tiistaina, toukokuuta 18, 2021

Keväällä keltaista

Kolmet sukat on valmistuneet viime aikoina  ja kaikissa on sama lanka eli Regian Premium Silk Color 4-ply. (400 m / 100 g | 55 % villa 25 % silkki 25 % polyamidi | 4. Fingering). ) 


Sinisestä ja harmaasta tein jo aiemmin pitsisukat ja ovat siis jämälankoja. Keltaiseen ihastuin joskus Titityyssä ja ostin. Nyt tein niistä Heidi Alanderin suunnittelemat sukat Quiet Folly . Ohje löytyy Ravelrystä ilmaisena. Koko on naisen sukat 38/39 ja lankaa kului 73 g.
Sinikeltaiset on jämistä. Sukat on eripariset siinä suhteessa, että palkkiraidat ovat sukissa päinvastaiset. Koko on 34/35. Lankaa kului 47 g.
Harmaiden loput käytin junasukkiin, joihin kului 28 g. Loput langoista olivat sen verran pieniä määriä, että päätyvät ikuisuusprojektiin eli ohuista sukkalangoista aloittamaani dominopeittoon.


Tänään käytiin ostamassa kesäkukkia ja ostin muutaman yrtin taimen. Kasvimaa saatiin eilen kuntoon. Herneitä en vielä ole istuttanut. Ne pitää peittää ja alue aidata - harakat/varikset syövät  siemenet ja jos joku alkaa kasvaa, niin rusakot syövät ne. Peuroja ei nyt onneksi ole näkynyt. Jos peuroja on, niin tarvitaan korkea aita, muutenhan niitä ei saa pidettyä pois kasvimaalta. Tämän värisiä miljoonakelloja ei meillä olekaan ollut. Mutta puutarhat olivat yllättävän tyhjiä. Ihmiset ovat laittaneet kaikki tosi aikaisin. Uskon että vielä joudutaan suojaamaan tai viemään sisälle kylminä öinä. Vasta ollaan päästy toukokuun puolivälin ohi.


 Vielä yhdet keltaiset kukat. Kaadettiin pari isoa pensasta ja vuosiin narsissit eivät ole kukkineet. Nyt nousivat -kauniita.

8 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Minä en kasvimaalla puuhannut lämpimänä jaksona. Nyt sitten sataa koko ajan.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu laitoin itsekin näillä viileämpinä päivinä vähän kerrallaan. Mun on helppo laittaa pätkissä, kun on omassa pihassa. Täällä on satanut lähinnä iltaisin.

KristiinaS kirjoitti...

Mulla on terassikukat jo laitettuna, noh, täällähän on ehkä lämpöisempää kuin siellä, tosin kylmä meri vähän viilentää. Ajattelin, että en tänä vuonnä niin paljon pelakuita laita vaan jotain pienempiä enemmän. Nyt on kaunokaisia, orvokkeja, tähtisilmä ja jos tuo tuosta kasvais niin mustasilmäsusanna-köynnös. Ja ison kukkana hortensia, jonka olen todennut viihtyvän hyvin. Kolmena kesänä on koko kesän ollut hieno, kun vaan muistaa kastella. Niin ja sitten on ne jaloleinikit, joista jo kuvakin blogissa oli, saas nähdä kuinka kauan ne kukkivat.
Kaunis keltainen noissa sukissa.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: aina vaan joka kevät sormet alkavat syyhytä ja on kiva laittaa monenlaista. Mulla oli hortensia viime kesänä ja oli upea koko kesän aaumuauringon puolella.

Matleena kirjoitti...

Niin keväiset kauniit värit kuvissasi ja sukissakin! Minulle ihan uusi malli tuo Quiet Folly, kivan näköiuset selkeät sukat, joten taidankin ottaa mallin käyttööni, kiitos vinkistä!

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena:kiitos! yksinkertaiset kauniit sukat on. Olen tehnyt ennenkin näitä.

Sude kirjoitti...

Johtuukohan tästä synkeästä tautitilanteesta, että minäkin olen ihastunut nykyään keltaiseen. Kaikki ostamani uudet vaatteet, laukut ja kengät ovat keltaisia. Jostainhan se ilo on revittävä elämään.😊

Iso Gnu kirjoitti...

Sude: Vaihtelu virkistää. Olen huomannut , että muutaman vuoden välein on jotain keltaista aina. Pihassa mulla nyt kukkii keltaisena narsissien lisäksi vuohenjuuret ja tietysti aina jostain lykkää voikukkaa.