kauan, kauan sitten ja työ on odottanut vuoroaan.  Kesällä lopulta päätin aloittaa, kerin alkukerrosten langat. Nyt siitä puolen vuoden kuluttua se on sitten korkattu, n. 60 nukkaa 13650 nukasta. :)  Vielä menee aikaa ennen kuin valmistuu. Kiva kuitenkin tehdä välillä muutakin kuin neuloa.
Tekstiilitaiteilija Sirkka Könönen on suunnitellut tämän upean värikkään Kukkaportti-ryijyn.  PirkanmaanTaitokeskus tekee valmiita myös , mutta Taitoshop myy paketteja ommellen tai kangaspuissa tehtäviin ryijyihin. Teen siis ommellen, en omista kangaspuita. Olen neulonut aikoinaan Könösen yhden villapaidan ja värit ovat upeita ja runsaita. Tarkka saa olla värisävyjen kanssa. Kuva Taitoshopin sivulta.


 
Villatakki tulossa vihreänä ja sekin on pitkän tähtäimen projekti. Aloitettu joskus syksyllä ja nyt joulun jälkeen sain eroteltua hihat vartalosta ja nyt vaan oikeita ja nurjia keroksia silmukka silmukalta .  Hyvä telkkarineule!


 Ulkona on niin kaunista! Pientä pakkasta ja lumiset oksat. Hiihtoladutkin oli kunnostettu useammassa paikassa kotikaupungissamme. Vielä en ole käynyt hiihtämässä, mies senkin edestä. Nauttikaa valon lisääntymisestä  ja ihanasta talvisesta säästä!

4 kommenttia:

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Kaunis ja värikäs ryijy on tulollaan. En olekaan koskaan perehtynyt, miten ryijy valmistetaan, pitääpä tutustua, jos ei muuten, niin itseään sivistääkseen. Äitini on aikoinaan tehnyt Kaukametsä-nimisen ryijyn, se on myös upea.

Sude kirjoitti...

Kaunis ryijy on sinulla aloitettuna. Tuohon kannattaakin aikaa ja vaivaa tuhlata, lopputulos tulee olemaan upea.

KristiinaS kirjoitti...

Uh, mulla vuosi sitten aloitettu ryijy odottaa tekijää. Nyt on pakko ottaa se taas työnalle kun sullakin on . . .
Kaunis on ryijymallisi. Valmiit ryijyt on tosi arvokkaita, siis hinnaltaan ja tietysti muutenkin. RYijynäyttelyssä ehdin käydä just ennen sulkua, sitä taisit kommentoidakin.

Iso Gnu kirjoitti...

Villasukka: Kiitos!Könösen ryijyt ja muutkin työt ovat värikkäitä ja kauniita. Ryijyn tosiaan voi kutoa kangaspuissa tai noin valmiiseen pohjaan neulalla solmitaan langat. Ryijyt on kauniita.

Sude:Kiitos! Tämä on tarkoitus saada valmiiksi toiselle tyttärelle.Hän on valinnut mallin. Olin ajatellut tehdä kaikille. Mutta aloitettu ja tehdään pikku hiljaa. Laitan välillä väliaikatietoja missä mennään.

Kristiina: itsekin innostuin katsoin jo kesällä/keväällä Ilun blogista, kun hän puhui ryijystään ja sen tekemisestä. Niin , päätin tarttua härkää sarvista ja kaivaa työ esiin. Tehdään vaan yhdessä. :) Se ryijynäyttely olisi ollut kiva nähdä livenä. Onneksi kuvia on näkynyt ja keräilijää on haaastateltu nyt ja ennenkin olen lukenut jonkun haastattelun.Äidille aikanaan hänen täyttäessään 50-v ostettiin porukalla iso Satakunta-ryijy. Yksi äidin tunteva käsityöliikkeen omistaja teki sen . Maksoi se silloinkin. Nyt ryijy on siskolla.