keskiviikkona, heinäkuuta 28, 2021

Balloon Cardigan

Lupasin neuloa lapsenlapselle neuletakin - silläkin uhalla, että tarvetta syntyy muillekin  ;) 
Kesäkuun festareilla valittiin langat ja pitkän pohdinnan jälkeen langoiksi valikoituivat keltaiset Arwetta (väri 200, Daffodil) ja Filcolana Tilia (väri 196, French Vanilla). malli oli jo aiemmin päätetty eli PetiteKnitin Balloon Cardigan.

Kollaasissa värit vaihtelevat kuvissa. Keltaisemmat värit kuvissa ovat lähempänä oikeata. Neule on aloitettu siis hieman ennen kesäkuun puoliväliä, mutta välillä olen neulonut sukkiakin muutaman parin.


Hihoja tein kolme! Ensin ajateltiin, että mallissa hihat ovat liian leveät. neuloin sen takia kapeammat, Ei näyttänyt päällä kivalta ja neuloin toisen alkuperäisellä ohjeella. Heinäkuun neulefestareilla parina päivänä hiha valmistui, Sitten Hesan reissulla sovitettiin ja alkuperäinen hiha oli mukavampi. Purin kapeamman hihan ja neuloin leveämmän hihan ja siis hihat on neulottu alkuperäisen ohjeen mukaan. Vain kuulemma mummit suostuvat tekemään näin.


Lankaa kului 353 g. Ostin Arwettaa 250 g ja Tiliaa 125 g eli yhteensä 375 g. Paljon ei lankaa jäänyt.


Jonkun verran tahtoi toinen lanka jäädä pois silmukasta ja muutaman kerran jouduin korjailemaan.


  Päättelyt tubular bind off-tekniikalla, Titityyn Tiinan video oli selkeä ja ymmärsin sen hyvin, Lopulta sain napitkin neulottua. Nyt neule on saajallaan ja hän tuntuu olevan tyytyväinen.


 Seuraavaksi pitää ottaa puikoille uusi Balloon Cardigan , mutta onneksi eri värissä. Olen tässä välillä aloittanut puseroa itselleni. 

3 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kaunis neule taas sinulta! Mummiltahan se tapahtuu, lapsenlapset tietävät sen.😊

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: kiitos! Hyvä, että oli viileämpi päivä tänään, että neiti sai käyttää villatakkiaan.

Sude kirjoitti...

Ihanan näköinen neuletakki ja juuri tämä keltainen väri miellyttää minua.